Ajánlanátok valamilyen fantasy vagy csak egyszerüen izgalmas filmeket? L14
Nem vagyok nagy fantasy rajongó, de nagyon szeretek olvasni, úgyhogy már találkoztam néhány izgalmas regénnyel:
J.R.R. Tolkien: A gyűrűk ura / A hobbit
Tudom nagyon alap, de mégis a műfaj egyik legfontosabb műve, ha eddig nem tetted meg, olvasd el! A gyűrűk ura az Egy Gyűrű nevű nagy erejű tárgy köré építi történetét, amit a gonosz erői kívánnak megkaparintani. Egy válogatott harcosokból (és négy hobbitból) álló társaság próbálja biztos kezekbe juttatni a gyűrűt. A hobbit ennek előzménye, kicsit gyerekbarátabb is.
Cristopher Paolini: az Örökség ciklus
A főszereplő egy tizenhét éves srác, Eragon, aki Alagësia elnyomott birodalmában él, és az ölébe pottyan (szinte szó szerint) a gonosz császár legyőzéséhez szükséges dolog: egy sárkány, aki a társa lesz. Menekülésre kényszerül, és próbál kapcsolatba lépni a császár ellen törekvő lázadókkal. Egy kissé klisés, de izgalmas és fordulatos fantasy, néhány kikacsintással a modern technológiákra. Engem nagyon megfogott.
Fairy Oak sorozat
Na igen, ez már tényleg egy gyermekeknek írt könyv, én még régebben olvastam, az író neve most nem jut eszembe. A történet Fairy Oak falujában játszódik, ahol az emberek egy része mágikus képességekkel bír: ők a sötétség és a fény mágusai, akik közösen veszik fel a harcot a Rettenetes 21 nevű különös erővel. A főszereplő egy tündér, akit egy furcsa ikerpár nevelésével bíztak meg: az egyikük a fény, másikuk a sötétség boszorkánya. Kissé kislányos történet, de annó nagyon élveztem. Hét kötete van.
Michael Ende: A végtelen történet
A főszereplő Barnabás, a félénk, szerencsétlen sorsú srác, aki a valóság elől könyvek olvasásába menekül. A végtelen történet című könyv olvasása közben különös dolgok történnek: egyre több párhuzamot fedez fel a valóság és a könyv között, és a dolog egyre furcsábbá válik...
A Harry Pottert és a Percy Jacksont nem ajánlom, nekem nem tetszettek :(
(Viszont a Heri Kókler sorozatnál megszakadtam a nevetéstől:)
Ha valamelyik könyvet elolvasnád, amelyiket ajánlottam, kérlek írj egy privátot! 15/F
Legendás állatok és megfigyelésük
Hetedik fiú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!