Fear The Walking Dead, nektek mi a véleményetek róla? (SPOILER)
Én pozitívan álltam hozzá a sorozathoz, mivel a TWD az egyik kedvenc sorozatom, így hát elkezdtem ezt is, meg hát nem is 1 időben vannak.
Az 1. évad még tetszett is, de most a 2. évadra valahogy nálam rohamosan csökkent a megítélése. Végignéztem, mert éreztem némi késztetést a következő rész iránt, de valahogy olyan ócskának tartom a kivitelezést (lehet 1 kis pénzhiány is okozhatta), meg a történet, story is.. nekem fura... valahogy nem igazán jön be.
Szerintetek?
Kirakom ide is a spoiler feliratot, tehát nyugodtan írhattok bármit, aki pedig nem látta ezt vagy a The Walking Dead-et az ne olvassa tovább!!!
Próbáljátok részletesen kifejteni, hogy nektek miért tetszik vagy miért nem, megpróbálok rájuk reagálni :)
Direkt nem tértem ki pontosan az én véleményemre, csak felületesen, nem szeretném más véleményét befolyásolni.
The Walking Dead és Fear The Walking Dead spoilereket is tartalmazhatnak válaszok!
--------SPOILER-----------
The Walking Dead és Fear The Walking Dead spoilereket is tartalmazhatnak válaszok!
Én ahogy írtam: pozitívan és kíváncsian álltam hozzá a sorozathoz. Azt ígérték, hogy bemutatják, hogy hogy is történt a kezdet. Szép lassan kezdődött, amivel nekem bajom nem volt, emberek lázongtak stb. Katonaság utána megfékezte őket, utána elment a francba. Már nem azért, de sokkal több magyarázatot nem adott, mint amit eddig is tudtam.
Eddigi elképzelésem + amit a TWD-ből tudtam(/tunk): kitört a járvány, megfertőzte az embereket, katonaság kiment, de elbukott. Erre annyi magyarázatot adtam magamnak, hogy nem tudták hová kell lőni, kifogytak a lőszerből, túl sokan voltak és közöttük is volt olyan, aki nem hitt a szemének, nem akarta őket lőni ("csak betegek") és közöttük is kitört a járvány valamiképp...
Hát ezt az elképzelésem maga a FearTWD nem igazán változtatta meg, kicsit módosította (de inkább csak további kérdéseket vetett fel, sok miért?-et)
De még az első évad tetszett is, még egészen jóra sikerült a vége.
Aztán mondom sebaj, ha már nem tudtam meg az előzményekről semmit. Bár tény, hogy lassan indult, nem zavart. Úgy tekintettem ezután rá, hogy akkor van egy új csoport, a történetüket mutatja be. De valahogy a színészek, karakterek engem sem fogtak meg, pedig fogalmam sincs mi hiányzik magából a sorozatból.
Még ha grafikonban néznénk, akkor az 1. évad felfelé ívelt nálam tetszés szempontjából, de most 2. évadra elég jelentőset esett. Kivitelezésekben, szituációkban, párbeszédekben, sok mindenben.
Arról nem is beszélve, hogy 1-2 embernek azért tetszett, mert még nem annyira előrehaladott a történet, megvan az a feeling, ami a TWD elején is volt. Csak hát most konkrétan ott tartanak lényegében, mint a TWD. Szimplán járkál a holtak közt a gyerek, már élvezi is. A TWD sokkal nagyobb feelinget adott, már az 1. rész, mint
a FearTWD első évada. Rick a reménytelenség(kórházból kijőve), utána Atlanta, aztán a város mellett, farm(2. évad), stb...
Valahogy közel nem tudta hozni azt a szintet.
Vagy csak azért nem tetszene, mert a TWD-hez mérem?
(előzőt sry véletlen elküldtem befejezetlenül)
Hát figyelj nem egy csúcs sorozat de számomra hiány csillapítónak két TWD évad között valamennyire megteszi.
És igen sajnos sokan azért szidják szerintem mert nem olyan mint a TWD.Ugyanez volt a baj a Hobbittal is.Sokan a Gyűrűk urához hasonlítgatták,nagyok voltak az elvárások.
Hát nekem nem tetszik, de azért nézem... :)
Nem jók szerintem a karakterei, nem lehet őket megszeretni, legalábbis nekem nem sikerült. Soha nem aggódom azon, hogy valamelyik meghal egy veszélyesebb szituban.
Na meg a veszélyes szituk is elég gagyik, pl amikor Alicia felvette rádión a kapcsolatot azokkal a fosztogatókkal, elsőre azt hittem, hogy húú, most aztán belekeverednek valami durvába. Ennek ellenére nagyon lapos és egyszerű megoldása lett az egésznek.
A sorozat is lapos és egyszerű, csak most épp ezt hoztam példának.
Nekem nagyon elnyerte a tetszésemet, itt 2. évadra szerintem kellően beindult, és már-már azt mondom jobban bejön a mára már sablonossá vált sima twd-nél(nem azt mondom hogy attól még nem jó de már nem olyan mint az elején volt).
De a szomorú az hogy szerintem erre is az vár mint twd-re idővel...
Üdv, :D
#4 és #5:
A Hobbit nekem tetszett, de nem nyűgözött le, lehet valóban ez lehet a probléma. Viszont a Gyűrűk ura sokkal jobban bejön, szívesebben nézem meg, mint a Hobbitot (bár a Gyűrűk uránál néha Sméagol+Samu+Frodo jelent 1-2 helyen unalmas így többször látván) De most nem is ez a kérdés :)
Számomra is amolyan hiánypótló, bár még nekem ott a trónok harca, amit hétről hétre várok. Sajnos hamarosan annak is vége.
Nekem minimálisan tetszik/tetszett, de valahogy nagyon nagy csalódást okozott. Főleg így a 2. évadra. Aggódás nálam is teljesen elmaradt, még sokuk nevét sem tudom így fejből, csak ha hallom őket. Valahogy jelentéktelenek maradtak. TWD-ben sokkal másabb és már másabb volt az elején. Ez valószínű a forgatókönyvön + színészeken is múlik.
Sokszor én is azt érzem, hogy túlságosan lapos. Túl egyszerű megoldásokkal állnak elő. Utolsó részben is... ez a tüzes... De lehet pénzhiány is okozhatja, nem tudom, hogy hogy állnak anyagilag.
#6:
Örülök neki, hogy valaki máshogy látja :D
Én az évad végén láttam valamiféle beindulást, bár tény, hogy most 2. évadban is történtek dolgok, de ahogy fentebb írtam: lapos és egyszerű. Kicsit valóban sabloson a TWD, lényegében ugyan az történik mindig csak másképp. De mi más lehetne? Max lezárják, másképp igazán nem lehet fokozni. Régen tetszett, mert más volt a hangulata, de még ma is, csak átalakult. De ha belegondolunk valójában is így történne. Az embereknek lenne egy kis rutinja abban a világban. Egyszerűbben tekintenének a zombikra is. Bár az, hogy hangoztatják, hogy mennyire tapasztaltak, stb, elbánnak több ezer zombival és néha 2-vel nem tudnak... fura. De átlépem ezeket a kis "hibákat".
Valóban nem olyan, mint az elején volt, de mint ahogy mondtam, tetszik így is átalakulva, viszont a FearTWD nem adta igazán meg azt az érzést, ami a TWD tudott. A TWD még, ha megnézném még1x ismét átadná. A FearTWD valahogy nem annyira. Jó volt az elképzelésük, csak jobban kellett volna kivitelezni, érdekes volt 1-2 helyen. Most pedig lényegében ott tartanak, ahol Rickék, csak más szituban és egy kicsit korábban.
Én úgy gondolom, hogy lényegében már ugyan az van, mint a TWD-ben, csak gagyibb kiadásban :/
MINDENKINEK ment a zöld, szeretem olvasni az egyéni véleményeket még akkor is, ha nem értenek egyet velem, hisz lényegében ezért tettem fel a kérdést :)
Jöhetnek nyugodtan még vélemények, lepontozni senkit sem fogok, ha eltérő véleménnyel is van! :)
Pedig van neki, 7 rész...
Hátha neked jobban fog tetszeni :)
Még mindig valahogy csalódást érzek :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!