Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Fear The Walking Dead, nektek...

Fear The Walking Dead, nektek mi a véleményetek róla? (SPOILER)

Figyelt kérdés

Én pozitívan álltam hozzá a sorozathoz, mivel a TWD az egyik kedvenc sorozatom, így hát elkezdtem ezt is, meg hát nem is 1 időben vannak.

Az 1. évad még tetszett is, de most a 2. évadra valahogy nálam rohamosan csökkent a megítélése. Végignéztem, mert éreztem némi késztetést a következő rész iránt, de valahogy olyan ócskának tartom a kivitelezést (lehet 1 kis pénzhiány is okozhatta), meg a történet, story is.. nekem fura... valahogy nem igazán jön be.

Szerintetek?

Kirakom ide is a spoiler feliratot, tehát nyugodtan írhattok bármit, aki pedig nem látta ezt vagy a The Walking Dead-et az ne olvassa tovább!!!

Próbáljátok részletesen kifejteni, hogy nektek miért tetszik vagy miért nem, megpróbálok rájuk reagálni :)

Direkt nem tértem ki pontosan az én véleményemre, csak felületesen, nem szeretném más véleményét befolyásolni.

The Walking Dead és Fear The Walking Dead spoilereket is tartalmazhatnak válaszok!

--------SPOILER-----------

The Walking Dead és Fear The Walking Dead spoilereket is tartalmazhatnak válaszok!

2016. jún. 6. 23:53
 1/9 gnoomage ***** válasza:
Nekem nagyon nem jött be. Az első pár részt ilyen félig-meddig közbe más csinálósan néztem végig, utána ugrottam pár részt, hátha jön valami, de én végig untam az agyam... Valamiért nem fogtak meg se a karakterek, se a szituációk.
2016. jún. 7. 00:00
 2/9 A kérdező kommentje:

Én ahogy írtam: pozitívan és kíváncsian álltam hozzá a sorozathoz. Azt ígérték, hogy bemutatják, hogy hogy is történt a kezdet. Szép lassan kezdődött, amivel nekem bajom nem volt, emberek lázongtak stb. Katonaság utána megfékezte őket, utána elment a francba. Már nem azért, de sokkal több magyarázatot nem adott, mint amit eddig is tudtam.

Eddigi elképzelésem + amit a TWD-ből tudtam(/tunk): kitört a járvány, megfertőzte az embereket, katonaság kiment, de elbukott. Erre annyi magyarázatot adtam magamnak, hogy nem tudták hová kell lőni, kifogytak a lőszerből, túl sokan voltak és közöttük is volt olyan, aki nem hitt a szemének, nem akarta őket lőni ("csak betegek") és közöttük is kitört a járvány valamiképp...

Hát ezt az elképzelésem maga a FearTWD nem igazán változtatta meg, kicsit módosította (de inkább csak további kérdéseket vetett fel, sok miért?-et)

De még az első évad tetszett is, még egészen jóra sikerült a vége.

Aztán mondom sebaj, ha már nem tudtam meg az előzményekről semmit. Bár tény, hogy lassan indult, nem zavart. Úgy tekintettem ezután rá, hogy akkor van egy új csoport, a történetüket mutatja be. De valahogy a színészek, karakterek engem sem fogtak meg, pedig fogalmam sincs mi hiányzik magából a sorozatból.

Még ha grafikonban néznénk, akkor az 1. évad felfelé ívelt nálam tetszés szempontjából, de most 2. évadra elég jelentőset esett. Kivitelezésekben, szituációkban, párbeszédekben, sok mindenben.

Arról nem is beszélve, hogy 1-2 embernek azért tetszett, mert még nem annyira előrehaladott a történet, megvan az a feeling, ami a TWD elején is volt. Csak hát most konkrétan ott tartanak lényegében, mint a TWD. Szimplán járkál a holtak közt a gyerek, már élvezi is. A TWD sokkal nagyobb feelinget adott, már az 1. rész, mint

2016. jún. 7. 00:46
 3/9 A kérdező kommentje:

a FearTWD első évada. Rick a reménytelenség(kórházból kijőve), utána Atlanta, aztán a város mellett, farm(2. évad), stb...

Valahogy közel nem tudta hozni azt a szintet.

Vagy csak azért nem tetszene, mert a TWD-hez mérem?

(előzőt sry véletlen elküldtem befejezetlenül)

2016. jún. 7. 00:48
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát figyelj nem egy csúcs sorozat de számomra hiány csillapítónak két TWD évad között valamennyire megteszi.

És igen sajnos sokan azért szidják szerintem mert nem olyan mint a TWD.Ugyanez volt a baj a Hobbittal is.Sokan a Gyűrűk urához hasonlítgatták,nagyok voltak az elvárások.

2016. jún. 7. 11:51
 5/9 anonim ***** válasza:

Hát nekem nem tetszik, de azért nézem... :)

Nem jók szerintem a karakterei, nem lehet őket megszeretni, legalábbis nekem nem sikerült. Soha nem aggódom azon, hogy valamelyik meghal egy veszélyesebb szituban.

Na meg a veszélyes szituk is elég gagyik, pl amikor Alicia felvette rádión a kapcsolatot azokkal a fosztogatókkal, elsőre azt hittem, hogy húú, most aztán belekeverednek valami durvába. Ennek ellenére nagyon lapos és egyszerű megoldása lett az egésznek.

A sorozat is lapos és egyszerű, csak most épp ezt hoztam példának.

2016. jún. 7. 15:59
 6/9 íazazazazaza ***** válasza:
74%

Nekem nagyon elnyerte a tetszésemet, itt 2. évadra szerintem kellően beindult, és már-már azt mondom jobban bejön a mára már sablonossá vált sima twd-nél(nem azt mondom hogy attól még nem jó de már nem olyan mint az elején volt).

De a szomorú az hogy szerintem erre is az vár mint twd-re idővel...

Üdv, :D

2016. jún. 7. 19:18
 7/9 A kérdező kommentje:

#4 és #5:

A Hobbit nekem tetszett, de nem nyűgözött le, lehet valóban ez lehet a probléma. Viszont a Gyűrűk ura sokkal jobban bejön, szívesebben nézem meg, mint a Hobbitot (bár a Gyűrűk uránál néha Sméagol+Samu+Frodo jelent 1-2 helyen unalmas így többször látván) De most nem is ez a kérdés :)

Számomra is amolyan hiánypótló, bár még nekem ott a trónok harca, amit hétről hétre várok. Sajnos hamarosan annak is vége.

Nekem minimálisan tetszik/tetszett, de valahogy nagyon nagy csalódást okozott. Főleg így a 2. évadra. Aggódás nálam is teljesen elmaradt, még sokuk nevét sem tudom így fejből, csak ha hallom őket. Valahogy jelentéktelenek maradtak. TWD-ben sokkal másabb és már másabb volt az elején. Ez valószínű a forgatókönyvön + színészeken is múlik.

Sokszor én is azt érzem, hogy túlságosan lapos. Túl egyszerű megoldásokkal állnak elő. Utolsó részben is... ez a tüzes... De lehet pénzhiány is okozhatja, nem tudom, hogy hogy állnak anyagilag.

#6:

Örülök neki, hogy valaki máshogy látja :D

Én az évad végén láttam valamiféle beindulást, bár tény, hogy most 2. évadban is történtek dolgok, de ahogy fentebb írtam: lapos és egyszerű. Kicsit valóban sabloson a TWD, lényegében ugyan az történik mindig csak másképp. De mi más lehetne? Max lezárják, másképp igazán nem lehet fokozni. Régen tetszett, mert más volt a hangulata, de még ma is, csak átalakult. De ha belegondolunk valójában is így történne. Az embereknek lenne egy kis rutinja abban a világban. Egyszerűbben tekintenének a zombikra is. Bár az, hogy hangoztatják, hogy mennyire tapasztaltak, stb, elbánnak több ezer zombival és néha 2-vel nem tudnak... fura. De átlépem ezeket a kis "hibákat".

Valóban nem olyan, mint az elején volt, de mint ahogy mondtam, tetszik így is átalakulva, viszont a FearTWD nem adta igazán meg azt az érzést, ami a TWD tudott. A TWD még, ha megnézném még1x ismét átadná. A FearTWD valahogy nem annyira. Jó volt az elképzelésük, csak jobban kellett volna kivitelezni, érdekes volt 1-2 helyen. Most pedig lényegében ott tartanak, ahol Rickék, csak más szituban és egy kicsit korábban.

Én úgy gondolom, hogy lényegében már ugyan az van, mint a TWD-ben, csak gagyibb kiadásban :/

MINDENKINEK ment a zöld, szeretem olvasni az egyéni véleményeket még akkor is, ha nem értenek egyet velem, hisz lényegében ezért tettem fel a kérdést :)

Jöhetnek nyugodtan még vélemények, lepontozni senkit sem fogok, ha eltérő véleménnyel is van! :)

2016. jún. 8. 22:03
 8/9 anonim ***** válasza:
Milyen 2. évad? Van már neki második? Én miért nem hallottam róla sehol?
2016. jún. 26. 12:12
 9/9 A kérdező kommentje:

Pedig van neki, 7 rész...

Hátha neked jobban fog tetszeni :)

Még mindig valahogy csalódást érzek :(

2016. jún. 26. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!