Előre szólok, hogy nem tudom meddig láthattad az animét, mivel én angolul nézem és már a 19. résznél vagyok, szóval az általam eddig látott epizódok alapján fogom leírni a gondolataimat. Hogy mi is a véleményem róla? Szerintem egyszerűen zseniális ez az alkotás, ha lehet ilyet mondani. Amikor elkezdtem nézni, akkor azt hittem, hogy megint kapok egy tizenkettő egy tucat kis fantasy háttérrel feldobott hárem animét, de aztán teljesen más fordulatot vettek a dolgok. Subaru szerintem egy nagyon jól megírt karakter. Igazán kegyetlen dolgokon kell keresztülmennie egy számára teljesen ismeretlen világban, és szerintem épp ezt mutatják be kiválóan. A főhős nem egy legyőzhetetlen és sebezhetetlen személy, hanem egy átlagos fiú, aki belekeveredett bőven az erején túlmutató dolgokba. Engem főleg ennek az egésznek a pszichológiai bemutatása fogott meg, mert bizony Subaru szenved, megőrül és sokszor elveszti a szeretteit, de végül újra talpra áll és megint nekifut az egésznek. Mindeközben kétségbeesetten próbálja Emiliát megmenteni, akibe reménytelenül szerelmes. Már csak az a kérdés is megérne egy misét ebből az egészből, hogy miért is épp őt kedveli ennyire, hisz ott van neki Rem, aki a 18. részben megkérdőjelezhetetlenül kiérdemelte a "legrendesebb lány a világon" címet. Sokan mérgesek is amiatt, hogy Subaru képes volt inkább Emiliát választani helyette és Rem arcába vágni, hogy nem őt szereti. De ha belegondolunk, akkor Subaru végül magához hűen cselekedett. Rem azt mondta neki, hogy ő a hőse, aki megmentette. Na, szerintem Subaru helyzetében ez pedig épp Emiliára áll. Számára ő az a személy, aki mindent jelent. Hisz Emilia volt az első, akivel ebben a világban jobban megismerkedett és barátságot kötött. Az első halálánál megfogadta, hogy bármi áron meg fogja őt menteni. Továbbá ez még egyfajta védelmi reakció is lehet a részéről, hisz a lány megmentése értelmet ad minden szenvedés elviselésének. Az, hogy most kicsit a háttérbe szorult a félelfünk csak azért van, mert ez most épp Rem történetíve. Utána majd úgyis kapunk elég Emiliát (bár szerintem addig már nem fog eljutni az adaptáció). Azt viszont szerintem fontos lenne mindenkinek megérteni, hogy ez elsősorban nem egy akció anime, hanem egy seinen, ami az anime pszichológiai részére is nagy hangsúlyt fektet és az érzelmeinken keresztül is megragad minket. Ennek tükrében szerintem semmi baj nincs a tempójával, mert igenis szükség van benne azokra az unalmasabbnak tűnő jelenetekre is, hogy utána még jobban a padlóra küldhessen minket. Amúgy látszik, hogy a készítők is nagyon komolyan veszik ezt a művet, mert sokszor előfordul benne, hogy az openinget és az endinget is levágják azért, hogy még több műsoridőt nyerhessenek, hogy még teljesebb darabot kapjunk. A rejtélyekkel pedig szerintem nincs baj, mert biztos vagyok benne, hogy később választ kapunk rájuk (bár sajnos valószínűleg azokat a részeket már nem animálják meg). Puckról szólva ő egy lélek, akivel Emilia szerződést kötött, és a lány a legfontosabb a számára. Ezt majd elmondja az animében, de ha Emilia meghal, akkor ő fogja magát és elpusztítja az egész világot, ezért is végez Subaruval. A könyvtáros loli (most nem jut eszembe a neve) meg szerintem nem áll olyan közel Emiliához. Ő a birtok védelméért van ott és nem nagyon szereti az öldöklést. Ezért sem végez Subaruval, hanem csak elteleportálja őt onnan magára hagyva. Egy szó mint száz nekem nagyon tetszik eddig az anime és az egyetlen dolog, amit sajnálok, hogy csak 25 részes lesz.