Miért nevezik az Alien-filmeket horrornak, ha nem is félelmetesek?
Figyelt kérdés
Nyilván nem azt mondom,hogy rosszak,de szerintem sem a lények,sem a jelenetek nem hátborzongatóak.
Inkább sci-fi,mint horror.
2017. aug. 8. 20:48
1/11 anonim válasza:
Mert attól még lehet horror, hogy te nem félsz tőle.
2/11 anonim válasza:
Mert műfaj sajátosságai határozzák meg, hogy horror-e vagy sem. Nem az, hogy félelmetes-e
3/11 anonim válasza:
Sokszor vannak benne ijesztő jelenetek, hogy "na most honnét és hogyan csapnak le?", de inkább a horrornak a véres változatát hozza elő, illetve a 4. részben a gusztustalant is (amikor a szörny megszüli az utódját). Kicsit horrorisztikusabb fajta, de egyetértek veled, inkább egy durvább sci-fi!
4/11 anonim válasza:
Hát akkoriban amikor megjelent és adták a moziban akkor biztos félelmetes volt...
De ahhoz képest hogy régi,még mindig a legjobb sci-fi horror szerintem.
5/11 anonim válasza:
a félelmet és a rettegést kiváltó dolgokat valahol elhagyták a 2 rész után. valahogy nem sikerült megteremteni azt az atmoszférát ami az 1 részre jellemző volt.az egyre rosszabb folytatásokban már nyomát sem látni a már-már kézzel fogható feszültségnek,melyet a rettegés,pánik okozott.hogy hova lett az izgalom? jó volna tudni..
6/11 anonim válasza:
+ ne felejtsétek, hogy egy 40 éves filmről van szó. Más az ingerküszöb.
7/11 anonim válasza:
az hogy horror nem törvényszerűen jelenti azt hogy ijesztő
Silent Hill 2 is nem azért remek horrorjáték mert ijesztő, hanem mert nyomasztó
8/11 anonim válasza:
Szerintem elég horrorisztikusak. A mai napig nem néztem végig egyet sem.
9/11 anonim válasza:
Szerintem sem félelmetesek, én ezt azzal magyarázom hogy nem tudom beleélni magam a helyzetbe (a világűrben hadakozok egy űrhajón valamilyen földönkívüli hús vér teremténnyel), ellenben egy kísértetes vagy démonos, sorozatgyilkosos filmmel ami egy átlag városban, házban vagy más helyen játszódik.
10/11 anonim válasza:
Nem attól horror valami, mert félelmetes. Ami simán csak félelmetes, az inkább thriller. Az Alien mozisorozat szörnyes-véres és ettől horror - többek között. Az első és a harmadik rész sci-fi horror, a második és a negyedik rész sci-fi akcióhorror.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!