Szerintetek nem unalmas ez a 6. Trónok harca évad?
Várható volt, hogy ez lesz. Minél több évadot csinálnak, annál gyengébbek.
Én úgy álltam hozzá a 6.évadhoz a megjelenése előtt, hogy Bran történetszálában még bíztam és továbbra is abban bízok, de ez nem jelenti azt, hogy szerintem teljesen jó is lenne.
Végre a sorozat végéhez közeledve infót kaptunk a Másokról.
Megtudtuk, hogy Hodor miért lett Hodor, és nekem eddig a 6.évadból Hodor tetszett a legjobban.
Visszatért Benjen és így megkapta a sorozatból eddig mellőzött Coldhands szerepét is, ami szintén pozitívumnak tartok.
De ugyanekkor pl. a "Tower of Joy", ahol a fiatal Ned harcolt Arthur Daynenel, egy kalap szar volt.
Annak, aki azt mondja, hogy unalmas:
(veszekedés mentesen kérdezem, mert tényleg érdekelne az indok)
Mondjátok meg, mégis mi kéne ahhoz, hogy ne unjátok?
Én úgy gondolom, hogy a legtöbb ember divatból nézi a sorozatot, és kb. folyamatos akciókat vár a sorozattól, pedig egyébként, ha kicsit mögé látna a dolgoknak, rájönne, hogy a sorozat abszolút nem (csak) a csatákról/másokról/izgalmakról szól.
Minden dialógusnak, apróbb eseménynek is fontos jelentősége van a jövőbeni történésekkel kapcsolatosan.
Sajnos ezt sokan abszolút nem veszik észre.
Én már többször megnéztem a sorozatot, és azért is nagyon szeretem, mert újra és újra nézve folyamatosan találok benne olyan apróságokat, amiket eddig nem vettem észre, és kihatással vannak a későbbi cselekedetekre.
A néha unalmasnak tűnő párbeszédeknek is óriási szerepük van.
Ettől függetlenül megértem azokat is, akik ezt nem értik, és csak izgalomra, sárkányokra meg másokra vágynak, de ez a sorozat nem (csak) ebből áll, és ezt meg kellene érteni mindenkinek.
Szerintem ez az eddigi legeseménydúsabb évad, én minden hétfő hajnal 3 kor már megnézem, mert nem bírom kivárni, és bizony minden alkalommal, amikor véget ér, arra gondolok, hogy te jó ég milyen rövid volt, és mennyire izgalmas és sok minden történt.
De hát ettől vagyunk különbözőek, nem kell, hogy egyezzen a véleményünk..:)
[és akkor most lehet máglyán égetni:)]
Egyetértek az előttem szólóval.
Szerintem nem unalmas, elég sok esemény történt, tudtunk meg részleteket, stb.
Aki felületesen nézi a sorozatot, nem érdeklik a monológok, annak persze, hogy az...
Többször végignéztem én is a sorozatot és találok benne olyan apró eseményeket, amik befolyással voltak az eseményekre. Amik elsőre megnézve nem biztos, hogy megmaradnak. Vagy pedig 1-2 szereplő helyzete, netán halála másképp jön át, mivel nincs egyben a néző fejében (rég látta). Pl. Első évad 1. rész egyik eseménye kb 4 évaddal később derül ki (Jon Arynnal kapcs), de ez csak egy példa a sok közül.
Nem tartom unalmasnak, sőt kevésnek. Ugyebár kötött a sorozat egy évad 10 rész és a részek hossza is... sajnos nagyon hamar véget ér 1 rész és várhatok a következő 1 hetet. 10 rész után pedig hónapokat, majdnem 1 évet :(
Daenerys számomra nem unalmas. A mostani kis beszéde nem volt a legjobb, de egy Dothraki hordának mi mást mondjon? Hallottuk tőle már párszor ezt, de most úgy néz ki valóban megindul és már támogatást is kap hajóügyileg.
Számomra a Trónok harca minden másodperce jó volt, sokszor keveslem, lehetne hosszabb stb
Nem tudtad, hogy ki az a Benjen, Benjen Stark? Elég szomorú dolog, és amit írtam... megmutatkozik. Nem csak, hogy 2x említettek, hanem visszatérő szereplő, de sebaj...
Szerintem nézd meg az 1. évadot és rájössz, illetve azzal verték át Havas Jon-t is...
Itt van a youtube:
https://www.youtube.com/results?search_query=benjen+stark
Azért Daenerysnek volt jó néhány jelenete, ami kimondottan tetszett, most pedig úgy néz ki, hogy most jön el az ő ideje. Még nem fonódott össze az ő szála Westerossal, de idővel valószínűleg fog. De azt is vedd figyelembe, hogy a semmiből indult. Ha még az elején támad, valószínű a dothrakiakkal és a kis sárkányaival semmit sem ért volt, vereséget szenvedett volna... Most ha össze tud szedni megfelelő mennyiségű embert, hajóval (ami ugyebár valószínűleg lesz) + sárkány - így már azért jelentős erővel rendelkezik, főleg hogy Westeroson belül is folynak háborúk. pl. észak, illetve még ugyebár a vallás is... na meg a király sem éppen erőskezű.
Jamienek meglehetősen jó kis szálai szoktak lenni, bár legutóbbi nem a csúcspont. Én még örültem, hogy Tommen elküldte maga mellől, így kibontakozhat. A párbeszéde a Fekete Hallal(Blackfish) szerintem jó volt. Valahogy be kellett vezetni a történetbe, így utólag is (nem ismerték egymást), fontos szerepe van. Egyébként, ha nem esett volna le, hogy ki az akkor:
Abba viszont egyetértek, hogy van amikor csak nagyon keveset ábrázolnak a történetből, lehetne több, de nincs idő sajnos. Így kénytelenek kihagyni eseményeket a könyvből, vagy leegyszerűsíteni azokat/módosítani. (most meg ugyebár a sorozat beelőzte a könyvet is)
A vallás téma nem olyan egyszerű, hogy megölni az összes fanatistát és kész, mert akkor a nép fellázad. A történelem során a királyok sem azt tették, amit akartak. Komolyan kötötte őket a vallás és a pápa akarata (keresztény országokban) Na meg most ugyebár a király is mellé állt...
Brant most másképp nem igazán tudják vinni, max lóháton... Hodor ugyebár... De még fontos szerepe lesz neki. Szerintem egyre izgalmasabbak a jelenetei + tudunk meg dolgokat a múltról is általa.
Északon pedig próbálják toborozni a sereget, már aki mellé áll... Valószínű még ebben az évadban össze fognak csapni, szerintem.
Tudtam,hogy ki Benjen,de tényleg akkor lett említve,mikor Jon a falra ment és utána még 1-2 részben,illetve amikor ugye leszúrták Jon-t,akkor Benjen visszatérésének hírével csalták ki...de igazából semmi utalás nem volt arra az évadok alatt,hogy mitől lenne Benjen akkora szám..ráadásul tényleg ebben a pár részben említették csak.
Látom,hogy többen is le lettetek pontozva,NEM ÉN CSINÁLTAM. Mivel ez egy szubjektív kérdés,számomra minden válasz hasznos és megkérem az itt olvasgatókat,hogy ne pontozzák le senki válaszát sem. Köszönöm. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!