A Szulejmánban akkor, hog, is van a házasságközés?
Figyelt kérdés
Ugye a Valide hozzáment anno a szultánhoz és Aybigét is hozzá akarták adni Musztafához. És amikor Szulejmán elvette Hürremet miért botránkozott meg mindenki? Miért mondták, hogy, ilyen száz éve nem történt? Akkor a fentiekkel mi van? Nem értem.2017. márc. 22. 16:42
2/11 A kérdező kommentje:
Te vagy az Sanyi?
2017. márc. 22. 18:07
3/11 anonim válasza:
A Validés dologra nem emlékszem, de szerintem ő nem volt rabszolga. Aybige sem volt rabszolga, és azért akarták Musztafához adni, hogy az a családnak előnyös legyen politikailag. Hürrem ugye Alexandraként érkezett a törökökhöz, rabszolgaként, és sok gyereket szült az uralkodónak. Egy ágyas csak 1-2 gyereket szült, ez volt a szokás, és általában egy szultánának nem volt ekkora hatalma. Nyilván ezért nem akarták,hogy Szulejmán feleségül vegye Hürremet, merthogy akkor Hürremnek még nagyobb hatalma lesz.
4/11 A kérdező kommentje:
Az nem világos, hogy akkor a szultán házasodhat vagy nem? (Tudom, hogy uralkodóként bármit megtehet csak ugye a hagyományok amit olyan sokszor emlegetnek...)
2017. márc. 25. 19:11
5/11 anonim válasza:
Nem szokás, de persze, házasodhat.
6/11 anonim válasza:
Szia Én úgy tudom hogy a szolga szolga nem házasodhat láttam olyat hogy egy szolgalány terhes lett egy szolgától a szulejmán tudtán kivül elvetettek Én nekem az nem tetszett az egyik részben hogy hürrem lányát hozzá kényszeriteték egy basához
De hürem többi gyerekei közül a fiúk szolgálólányokkal hálhatnak aki nekik tetszik
7/11 anonim válasza:
Házasodhatott.
Máhidevrán viszont nem volt a Szulejmán felesége, ahogy a régi valide sem I. Szelimé.
Szulejmánnak egyedül Hürrem volt a törvényes felesége, DE őt sem úgy vette el, hogy rabszolga volt, hanem előbb szabaddá tette. Szabad nővel nem is hálhatott a szultán egyébként, hacsak nem vette el feleségül. :)
8/11 A kérdező kommentje:
Jó, de mindenki azt hitte, hogy Mustafa lesz a szultán, akkor miért akartak neki feleséget?!
2017. júl. 20. 19:26
9/11 KK11 válasza:
Ayse Hafsza Valide szultána hozzáment I. Szelim szultánhoz mivel ő maga a krími tatár lánya volt így egy másik uralkodó család tagja politikaiag így erősítették meg a szövetségüket.
10/11 KK11 válasza:
Aybige pedig a rokona volt a Validének ezért szintén kellett volna a házasság két uralkodó család közt. Hürrem egy rabszolga volt akit a hagyományaik szerint nem vehette volna el ezért se ismerték el sokan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!