Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ajánlanátok valami elsőosztály...

Ajánlanátok valami elsőosztályú fimet?

Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok mint pl. a Faun labirintusa vagy az álmosvölgy legendája, stb... ilyeneket szeretnék
2010. máj. 18. 12:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
A pillangó-hatás 1 nagy szar!A Pillangót nézd meg(Steve McQueen,Dustin Hoffman)
2010. máj. 19. 10:31
 12/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az újabb hozzászólásokat!

Természetesen tudom mit írtam, mert én az "elsőosztályú" kifejezést minőségjelzőként, és nem formai meghatározásként használtam.

2010. máj. 19. 14:47
 13/23 anonim ***** válasza:

Idézet a 06:56-os hozzászólásodból:

"De azért az egy kicsit mégiscsak más műfaj mint amire én gondoltam a kommentben."

2010. máj. 19. 15:05
 14/23 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van. Viszont a minősítés a kérdésmezőbe, míg azok a filmcímek amelyekből következtetni lehet a kérdésem tárgykörére, a kiegészítő (vagy komment(-tár) azaz "magyarázó jegyzet") mezőbe kerültek. De ezzel már teljesen elkanyarodtunk a lényegtől. Az ilyen játszmákkal pedig úgyis csak azt érnénk el, hogy újra és újra arra kényszerítsük a másikat, hogy igazolja magát. Ez pedig egyrészt már erősen átcsap "OFF"-ba, másrészt semmi értelme nincs, hisz egy idő után úgyis szócsépléssé alakulna át az "érvelés" folyamata.
2010. máj. 19. 15:27
 15/23 anonim ***** válasza:
Szerintem a Faun labirintusa is dráma...
2010. máj. 19. 15:42
 16/23 A kérdező kommentje:
2010. máj. 19. 17:57
 17/23 anonim ***** válasza:

Hát igen... Vannak akik a spanyol polgárháborút és egy kislány kivégzését egyszerűen thrillernek tekintik. Érdekes mód az imdb.com-on a műfaji megjelölésnél egyből ott a dráma. Én inkább ennek az oldalnak hiszek, mint a port.hu-nak.

[link]

(Ha esetleg nem menne az angol, a "Genre" szót keresd - azt jelenti műfaj)

2010. máj. 19. 18:15
 18/23 A kérdező kommentje:
Igazad van. Bár itt is elég sokféle műfaji megjelölést kapott az alkotás. Ilyen szempomtból egyébként szerintem bármelyik műfajjal lehetne jellemezni hisz mindkettő tartalmaz olyan elemeket amellyel azonosítani lehetne ezt az alkotást. Legfeljebb a hétköznapi szóhasználatban a thrillernél nagyobb jelentőséget kap a szadizmus ábrázolása. Köszönöm a válaszokat! Esetleg ha van valamilyen tippetek olyan jól sikerült filmekre is, amelyekben nagyobb hangsúlyt helyeznek a misztikumra, de nem az a véksőkig elvont, a valóságtól teljesen elrúgaszkodott alkotás, akkor írjátok meg! (Mint pl. a Da-Vinci kód, vagy a Gothika; - ilyenek, vagy ehhez hasonlók) Előre is köszönöm!
2010. máj. 20. 07:43
 19/23 anonim ***** válasza:

kevert műfajú, jó alkotásokat egy-kettőt felsorolok, ami nekem tetszett! (az osztályba sorolást hagyom, mivel az ízlésem olyan, hogy van olyan oscar dijasd első osztályú film, amit nem tartok arra érdemesnek, és van olyan ismeretlen semmi, amit soha nem jelöltek, mégis azt mondom, hogy jó!)

Donnie Darko (ez misztikus, kissé filozófikus belelátás kell hozzá, esetleg pszichológia -elgondolkodtató)

Felforgatókönyv (ebben semmi misztika nincs, de mégiscsak a realitástól eltér egy részben:)

Grimm-testvérek (hát mesefilm, misztikus is...) majd még gondolkozom, most nem pörög az agyam!:)

2010. máj. 21. 12:48
 20/23 anonim ***** válasza:
p*rnó
2010. máj. 21. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!