Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Trónok harca mitől ennyire...

A Trónok harca mitől ennyire népszerű?

Figyelt kérdés

Én is nézem, és jó sorozat, de manapság annyira kiemelkedik minden más sorozat közül népszerűségben, hogy ha egy időben vetítenék másokkal, azokat szinte senki nem nézné.

Pedig futnak manapság nagyon jó sorozatok, amik népszerűek is, valamelyik nagyon, valamely kisebb mértékben, de koránt sincs akkora "őrület", felhajtás körülöttük, mint ami most a Trónok Harca körül van.

Például az Origo-n olvastam egy cikket, amiben a köv évad lehetséges verzióit pedzegetik. Kicsit utánanéztem angol nyelvű fórumokon is, és már azt hatalmas hisztéria követte, hogy bemutattak egy 2 perces videót arról, hogy hogy készülnek a köv. évad forgatására.

2016. szept. 3. 17:18
 1/8 anonim ***** válasza:
67%

Őszinte. Van benne csöcs és vér meg sárkány.

Nem PC, hanem nyers és barbár. Ez a mai világban nincs meg.

2016. szept. 3. 17:28
 2/8 anonim ***** válasza:
11%
Én is nézem és szerintem is jó, de csak az aktuális szálak kb. 40 százaléka. Én csak amiatt nézem a többi nem érdekel. Egyébként az én kedvenc sorozatom a Preacher. Ajánlom figyelmetekbe.
2016. szept. 3. 17:40
 3/8 anonim ***** válasza:
88%
Intelligens párbeszédek, kiváló karakterek és karakterfejlődés, érdekes sztori és kendőzetlen erőszak.
2016. szept. 3. 19:36
 4/8 anonim ***** válasza:
58%
Én a könyveket olvastam először, azokba szerettem bele, de a sorozat is olyan mértékben magával ragad és visszaadja a valóságot (nem mindig a jó győz, pontosabban nincsen jó és gonosz, csak nézőpontok).
2016. szept. 6. 14:27
 5/8 anonim válasza:
71%

A trónok harcában nincs "jó" vagy "rossz" oldal/szereplő mivel minden karaktert megismerhetünk minden oldaláról, és ez ritka. Továbbá nagyon jók a színészek,jól meg vannak rendezve a jelenetek.

Az írói munka is szinte páratlan a szakmában, folyamatosan változnak a szereplők és úgy őszintén csak akkor mondhatjuk X karakterre hogy na ő ilyen meg olyan ha lefutott az utolsó rész. Nem szeretnék spoilerezni de az utolsó évadban is sok olyan dolgot tudtunk meg a korábbi évadok eseményeiről amiket akkor tényként kezeltek és elég komoly következménnyel jártak de közben totál más történt és ez gyakorlatilag felülírja az összes korábbi történést, magyarul folyamatosan adagol be az író olyan dolgokat amiktől izgalmassá válik és folyamatosan megváltozik a véleményünk a szereplőkről.

És igen, szexjelenetekből nagyon sok van az első néhány évadban majd idővel egyre jobban háttérbe kerültek de nincs olyan évad amiben ne lenne 1-2 meztelenkedés. (Eleinte szerintem azért döntöttek úgy hogy sok szexet raknak bele hogy növeljék a nézettségét a sorozatnak, a könyvet nem olvastam de állítólag abban is van egy pár ilyen témájú fejezet)

Amit még meg lehet említeni az az hogy nincs itt olyan hogy főszereplő mivel minden évadban kiirtanak pár szereplőt és jön helyettük néhány másik vagy egy addig kevesebb figyelmet kapó karakter többször feltűnik vagy nagyobb lesz a tekintélye vagy csak szimplán több jelenetbe van benne. Ha nem voltam érthető akkor annyi a lényeg hogy nem olyan egy dimenziós világ a trónok harca mint egy csomó másik sorozat hogy a főszereplő nem halhat meg és csak a kiskatonák meg a mellékszereplők halhatnak meg, itt a központban lévő szereplőket is meg ritkítja néha az író..

Ami szerintem még növelhette a népszerűségét az az hogy a HBO egyre több helyen elérhető, egyre több nyelvre fordítsák le a trónok harcát.

Ma ez a trend hogy egy csomóan iskolában, munkahelyen erről beszél de már "csak" 2 évad van hátra így 5 év múlva már nem lesz ekkora vízhangja mint most gondolom

Sok sorozatot láttam már de szerintem a trónok harca az eddigi legjobb,az első részt egy kicsit unalmasra csinálták így ismerek olyan embereket akik 1 rész alapján ítélkeztek és nem nézték tovább de én mindenkinek ajánlom hogy nézze végig az első évadot és akkor már bele fog mélyedni a trónok harcának a világába.

2016. szept. 6. 20:49
 6/8 anonim válasza:
57%

5/5 vagyok,még kiegészíteném azzal hogy új vallás meg ideológia is jelent meg a sorozatban, gyakorlatilag a kereszténységnek a valódi arca az a vallás (tűz ura a neve ennek a sorozatban) embereket égetnek el máglyán, papnők viszik városról városra az "igét"

Ami nagyon érdekes benne hogy a sorozat közepefele elkezd mutatkozni benne egy kis feminista töltet (a nők is uralkodhatnak, ugyanolyan jogaik vannak) de területre szabottan épp úgy ahogy a felvilágosodás is történt a valóságban. Egyes területeken gyorsan végbement de más területeken erőszakkal vagy sehogy sem történt meg

2016. szept. 6. 20:54
 7/8 anonim ***** válasza:
69%

Az ötös-hatos válaszolóval jórészt egyetértek. Nincs itt konkrét jó vagy rossz.

NEM MONDOM HOGY A TRÓNOK HARCA OLYAN MINT A VALÓSÁG, DE HOGY KEVÉS HASONLÍT RÁ JOBBAN AZ BIZTOS.

Nem egy rózsaszín álomvilágban élteti a nézőit. És nem a csöcsökről, gyilkolásról és sárkányokról szól (ha valakinek nem tűnt fel), hanem a hatalom természetèről. Hogy a hatalom mindenkit megront

2016. szept. 7. 20:33
 8/8 anonim válasza:
100%

Teljesen egyetértek a korábbi válaszolókkal. Vegyük pl Jamiet. Jamieről az első évadban mindenki azt hitte hogy becstelen esküszegő.

És késöbb mikor Briennel beszél kiderül hogy ha Jamie akkor nem öli meg Aryst akkor Kirányvár egész lakossága meghal. De még ezer ilyen embert tudnék mondani aki ekkora karakterfejlődésen ment keresztül.

2016. szept. 12. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!