Game of Thrones vs. Walking Dead?
Szerintetek melyik a jobb sorozat?
Persze tudom,hogy mind a kettő más-más műfajt dolgoz fel,így nehéz a kettőt összevetni,ám ha választani kellene,ti melyikre voksolnátok,és miért?
Én személy szerint a Trónok harcára szavazok. Mind a könyv adaptációt,mind a filmes változatát kívülről fújom.Szerintem a Walking Dead nem érhet a nyomába.
Egy Walking dead záróepizód se tud annyira lekötni,mint egy kevésbé izgalmasabb Trónok harca rész.
Szerintem a karakterek sincsenek annyira elmélyítve a WD-ben,mint a GOT-ban. Haláluk kevésbé sokkolja a közönséget.Túl sok az új karakter,akik aztán rendre meghalnak,minden fajta információ nélkül. Nehéz több bőrt lenyúzni egy zombis történetről már. Az első évad még izgalmasnak is mondható,de egy idő után már a zombik kaszabolása is unalmassá válik,nem beszélve a gagyi vér-effektusokról. Ha egy gonosz meghal két évad után jön egy másik gonosz,aki még gonoszabb,és majd az is meghal szépen Rick és a jófiú csapata által.
A Trónok Harcában még azt is nehéz eldönteni ki az ellenség.Minden házzal,családdal,karakterrel lehet azonosulni,megtalálni a jó és a rossz oldalát,értelmet nyerni a szándékaikban és tetteikben,így nincs kifejezetten jó és rossz karakter.
Mindig meg tudják lepni a nézőt egy-egy váratlan húzással,karakter megölésével,történeti csavarral.
Persze ez az Én egyéni véleményem. Nem mindenki gondolkozik úgy mint Én.
Hasonló elemzéssel ellátott véleményekre vagyok kíváncsi!
A walking dead sorozat messze felülmúlja számomra a got-ot.A got 5. és 6. évada kritikán aluli volt véleményem szerint. Mint könyvolvasó mondom ezt.A walking dead története jobban is érdekel,karaktereket is jobban szeretem.A trónok harcában csak megvonom már a vállamat ha meghal valaki,walking deadben szinte mindenkit sajnálok.De igazából felesleges összehasonlítani a kettőt mert nem egy műfaj.
Ha a tűz és jég dala könyvsorozat és a walking dead képregények között kéne dönteni akkor filóznék rajta hogy melyik legyen sőt még a tűz és jég dalát is mondanám de mivel a sorozatokról van szó így egyértelműen walking dead.
Én nem tudok választani.
Mindkettő másért tetszik.
Abban egyáltalán nem értek egyet,hogy a GOT-ban nincsenek annyira elmélyítve a szálak,sőt...az összes sorozat közül amit néztem ez foglalkozik leginkább a karakter fejlődéssel és a minél mélyebb megismerésükkel, erre épül az egész sorozat.
A GOT sokkal inkább a történeti szálakra fekteti a hangsúlyt, nagyon kevés szereplő van akivel igazán mélyen foglalkozik...képtelenség is lenne,annyi szál és szereplő van.
Ezenkívül a GOT jóval "unalmasabb" néha már a hajam téptem,hogy történjem már valami,jöjjön már el az a qrva tél amit az első résztől várok :D
Persze a TWD-ben is vannak bealvós részek,de jóval kevesebb.
Na most úgy tűnhet,hogy walking dead párti vagyok de nem,tényleg nem tudok dönteni és szerintem nem is kell.
Nehéz ezt megmondani.
A Trónok harca a könyvekhez képes gyenge.
A Walking Dead a képregényhez képest nem tudom milyen, mert a képregényt nem ismerem.
A Trónok harca világa tetszik, szerelmese lettem, na persze nem a sorozat miatt. A könyv magasan veri, de ha nem lenne a sorozat, akkor lehet a könyvet se ismerném, így hálás vagyok neki.
A Walking Dead egy "tipikus" disztópia, de szerintem elég jó a története.
És lehetne még sorolni a dolgokat.
Szerintem mindkettő jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!