Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Odaát 9. Évadtól szinronosan?

Odaát 9. Évadtól szinronosan?

Figyelt kérdés
Az érdekelne hogy az odaát(Supernatural) című sorozat lesz e, vagy van e a 9. Évadtól szinkronosan. Nem rég keztem el nézni es nagyon megtetszett, de amikor megneztem hogy az évadok hány részesek a 9. Évatol felfele csak feliratosat találtam. Miért van ez? Lesz egyáltalán szinkronnal? Azért szeretném szinkronnal nezni mert nem tudok angolul es a felirat olvasása nalam nem megy egyszerre a képi anyag nézésével.

2017. ápr. 29. 19:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem olyan régen kezdték el szinkronizálni a nyolcadik évadot, úgyhogy ha utoléred, és folyton a szinkronra vársz, nagyon le fogsz maradni.

Hidd el, sokkal jobb felirattal. A magyar hangok egyébként sem illenek igazán a karakterekhez, ha ismered az eredeti verziót. Ha úgy is érzed, hogy nem tudnád követni a feliratot és a képet egyszerre, gondold ezt át:

Az igazán pörgős jelenetekben (pl. akció) nem dumálnak sokat, szóval nem nagyon van mit olvasnod. Ahol meg sokat beszélnek, ott általában csak állóképek vannak: arcközelik, kameraváltások, szóval nincs sok minden, amiről le tudsz maradni, amíg olvasod a feliratot.

Egyébként sosem értettem, mi a probléma a felirattal. Szerintem akik azt mondják, amit te, egyszerűen rosszul állnak neki. Persze, lehet, hogy tényleg elképesztő lassan olvasol, esetleg diszlexiás vagy, de egyéb esetben a felirat olvasása nem lehet probléma. Nem kell állandóan a szöveget bámulni, csak olvasd el, amikor megjelenik, és hopp, már nézhetsz is fel. A másik pedig: hidd el, az embernek elég jó periférikus látása van ahhoz, hogy felfogja mi folyik a képernyőn, amíg elolvassa a feliratot. Csak az ilyen elképesztő apró részletekről maradnál le, egy-egy pillantásról stb, amikor nem oda figyelsz.

2017. ápr. 29. 22:54
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ még átgondolom, de szerintem ameddig van szinkron addig kihasználom.
2017. ápr. 30. 10:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Én is úgy voltam, mint te. Nem tudok angolul, ezért szinkronosan néztem az első nyolc évadot. A kilencediket már feliratosan néztem. Az elején nagyon furcsa volt megszokni az eredeti hangot meg olvasni a feliratot, pár rész után azonban megszoktam,sőt még jobban is tetszett.
2017. ápr. 30. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!