Szerintetek sem készítenek már manapság olyan jó filmeket, mint régebben (2000-es évek előtt)?
Ez szubjektív vélemény, leginkább ízlés dolga! Ha egy film sikerének titkát nem bonyolítjuk túl, akkor csak 2 tényező van, amiktől jó film lehet: maga a tartalom (történet), és a látványvilág. És például nekem, mint nagy filmmániásnak, ennyi is elég!
És bizony mindkét időszakból vannak kedvenceim, amikre saját véleményem szerint mondtam, hogy "igen, ez nagyon jó!"
Csak hogy úgy futólag néhány példát említsek:
2000 előtt:
Vissza a jövőbe-trilógia
Apád-anyád idejöjjön!
Száguldó bosszú
A kéz, amely a bölcsőt ringatja
Az ötödik elem
A hajsza
Titanic
Terminátor 2 - Az ítélet napja
2000 után:
Taxi-filmek
Hajsza a győzelemért
Robotzsaru (2014)
Felkoppintva
Eredet
A zöld lámpás
Bosszúállók
Gyakran amikor itt film ajánlatot kérnek, hozzáteszik, hogy ne legyen túl régi, vagy xy évnél régebbi. Pedig szerintem felesleges, mert már azelőtt is tudtak jó minőségű filmeket csinálni, és az se lehet indok, hogy "mert túl régi", hiszen vannak időtálló klasszikusok is, amiket sosem lehet megúnni.
De hogy ne csak erre térjek ki, a lényegre válaszolva ma is ugyanolyan jó filmeket csinálnak (ha nem jobbakat), és egy tavalyi kérdést cáfolva nem, abszolút nincs mélyponton a filmipar ma sem.
Hàt vèlemènyem szerint:
Rengeteg filmet làttam màr gyüjtöm is öket klasszikustol a mostani filmekig ès izlèsem szerint manapsàg màr nem kèszitenek jò filmeket. Jò, azzal èn is egyet èrtek hogy a 2000-es èvekben is föleg az elejèn kèszültek nagyon jò filmek pl ( Donnie Darko, A zongorista stb. ) visszont èn tavaly òta nem igazàn nèzem az ùj filmeket mert nem jòk tehàt èrtem a szinèsz alakitàsàra ès a törtènetre, ezek a mai filmek össze vannak csapva semmi lènyege pl. Dèmonok között 1-2 kèrem szèpen elmentem a moziba megnèzni a 2-ik rèszèt hàtha valami kis remèny van az 1 rèsz utàn, csalòdtam mert " horror filmböl " mesefilm lett. Most nem azèrt de a Texasi làncfürèszes ami 1974-ben kèszült 10000-szer kiteszi ès az horror! De izlèsek ès pofonok ahogy mondani szokàs :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!