Mi lenne médiaérettségi kiindulási alapnak megfelelő?
A feladatom a következő:
Készítsen egy négy kapcsolatot bemutató, 3-4 perces filmetűdöt, vagy 16-20 képből álló fotósorozatot arról, hogy milyen tárgyak, szituációk, képi motívumok, emlékkötők jellemzik a családtagok (apa és fia, anya és lánya, házastársak, testvérek, tb.) meghitt, bensőséges viszonyát.
Leforgatott filmjében/fotósorozatában érzékeltesse a szereplők közötti viszonyt, amely lehet emlékezetre épülő, fejlődő, változást eredményező. A jelenetsor/fotósorozat feldolgozásához készítsen beállítástervet (forgatókönyvet, story boardot). A beállítástervek lejegyzése során törekedjen arra, hogy a szereplőket változatos helyszíneken és kameraállásokkal mutassa be, s amelyek őket, életvitelüket leginkább jellemzi.
Munkájához csatoljon (a vizsgakövetelményekben előírt terjedelemben) munkanaplót, amelyben ismerteti koncepcióját, a megvalósítás során adódó problémákat, a választott formai megoldások különbözőségének értelmezését, indoklását és az elkészített filmjelenetekkel, fotósorozattal kapcsolatos önértékelést!
Namost én a képsorozatot választottam és azon belűl is a tárgyakat, melyek a bensőséges családi viszonyokat jellemzik. Szerintetek milyenekre lehetne itt gondolni?Én gondoltam egy asztalra, ami gyertyafénynél ég, vagy egy játékra, mely a gyermekkorra utal.Kérhetnék ötleteket tőletek még, hogy minél jobban sikerüljön?
Előre is köszi.
Szerintem lehetne mondjuk egy konyhapult, amin egy ottfelejtett, összelisztezett mackó van egy nyújtófa mellett. Vagy cumi, ami leesett egy varrósdoboz mellé. Könyvön heverő szemüveg, mellette karóra, vagy bögre.
A médiatanárod nem segít neked a projekt elkészítésében? Az enyém tavaly nagyon rendes volt, minden héten leült velem egy-két órára és összedolgoztunk.
Sok sikert hozzá!
Köszönöm a segítséget! De igen, segít csak néha olyan hülye ötletei vannak amit nem tudok normálisan megvalósítani, és mondani sem akarom neki, hogy ezt nem. Persze egy-két ötletem nekem is van, remélem az is bejön neki.
Még1x köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!