Nektek hogy tetszett Leonardo Di Caprioval az új Nagy Gatsby?
Hm... Azért kíváncsi volnék, hogy miért került át ez a kérdés a "művészetek" kategóriából a "szórakozás" kategóriába.
Ki volt az a filmanalfabéta, aki ennyire nincs képben?
Ezt a regényt nem szórakoztató regénynek írták, és a regényből készült egyik filmváltozat sem egy könnyed szórakoztató filmnek készült.
Ezek után ne is csodálkozzunk azon, hogy a Pókember lett a mérce...
Nem könnyed?
Ez a film annyira egyszerű, mint egy faék.
# 12
"Nem könnyed? Ez a film annyira egyszerű, mint egy faék."
Régen röhögtem ilyen jót! :D Az hogy "könnyed", meg hogy "egyszerű" a magyar nyelvben teljesen mást jelent, a két szó még csak nem is rokonértelmű szó.
Egyszerű, de cseppet sem könnyed film pl. Tarr: Sátántangó
Könnyed, de cseppet sem egyszerű film pl. Gothár: Haggyállógva Vászka
Azonban a Gatsby se nem könnyed, se nem egyszerű.
Oké, te egyáltalán nem érted ezt a filmet, ez kiderült már a 7. válaszodból is.
De hát ugye, aki még a hétköznapi szavak jelentését sem érti, attól nem is várható el, hogy egy kétórás film rejtett vizuális üzeneteit dekódolni tudja.
De sebaj, nézzél nyugodtan te is Pókembert. :)
Kedves Utolsó!
Szépen megkérlek, hogy mesélj nekem eme remekmű rejtett vizuális üzenetéről, mert sajnos én is merészeltem olyan suttyó lenni, hogy nem értettem meg.
Válaszodat előre is köszönöm!
A 12. válaszoló vagyok, aki a szavak jelentését sem érti, nem hogy a filmek mondanivalóját.
13. válaszoló: attól még, hogy neked nagyon tetszik valami és el vagy szállva tőle, jobb még nem lesz, és valószínűleg mások véleményét, illetve ízlését sem fogod tudni befolyásolni.
Számomra ez a film, mint mondtam, egyszerű akár egy faék.
Pont.
Kedves Válaszolók!
Azt én sem értem, miért került a szórakozás kategóriába.
Olvasta valaki közületek Francis Scott Fitzgerald A nagy Gatsby című kisregényét? Aki igen, az tudja, hogy egy hiteles korrajz a 20-as évek Amerikájáról, a jazz korszakról, azaz egyáltalán nem könnyed. Az 1975-ös Robert Redford és Mia Fero főszereplésével készült filmnek a nyomába sem ér. Ez nem több, mint egy giccses feldolgozás, borzalmas zenékkel. Hogyan lehet a jazz korszak zenéit ötvözni a hip hop kultúra elemeivel? Másrészt a tenger és Jay Gatsby háza időnként olyannak tűnt, mintha nem igazi lenne. Egy realista regényt hogyan vihet valaki így filmvászonra? Ez nem Leonardo Di Caprio hibája, hiszen az ő színészi alakításával itt sincs gond. Mindez, Baz Luhrmann-nek róható fel, aki már a Romeo és Júliát is tönkretette. Fájdalmasan giccses és rendkívül hatásvadász alkotás. Ez csak saját vélemény.
"Hogyan lehet a jazz korszak zenéit ötvözni a hip hop kultúra elemeivel?"
Ez elsőre tényleg szokatlan, de ne felejtsük el, hogy a jazz akkoriban ultramodern, lázadó zene volt, nem olyasmi, amit nyakkendős urak hallgatnak egy hangversenyteremben. Ma már nem igazán adja ezt az érzést, réginek, a magaskultúra részének tűnik. Választani kellett, hogy vagy zeneileg marad hű a korszakhoz a film, vagy azt a kirobbanóan modern, dekadens életérzést próbálja közvetíteni, amit akkoriban a jazz megtestesített, ezt viszont ma a hiphop-kultúra adja vissza (és annyiban is stimmel, hogy mindkettő fekete eredetű). Igen, emiatt viccesen fog hatni a soundtrack húsz év múlva, amikor ez a zene lesz retró, de akkor meg majd elkészítik az újabb feldolgozást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!