Miért szidják sokan az Odaát magyar szinkronos változatát?
Szerintem Jared hangja eleinte passzol hozzá, de mikor már kezd bekattani akkor valóban túl gyerekes neki. Az 5.évadot már inkább feliratosan nézem mert Cas új hangja kiakaszt (jó csak nem neki). Viszont Jensen magyarhangját borzasztóan hiányolom, sokkal jobban artikulált vagy hogy is mondjam:D
Egyébként kb 6. évadig néztem régen szinkronosan, most újrakezdem és az 5-től már feliratos de biztos megnézem még az első 4-et is eredetiben :D Most meg vannak jelenetek amiket magyarba is meghallgatok Jensen miatt
Szerintem magyarul nem feltétlenül a szinkronhangok miatt rosszabb(bár nekem Sam, Crowley és Cass szinkronja egyáltalán nem jön be)
Nem jönnek át úgy a poénok mint eredeti nyelven (pl bitch-jerk részek)
És most Men of Letters-t betűvetőknek fordították ami nekem egy kicsit fura volt így elsőre :D
Tudom, hogy már elég régi a kérdés, de egy Google keresés során rátaláltam, úgyhogy gondoltam válaszolok rá én is.
Szerintem a főszereplők magyar hangjai nagyon jól passzolnak a karakterekhez, annak ellenére, hogy teljesen különböznek az eredeti hangoktól.
Az, hogy ki melyik változatot szereti leginkább attól függ, hogy eredeti nyelven látta először vagy szinkronosan.
Én szinkronosan láttam és azt szoktam meg.
Az embereknek teljesen jogosan szidják az Odaát szinkronját, de nem a hangválasztás miatt, hanem a rengeteg fordítási hiba miatt. Elképesztően igénytelen szinkront készíttetett hozzá az RTL. Az M2 által szinkronizált évadokból még csak egyet láttam, úgyhogy még nincs elég tapasztalatom, hogy véleményt mondjak, de az se tűnik sokkal jobbnak. Az M2 szinkronjából még példát is tudok mondani egy óriási hibára: A 11. évad 3. részében a 16:03 időpontnál (rákerestem, hogy melyik epizódban van), amikor az angyal és a démon megbeszélik a mennyben és a pokolban történteket, a "Yep. How about downstairs?" szöveget úgy fordítják le, hogy "Igen. És ofafent?". Összekeverni a "fent" és a "lent" szavakat elég nagy figyelmetlenség.
Engem Cas régi hangja akaszt ki a 4. évadból, az új sokkal jobban illik hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!