Hogy oldják meg a filmekben, sorozatokban, hogy fiatalabbnak néznek ki a színészek egy visszaemlékezésnél?
Sok filmben,sorozatban használják,hogy visszamennek a múltba "pl 10 évvel korábban",és olyankor ugye a színészeket is fiatalabbá kell tenni.
Ezeket előre felveszik,pl egy sorozat 1.évadánál,amit majd csak a 10.évadban fognak leadni?
Mert elég látványos fiatalodást is láttam már,gondolom azért ilyen jó sminkesek nincsenek,akik 5-10 évet tudnak csalni,lecsípni az illető korából.
Általában elég gagyin, a többi meg jó sminkes, vagy dublőr.
Ilyen apró részletekben szinte senki nem gondolkozik előre 5-10 évadot, különösen egy sorozat első 1-2 évadában, ahol még friss az egész, meg bármikor elkaszálhatják.
Amit én szoktam látni:
- ügyes sminkelés (több korrektor, szem kicsinyítése / nagyítása, kevesebb smink szemre nőknél)
- arcot fiatalító frizura vagy olyan frizura, öltözet, ami a 10 évvel azelőtti divatra volt jellemző
- baromi sok utómunka
- esetleg arcprotézis
És ritkábban előre felvevés, ha tudják, hogy mit akarnak beletenni később (pl. Így jártam anyátokkal gyerekei :D)
Nézd meg a vikingeket.
Az elején a főszereplő 28 éves kb, a végén 60.
Öregíteni könnyebb.
Maszkok,stb.
Fiatalítani nehezebb.
Most a "hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot" c.sorozatot nézem,ahol folyamatosan ugrálnak az időben 10 évet,és tényleg fiatalabbnak néznek ki a szereplők,a bőrük is.
aha.
ha ragnarra gondolsz ő most 38 éves.
5 évvel ezelőtt meg simán elment 30nak az első évadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!