Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Némi valóságot vélek felfedezn...

Némi valóságot vélek felfedezni a Gladiátor és a jelenkor között?

Figyelt kérdés

Most nézem a filmet, és elgondolkodtam. Maximusnak a "mestere" öreg gladiátor aki végig kíséri, azt mondta: Az embereket szórakoztatni kell, meg kell nyerni a közönséget. Itt a filmben véres csatákban küzd a főhős, az élete árán is, meg ez abban a korban egyfajta nézőszórakoztatást adott, mint játék. Akkor is ez tetszett a népnek, hogy látják hogy az emberek hogy ölik egymást, ugyan fanyarognak is ha olyat látnak, de mindig élvezik nézni az ilyet, nem tudom, ez egyfajta nép betegség, egyfajta perverzség, vagy minek nevezzem?.

A másik meg az, hogy Igazságtalan a rendszer, a film is nagyon jól bemutatja, a főhőst igazságtalanul tartják fogva, családját is megölték, és nincs semmi joga a szabadságra, ő amolyan "rabszolga". Ez senkit nem érdekel. Az érdekli az embereket, azon szórakoznak hogy hogy öl képzett katonákat, de a főhős majd megszakad olyan áron. És igy elnyerni a közönséget. Tényleg ez kell az embereknek? Az erőszak? amolyan szórakoztatás? az hogy valakinek fájdalmat okozok, vagy ölök, az nem számit, inkább az hogy én maradjak talpon és milyen kemény vagyok?

2016. dec. 28. 23:26
 1/2 A kérdező kommentje:
Film közbe látni mikor vonulnak, akkor egy nő odalép és elkezdi nyalni Maximust meg kb leborul előtte. A Cesarnak a húga, film végére Teljesen beleszeret. De miért? az hogy milyen kegyetlenül ölt embereket, az semmit nem számít?
2016. dec. 28. 23:29
 2/2 anonim válasza:

Az ember nem is annyira lesarkítva tulajdonképpen egy állat. Ne tévesszen meg hogy mondjuk vannak öltönyös ügyintézők vagy fehér köpenyes orvosok. A világon minden a szex, a pénz és a hatalom körül forog. Azt hogy az illető milyen úton éri el az teljesen irreleváns, mert minden ember tevékenységének vannak kárvallottjai. Lehet te azt hiszed, hogy az orvos lelkiismeretesen végzi a munkáját, közben meg olyan gyógyszert adagol, ami valakinek jó hasznot hoz, miközben még a testedet is tönkrevágja, hogy később más kezelést is "írjon fel" neked. Az a szó, hogy "gyógyszerlobbi" mond neked valamit? A 2 vh.-ban az ő igazi énjük is szépen előjött (Mengele és társai ill. a japán 731-es egység).

Szóval lappangva ugyan, de minden emberben ott rejtőzik a gyilkos hajlam, a lélektelenség, erőszak és zsarnokság.

2016. dec. 29. 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!