Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ki az a légós? - "Nem lehetne...

Ki az a légós? - "Nem lehetne gyorsabban?! Még a végén a nyakunkra hoz valami légóst" - Ötödik pecsét

Figyelt kérdés

2017. júl. 6. 21:12
 1/6 anonim ***** válasza:
36%
Ebben a szövegkörnyezetben nem tudom mi értelme lehet, hiszen a szó a légoltalomból származik, légópince légósziréna, légitámadáskor használt dolgok, de hogy légós ember, az ki lehet?
2017. júl. 6. 21:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy az 1-es válasza miért 62%-os, holott 100%-ot ér! A pontozás egy nagy kalap ....-t ér!
2017. júl. 7. 03:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Én is hasonlókra gondoltam. Nagyon köszönöm.
2017. júl. 7. 08:11
 4/6 szenes43 ***** válasza:
100%
Minden légoltalomra alkalmasnak vélt pincének volt egy légós (felelőse) parancsnoka. A bombázások miatt az elsötétítés kötelező volt. Akkor mikor valahol légitámadás idején kinyitottak akár csak egy légópince ajtót,fény szűrődött ki támpontot adva a bombázóknak. Ezért sietették a fent idézett szituációt mert a sisakkal,gázálarccal,karszalaggal ellátott légósok szigorúan vették a feladatukat.
2017. júl. 7. 10:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Így mostmár minden teljesen világos, nagyon szépen köszönöm
2017. júl. 7. 11:15
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem a válasza 62%-os hanem az összes válaszainak hasznosságaránya. Lehet hogy ez a válasza 100%-os (ami eleve csak egy tipp), de a többi nem az.
2017. júl. 7. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!