Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Van aki úgy vélekedik hogy a...

Van aki úgy vélekedik hogy a transformers (ideértve a sorozatokat is) eléggé bugyuta?

Figyelt kérdés
Kiváncsságból ránéztem a tf wikire,és hát...Arra a következtetésre jutottam,hogy nem,nem...Láttam a filmeket is, na az rátesz egy lapáttal(Jó, tudom hogy Micheal Bay nem egy zseniális rendező,és szerencsétlen robotok a filmben hogy néznek ki...)tudom hogy ez egy franchishe,de ezért MILLIÓK rajonganak...Meg egy régebbi sorozatról(transformers prime) is kérnék véleményt.Indokoljátok meg ti miért nem szeretitek a transformerst ,légyszi!!!(Most a "etizlésekéspofonok"válaszokat nem kérem,köszönöm!)

2016. júl. 20. 17:29
 1/6 anonim ***** válasza:
Van.
2016. júl. 20. 17:33
 2/6 sándorjános ***** válasza:
100%
A gyermekkorom rajzfilmes múltját nem a transzformersz határozta meg, de igazából amikor a filmet leültem nézni nem is vártam mélyre szántó gondolatokat. Azt azért vedd figyelembe, hogy az egész alapkoncepció kisgyerekeknek volt kitalálva, akiknek nem annyira fontos a logika, inkább a hatás, igy akár dinoszauruszok és robotemberek meg ufó csészealjak és kentaurok meg mindenféle csodás dolog birkózhat a szemük előtt nem kell igazán indokolni a miértet. A kérdések előbb utóbb úgyis felgyűlnek bennük és értelmesebb dolgok után keresnek. Az, ahogy meg meg van oldva ... hát istenem Hollywood pénz forgat be pénzzé és nem tehetséget és izlést.
2016. júl. 20. 18:28
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én éppenséggel pont azért szeretem ezt a franchise-t, mert olyan őrületes. A TF Wiki is ezért van szándékosan viccesre megírva, mert a rajongók sem veszik túl komolyan. Nincs korlátja a fantáziának, bármi belefér, és annyi különféle rajzfilmsorozat és képregény van, hogy mindenki megtalálhatja benne a kedvére valót (már aki nyitott az ilyen harcolós robotos történetekre).

De elismerem, hogy a legtöbb sorozat pocsék, az élőszereplős filmsorozat pedig kb. Hollywood legalja, a legtöbb Transformers rajongó is utálja őket. Ezek készítésekor nem a minőség a főszempont, hanem hogy minél több terméket reklámozzanak, és hogy idomuljanak a gyerekek folyton változó ízléseihez, illetve hogy kielégítsék valamennyire a rajongókat is, mert a márkának hatalmas felnőtt rajongótábora van. Nagyon ritka, hogy ebből valami igazán minőségi kerekedjen ki. Ne feledjük, hogy a franchise fő célja a játékok eladása, a többi lényegében másodlagos.

Én csak pár sorozatot kedvelek (Beast Wars, TF Animated), mert ezek jobban vannak megírva, és érezni, hogy a készítők megerőltették magukat. Vannak olyan sorozatok, amik szerintem több szempontból igen félresikerültek (Beast Machines, TF Prime), de ezeken is érződik, hogy a készítők legalább próbálkoztak. Vannak, amik valamilyen szinten szórakoztatók, de összességében nem túl jó darabok, pl. a TF Cybertron, mindkét Robots in Disguise című sorozat, és én ide sorolom az eredeti rajzfilmet és eredeti mozifilmet is, amiért sok habzó szájú fanatikus biztosan letámadna engem. És vannak, amik úgy trehányságok, ahogy vannak, teljesen félresikerültek (TF Armada, TF Energon, na meg a filmek).

"Meg egy régebbi sorozatról(transformers prime) is kérnék véleményt."

A Transformers Prime szerintem egy olyan sorozat, ami nem tudott mit kezdeni a saját történetével és szereplőivel. A készítők beismerték, hogy félúton kifogytak az ötletekből, és utána már nem értettek egyet abban, hogy mivel kéne folytatni (és részben emiatt kellett abbahagyniuk a gyártását). Nagyon komoly és durva szeretne lenni, tele van erőszakkal és "epic"-nek szánt jelenetekkel, de a szereplők és az egész világ kidolgozatlanok, az akció monoton, és a történetvezetés nincs átgondolva. De a legtöbb rajongó oda van érte, szóval lehet, hogy én a kisebbséghez tartozom amiért nekem nem jött be.

2016. júl. 20. 18:56
 4/6 Gőte ***** válasza:
100%

Most ezt örök gyerekként mondom, úgy hogy itt van mellettem egy kisebb csapat Transformer figura a polcomon... egy rakás egyéb vacakkal együtt: Istentelenül bugyuta. Mármint kimondhatatlanul, leírhatatlanul abszurd és értelmetlen. Továbbá rendkívül szórakoztató.

Régen inkább a játékfigurái érdekeltek, mostanság utánanéztem a franchise képregény felének, és meg kell mondanom. Hihetetlen, hogy mi mindent tudtak belesuvasztani egy olyan sorozatba aminek annyi a lényege, hogy robotok dolgokká alakulnak át és... szét... verik egymást.

2016. júl. 23. 04:10
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Na hello! :D Tudom későn írok már de azért elmondom a véleményem. A Transformers filmeket úgy gyújtanám fel és lőném ki az űrbe ahogy van. Az első kettő még valahyog végigszenvedhető, de a többi!(Most azt hallottam, hogy a kövi film Bumblebee múltjáról fog szólni és elvileg más rendezi szóval egy utolsó reménnyel mégg beülök rá.) A Transformers "mesék" közül én kiemelném az Armadát, bár csak egy karaktere miat, dobpergés... CsillagSikoly! Olyan szinten megy át karakterfejlődésen, hogy nekem még most is leesik az állatam. A többi karakter sem olyan rossz, bár van nem egy tölteléknek való, a grafika jó csak vannak bakik. Akkor a második nézhető: A Prime. A grafika nekem személy szerint nem tetszik és hát ez se nagyon szól semmiről mert egy mondatban el tudnám mondani, hogy miről is de azt a SEMMIT jól megcsinálták. Úgy értem izgalmasra, ami nagy szó. A harmadik a G1 amit nem bírtam végignézni a förtelem grafika miatt ami abban a korban még szép volt. Az Animatedre azt mondják jó, mozgalmas de nekem nem jött ben. Kinek a pap kinek a papné, lehet egyszer újrakezdem. Az Unikron triológia (amibe én nem számítom bele az Armadát mert az fényévekkel jobb) egy kalap FOS néhány efekttel és harcjelenettel. Ami még érdekes az a More than meets the eye képregény. Ennyi lettem volna,bár nem hiszem, hogy bárki is olvassa. Primusz legyen veletek!
2018. jan. 8. 21:47
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja és bocs a hibákért, telóról vagyok.
2018. jan. 8. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!