Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Segítene valaki elmagyarázni...

Segítene valaki elmagyarázni a torrentezést, főleg a seedelést?

Figyelt kérdés
Google a barátom, de nem érzem, hogy most jobban érteném, hiába kerestem rá. Szóval a seedelékor mi történik pontosan, miért kell csinálni és hogyan? Ez különbözik attól, amikor én töltök vissza filmet az oldalra? És kötelező nekem is filmet feltölteni oda? És ha semmim nincs (mert mondjuk új tag vagyok)?
2016. dec. 30. 15:19
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
És mik a peerek?
2016. dec. 30. 15:22
 2/11 anonim ***** válasza:

Jobb esetben az oldalnak van saját GYIK/FAQ/Wiki és egyéb súgó aloldala ahol tételesen le vannak ezek írva. Érthetően, magyarul.

Itt is el lehet mondani, de ugyanazokat az angol szakszavakat fogják használni amit nem értesz, mert nincs saját magyar szóhasználat rájuk. A neten tételesen le van írva hogy ki a peer, mi a seed, a tracker, minden.

2016. dec. 30. 15:25
 3/11 A kérdező kommentje:
Elolvastam, és biztos buta vagyok, de nem segített sokat.
2016. dec. 30. 15:55
 4/11 anonim ***** válasza:

Letöltés után amikor "megosztás" állapotba kerül a tartalom, az a seedelés. Valós adatfeltöltés viszont csak akkor történik ha van kinek megosztani és rád kapcsolódik, nem más gyorsabb megosztóra. Ezt nem befolyásolhatod, a programok maguktól csinálják.

Peer minden olyan kapcsolódó felhasználó aki a torrentet forgalmazza, a letöltő (leecher) és a feltöltő (seeder) is.

2016. dec. 30. 16:22
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi. És a seedeléshez akkor elég csak tovább futtatnom a programot, ugye? és az baj, ha a torrentet törlöm a gépemről? Magát a filmet nem, és benne hagyom a kliensben.
2016. dec. 30. 16:34
 6/11 anonim ***** válasza:

A .torrent fájl törölhető, ugyanakkor érdemes megtartani. Nem foglal semmi helyet, de ha valamiért újra le kell töltened akkor ott van kéznél a fájl. Ha már hozzá lett adva akkor eldobható. A letöltött tartalmat addig nem nevezheted, helyezheted át vagy törölheted amíg seedköteles. Ha bármelyik lépést megteszed akkor hibával meg fog állni. Vannak módszerek amivel megoldható az áthelyezés, de egyelőre kezdőként annyit tarts be hogy amit letöltöttél azt addig nem piszkálod amíg vissza kell tölteni. A megnyitás nem vonatkozik rá, azzal nem módosul a tartalom.

Ha teljesült a seedkötelesség akkor azt csinálsz vele amit akarsz.

2016. dec. 30. 16:38
 7/11 A kérdező kommentje:
És honnan tudom, mikor teljesül? Köszönöm a sok segítséget.
2016. dec. 30. 16:43
 8/11 anonim ***** válasza:

Az adott oldal szabályzata mondja meg hogy mi számít teljesítésnek, azt pedig az oldalon lévő adatlapodon és a letöltőprogram statisztikájában látod. Ha mondjuk 1-es arány kell, akkor a programban láthatod az arányt mely a letöltés/feltöltés arányszáma. Ha mindent visszatöltöttél akkor az arány pont 1.000, ha a felét akkor 0.500, ha másfélszer annyit akkor 1.500, stb... A feltöltési mennyiség és idő akár végtelen is lehet, mindaddig amíg meg nem állítod.

Ha seed időt kér akkor is ugyanott látod a statisztikát, egyes oldal külön menüpontot tartanak fenn ahol követhető az aktivitásod. Ha nem, a kliensben számolja.

2016. dec. 30. 17:12
 9/11 A kérdező kommentje:

Itt seed időt látok, pl. ezt: 4:00:11

De nem fogja jelezni, hogy teljesítettem? Mert egy órával ezelőtt is ez volt.

2016. dec. 30. 20:01
 10/11 anonim ***** válasza:
Minden oldalnak más a szabálya, nem tudom megmondani. Van ahol jelzik valami külön színnel hogy teljesült, van ahol más listába kerül át (teljesített), van ahol eltűnik a teljesítendők listájáról, stb...
2016. dec. 30. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!