Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Nektek hogy tetszett Leonardo...

Nektek hogy tetszett Leonardo Di Caprioval az új Nagy Gatsby?

Figyelt kérdés
Szerintem nézhetetlen, de azért várom a véleményeket.
2016. okt. 30. 01:14
1 2
 11/18 anonim válasza:
53%

Hm... Azért kíváncsi volnék, hogy miért került át ez a kérdés a "művészetek" kategóriából a "szórakozás" kategóriába.

Ki volt az a filmanalfabéta, aki ennyire nincs képben?

Ezt a regényt nem szórakoztató regénynek írták, és a regényből készült egyik filmváltozat sem egy könnyed szórakoztató filmnek készült.

Ezek után ne is csodálkozzunk azon, hogy a Pókember lett a mérce...

2016. okt. 30. 15:11
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem könnyed?

Ez a film annyira egyszerű, mint egy faék.

2016. okt. 30. 16:08
 13/18 anonim válasza:

# 12

"Nem könnyed? Ez a film annyira egyszerű, mint egy faék."

Régen röhögtem ilyen jót! :D Az hogy "könnyed", meg hogy "egyszerű" a magyar nyelvben teljesen mást jelent, a két szó még csak nem is rokonértelmű szó.

Egyszerű, de cseppet sem könnyed film pl. Tarr: Sátántangó

Könnyed, de cseppet sem egyszerű film pl. Gothár: Haggyállógva Vászka

Azonban a Gatsby se nem könnyed, se nem egyszerű.

Oké, te egyáltalán nem érted ezt a filmet, ez kiderült már a 7. válaszodból is.

De hát ugye, aki még a hétköznapi szavak jelentését sem érti, attól nem is várható el, hogy egy kétórás film rejtett vizuális üzeneteit dekódolni tudja.

De sebaj, nézzél nyugodtan te is Pókembert. :)

2016. okt. 30. 17:45
 14/18 anonim ***** válasza:

Kedves Utolsó!

Szépen megkérlek, hogy mesélj nekem eme remekmű rejtett vizuális üzenetéről, mert sajnos én is merészeltem olyan suttyó lenni, hogy nem értettem meg.

Válaszodat előre is köszönöm!

2016. okt. 30. 18:12
 15/18 anonim ***** válasza:

A 12. válaszoló vagyok, aki a szavak jelentését sem érti, nem hogy a filmek mondanivalóját.

13. válaszoló: attól még, hogy neked nagyon tetszik valami és el vagy szállva tőle, jobb még nem lesz, és valószínűleg mások véleményét, illetve ízlését sem fogod tudni befolyásolni.

Számomra ez a film, mint mondtam, egyszerű akár egy faék.

Pont.

2016. okt. 30. 21:16
 16/18 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Azt én sem értem, miért került a szórakozás kategóriába.

Olvasta valaki közületek Francis Scott Fitzgerald A nagy Gatsby című kisregényét? Aki igen, az tudja, hogy egy hiteles korrajz a 20-as évek Amerikájáról, a jazz korszakról, azaz egyáltalán nem könnyed. Az 1975-ös Robert Redford és Mia Fero főszereplésével készült filmnek a nyomába sem ér. Ez nem több, mint egy giccses feldolgozás, borzalmas zenékkel. Hogyan lehet a jazz korszak zenéit ötvözni a hip hop kultúra elemeivel? Másrészt a tenger és Jay Gatsby háza időnként olyannak tűnt, mintha nem igazi lenne. Egy realista regényt hogyan vihet valaki így filmvászonra? Ez nem Leonardo Di Caprio hibája, hiszen az ő színészi alakításával itt sincs gond. Mindez, Baz Luhrmann-nek róható fel, aki már a Romeo és Júliát is tönkretette. Fájdalmasan giccses és rendkívül hatásvadász alkotás. Ez csak saját vélemény.

2016. okt. 30. 23:03
 17/18 anonim ***** válasza:

"Hogyan lehet a jazz korszak zenéit ötvözni a hip hop kultúra elemeivel?"

Ez elsőre tényleg szokatlan, de ne felejtsük el, hogy a jazz akkoriban ultramodern, lázadó zene volt, nem olyasmi, amit nyakkendős urak hallgatnak egy hangversenyteremben. Ma már nem igazán adja ezt az érzést, réginek, a magaskultúra részének tűnik. Választani kellett, hogy vagy zeneileg marad hű a korszakhoz a film, vagy azt a kirobbanóan modern, dekadens életérzést próbálja közvetíteni, amit akkoriban a jazz megtestesített, ezt viszont ma a hiphop-kultúra adja vissza (és annyiban is stimmel, hogy mindkettő fekete eredetű). Igen, emiatt viccesen fog hatni a soundtrack húsz év múlva, amikor ez a zene lesz retró, de akkor meg majd elkészítik az újabb feldolgozást...

2016. nov. 2. 00:05
 18/18 anonim ***** válasza:
én is sajnálom, hogy átkerült a szórakozás kategóriába, pedig milyen érdekes beszélgetésnek indult...
2016. nov. 2. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!