Melyik az a film/könyv/sorozat, ami valami kapcsán megváltoztatta a nézőpontodat?
Amerikai História X
Ha valaki nagyon hajlik a szélsőjobboldalra, nem tudja megváltoztatni a véleményét mert "zsidópropagandafilm" de a film lényege alapból az egyénről szólt, és én is rájöttem hogy hiába folyok bele a politikába meg, az ilyen kérdésekbe, soha nem lesz tőle jobb az életem, ha igazam van, ha nem. Tehát hiábavaló az egész cihő.
20F, kb. 17 évesen láttam a filmet, de nem csak ez játszott közre, hanem része volt a sok más dolog között:)
egy könyv volt az.
az a címe-A 290. számú auschwitzi fogoly
a srác az első vagonnal érkezett a táborba és túlélte az egészet a végéig.
a könyvben első szám első személyben elmeséli,hogy hogyan.
ami megfogott benne,hogy nem egy szenvedés,vagy horrortörténet a sztori,mint a többi a témához kapcsolódó könyv,hanem egy leleményes,gyors felfogású és egy kicsit simlis srác őszinte beszámolója.
egy mondatban a tanulság amit én levontam belőle-
nincs egyenes út,ha győzni akarsz,vagy túlélni vállalnod kell,hogy simlis leszel.
Speed Grapher (ez egy pár részes anime)
Hogyan tetszett: nagyon! :D
Az egész történet egy hatalmas és komplex társadalomkritika, amiben az állam vezetőitől egészen a kisemberekig, minden csoport kimutatja a foga fehérjét.
Az ember természetesen tisztában van ezekkel a dolgokkal, de a mértékével talán mégsem.
A történet megmutatja (számomra) a korrupt réteg kezében összpontosuló hatalmat, de azt is, hogy ez a hatalom végtelenül törékeny, és mi több: egy homokszem (ember) is elég a gépezetben a megsemmisüléséhez. Emellet azt üzente: a cél eléréséig ki kell tartani, at all costs!
25L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!