Legendás állatok baki vagy nem?
Figyelt kérdés
Ugyebár a végén van egy jelenet ahol Grindelwaldot lefegyverzi Gothe az egyik állatkájával. Na már most a 7. Potter könyvbe kiderül hogy Grindelwald fiatalkorába szerezte meg a pálcák urát, tehát itt már a birtokába volt. Akkor itt el kellett volna veszíteni a pálca birtokosi jogát! De amint tudjuk ez nem történt meg, mert azt a Dumbledor elleni parbajban vesztette el. Szóval a kérdés nektek szól Potter fanok ez egy baki vagy én siklottam át valamin?2017. márc. 18. 01:10
11/14 anonim válasza:
Lehet, hogy számít, hogy technikailag az állat vette el a fegyverét, a pálca meg emberhez lojális. Vagy hogy visszaszerzi később a pálcát. Ennyi erővel Voldemort eredeti pálcája meg Hagridé, mert Hagrid fellökte őt, amikor diákkorukban Aragogra támadt, és kitépte a kezéből a pálcát. Szóval lefegyverezte, ahogy Harry sem varázslattal vette el Draco-tól. Obskuráló elvileg az lesz, aki fél a saját erejétől, vagy meg akar szabadulni tőle valami okból, és teljesen elnyomja, azokat az apróságokat sem teszi, amiket Harry-ék ösztönösen csináltak. Amit elnyom, végül ellene fordul és felemészti. Átvitten ez az önmagát kiskorától megtagadó, majd ebbe belekattanó ember, tulajdonképpen arról van szó, hogy ha egy szülő nem fogadja el a gyereke valamilyen alapvető tulajdonságát, és a gyerek emiatt erőszakot téve magán örökös elfojtásban él, előbb-utóbb robban. Szerintem erre akart "tanítani" ezzel a dologgal Rowling, elvégre pedagógus.
12/14 anonim válasza:
Nem Goethe állata vette el a palcajat, hanem Tina fegyverezte le :)
13/14 anonim válasza:
A helyes válasz az, hogy senki sem fegyverezte le Grindelwaldot, leejtette a pálcát, amikor Göthe lénye elragadta hátulról, Tina pedig az Invito-val rántotta magához a pálcát, nem pedig a lefegyverző bűbájjal, a Capitulatus-sal. De már ha itt tartunk, a Grindelwald bűntetteiben Göthe-t Yusuf lefegyverzi, mégis továbbra is tökéletesen engedelmeskedik Göthe-nek a pálcája, ez már lehet egy baki.
14/14 anonim válasza:
Szerintem, ha az eredeti tulajdonos visszaszerzi vagy visszakapja a pálcát, az újra hozzá lesz lojális.
Ha nem így lenne, akkor Voldemort eredeti pálcája 16 éves kora óta Hagridé lenne, mert az kitépte a kezéből, mikor Aragogot meg akarta ölni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!