Apám az elképzeléseihez "hajlítja" a valóságot, ez szerintetek még normális?
Példa: volt egy vitánk, hogy érdemes-e házasságot kötni, a lényeg az, hogy arra lyukadtunk ki, hogy a házasságok több, mint fele válással végződik. Szerinte ez biztos nincs így, úgyhogy felmentünk a KSH honlapjára (és ez az ő ötlete volt), hogy megnézzük. Kiderült, hogy tényleg. Erre közölte, hogy ez meg van hamisítva, kizárt dolog, ő tudja, hogy nincs így!
A másik kedvencem, hogy szerinte minden bp-i egy büdös k*ö*cs*ö*g. Én két éve élek Bp-n, és ha véletlenül hazavetődök, akkor azt hallgatom két napig, hogy én is elpestiesedek, meg k*ö*csög (csak így engedi kiírni) meleg emberekkel barátkozok. Megjegyzem neki, hogy én ott lakok, és észleléseim szerint az ott élő élőlények annyiban különböznek a falusiaktól, hogy máshol élnek. Válasz: én ehhez fiatal vagyok, ő jobban tudja.
Még egy utolsó példát hozok: "miért nem járok vonattal?" Mert lassabb is és drágább is. "Az tuti, hogy a vonat az olcsóbb!" Mutattam neki egy vonat- és egy buszjegyet, mindkettő volt nálam. "Hát mi a sz*rért veszel pótjegyet, mennél sima személyvonattal, az olcsóbb lenne."
Itt már meg se próbáltam elmagyarázni, hogy a Keleti és Miskolc között mennyire sok személyvonat jár, inkább közöltem, hogy nem az ő pénzéből vásárolom a vonatjegyet, szóval nem kell vele törődnie. Erre megint vérben forgott a szeme.
Inkább már haza se megyek, csak felcsesz, de szerintetek ez normális? Nem hiszem, hogy azért van, mert öregszik, még csak 46 éves.
Tipikusan olyan ember, aki ha meg van róla győződve, hogy 1+1 az 3, akkor a világon nincs az a módszer, amivel meg tudnád győzni, hogy az nem 3 hanem 2. Makacs, és eléggé rosszindulatú.
Ne foglalkozz vele. Ha nekem lenne ilyen apám, én nem beszélnék vele, mert nem lenne kedvem az állandó vitatkozáshoz, veszekedéshez. Ha ő valamiről meg van győződve (még akkor is, ha nagy hülyeség), hagyd rá. Mást nem tudsz nagyon vele csinálni. Hagyd rá, hadd legyen el ő a kissé ferde világában, te meg éld a saját életed. :)
Köszi a válaszokat!
Persze ráhagyom, mert úgy sincs más választásom, csak az a baj, hogy ő még mindig irányítani akarja az életemet, és nem nagyon bírja elviselni, hogy az más vonalat vett, mint amit ő szánt neki (mérnöknek akart, de nem megy hozzá eléggé a matek). Nem az én problémám, már elköltöztem, de az öcsém még csak 14, őt "kicsit szigorúbban fogja", mert "látja rajtam, hogy mi lett a laza nevelés eredménye". Főleg ezért zavar. Meg mert felhúz karácsonykor :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!