Szerintetek is jó az alábbi lista a legjobb 15 filmről/sorozatról?
1. Star Wars filmek
2. Titanic
3. Avatar
4. Az utolsó szamuráj
5. Schindler listája
6. Halálsoron
7. Trónok Harca
8. A remény rabjai
9. Nincs kettő négy nélkül
10. A hazafi
11. A rettenthetetlen
12. Zorro 1957-es Disney sorozata
13. A bakancslista
14. A visszatérő
15. A Karib-tenger kalózai filmek
Ha gondoljátok írhattok ti is saját top 15-ös listát, mert ez teljes mértékben szubjektív.
Az én listámon szereplő melyik filmmel nem értetek egyet, és miért?
Lehet, hogy számodra csak A vissztérő a kiemelkedő, de ez szerintem elég nagy túlzás. Leginkább az "egyetlen" jelző.
A többivel egyetértek, tényleg rengeteg jó film van, és még lehet, hogy a rangsorolásuknak sincs értelme. Bár azért valahogyan meg kell különböztetni őket, az sem igaz, hogy mind ugyanolyan. Egyik jobb, másik rosszabb, tehát valamilyen listát csak fel lehet állítani belőlük.
Próbáltam nem egyhangúan válogatni: vannak benne újak, régiek, vígjátékok, drámák, akciók, sorozatok stb.
Psycho
Eredet
Stoker-Vonzások
Viharsziget
Alice Csodaországban
Jurassic Park
Csillagok között
Forrest Gump
Chihiro Szellemországban
Bates Motel
Doctor Who
Szerintem nem jó lista. Egyrészt, mert nem keverném össze a filmeket a sorozatokkal, egészen más műfaj. Másrészt, mert az általad írd filmek nagy részét teljesen semmirekellőnek tartom.
Lehet mondani, hogy egy ilyen lista szubjektív, mert ízlésen butaság vitatkozni, viszont a filmek minősége nem ízlés kérdése.
Írok 15 filmet, de lehet, hogy tíz perc múlva már mást írnék.
Mechanikus narancs
Száll a kakukk fészkére
Harakiri
A homok asszonya
Annie Hall
Született gyilkosok
A vágy titokzatos tárgya
Brazil
Dr. Strangelove
Oldboy
Táncos a sötétben
A nagy karnevál
Puszta formalitás
Nem félünk a farkastól
A lovakat lelövik, ugye?
#6:
Elfogadom az érvelésedet (bár nem tudom, hogy mit jelent az hogy "semmirekellőnek" tartod, illetve a minőségükkel szemben sem értem az ellenvetésed, ezek inkább üres szavak, mintsem a lista jogos, építő kritizálása).
Köszi a listát (#5, #6).
Az a baj ezzel a kérdéssel, hogy mindenkinél nagyon más ez a lista. Engem például a Titaniccal ki lehet kergetni a világból, és az Avatart is csak harmadik nekifutásra sikerült végignéznem, viszont a Halálsoron, és a Remény rabjai nekem is a kedvenceim között van. A Hazafit, meg azt a Zorrót nem láttam és a Visszatérőt én egy oszkárvadász értéktelen és unalmas vacaknak tartom; és a Karib tenger kalózait is túl gyengének gondolom egy ilyen listára, de a legtöbb megemlített filmnél meg tudom érteni, mitől lesz valaki kedvence.
Az én listám (egyes tagjaiban, és a sorrendben is gyorsan változhat):
1. Memento
2. Volt egyszer egy Vadnyugat
3. Macskafogó
4. Volt egyszer egy Amerika
5. Tökéletes trükk
6. Requiem egy álomért
7. Időhurok
8. Sráckor
9. Kocka
10. Oculus
11. Mesterdetektív
12. Öldöklő angyal
13. Hetedik
14. Kódjátszma
15. Rush
Nem írtam bele sorozatokat, mert az nálam egy nagyon más kategória. Ezeket a filmeket már négyszer-ötször láttam, újra és újra előveszem őket. Sorozattal ilyet még nem csináltam, de itt vannak a kedvenceim:
1. Fekete tükör
2. Sherlock
3. Trónok harca
4. Twin Peaks
5. 11.22.63
"de az egyetlen igazán kiemelkedő számomra A visszatérő."
Na, ennek fuss neki még1x.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!