Nem értem a trónok harca 6. évad 10. részét ( spoiler alert )?
A lenti írás spoilert tartalmaz ( elmondom mi történt a részben ), tovább olvasás csak saját felelősségre.
Havas Jon most Baratheon? Robert Baratheon gyereke?
:D nem, nem tudom, miért hiszik ezt sokan.
Jon Lyanna Stark és Rhaegar Targaryen gyereke.
Mégis honnan veszed, hogy Baratheon?
Nem biztos, hogy Targaryen. A sorozatban és a könyvben sem erősítették meg explicit módon. De ez a legnépszerűbb elmélet.
Gondolom arra gondolsz, hogy látjuk Lyanna gyermekének a születését a részben. Robert felkelését az robbantotta ki, hogy Rhaegar Targaryen elrabolta Lyanna Starkot. Vagyis jó eséllyel Lyanna gyereke Rhaegartól van. Az nincs megerősítve, hogy az Jon lenne, és az is csak feltételezés, hogy Rhaegartól van.
Lyanna azt súgja Ned fülébe, hogy: "His name is ... If Robert finds out, he'll kill him. You know he will. You have to protect him. Promise me, Ned. Promise me."
Ha Roberté lenne, akkor miért ölné meg?
4# megnéztem a jelenetet még 2-szer, de így sem hallottam semmit. A szinkronosban annyi hallatszik hogy "*lihegés és hüppögés* Ő nem tehet semmiről. Nekünk kell megvédenünk. Ígérd meg. Ígérd meg Ned...." És így tovább.
Egyébként az is feltünk, hogy változik Jon szem színe. A kisbabának barna volt, Jonnak pedig kék.
Meg igazából lényegtelen hogy Targaryen vagy Baratheon, így vagy úgy, ő a jog szerinti trónörökös ( még nem néztem meg a 7. évadot ).
Az HBO már tavaly, az évadzáró után megerősítette, hogy Jon szülei Lyanna és Rhaegar, de egyébként tök egyértelmű. Abban viszont semmi logika nem lenne, ha Robert lenne az apja.
A felkelést ugye az robbantotta ki, hogy Rhaegar "elrabolta", de inkább megszöktette Lyannát, mire Rickard Stark és Brandon Stark King's Landing-be ment, hogy ezt számon kérjék Aerysen, amire ő kinyíratta mindkettőt. Aerys ezen felül megparancsolta Jon Arrynnak, hogy adja ki neki Nedet és Robertet, mert - gondolom én - szerette volna végleg elvarrni ezt a dolgot, mivel Ned ugye Rickard fia volt, Robert meg Lyanna jegyese. Jon nem adta ki őket, elkezdődött a harc, tudjuk mi lett a vége.
Lyanna megszülte a gyerekét, majd meghalt - viszont miért neveltette volna fel sajátjaként a fiút Neddel, ha Robert lett volna az apa? Biztos nagyon rossz lett volna Robertnek, mert Lyanna jutott volna róla eszébe mindig, ugyanakkor mégis a saját vére lett volna, akiből trónörököst lehetett volna nevelni. Így viszont, hogy Jon Rhaegartól van, teljesen érthető az ijedtség és a titkolózás mind Ned, mind Lyanna részéről, mert Robert bizonyosan kinyírt volna egy Targaryen kölyköt is akár, még ha az történetesen Lyanna fia is.
Ahogy az előttem szóló mondta, már rég megerősítette az HBO, hogy Havas Jon Lyanna Stark és Rhaegar Targaryen gyermeke. Amit meg mondott a végén Lyanna, az a magyar szinkronban nem hallatszik (ahogy írtad, tényleg csak suttogás és lihegés van), viszont az angolban annál inkább: "His name is [...] If Robert finds out, he'll kill him. You know he will. You have to protect him. Promise me, Ned. Promise me."
A Game of Thrones wikin van fenn.
Lyanna elmondta a nevét Nednek a végén, és annyit ígértetett meg vele, hogy védje meg Roberttől, mert, ha megtalálja, akkor megöli.
Meg amúgy számos utalás volt már arra az egész sorozatban, hogy Jon egy Targaryen.
Már csak az a kérdés, hogy Lyanna és Rhaegar házasok voltak-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!