Már nagyon régóta gondolkozom ezen. A Harry Potter 1-ben a Bölcsek köve elvileg egy szupertitkos cucc, amit nagyhatalmú és tapasztalt sötét varázslók elől védenek. Akkor miért van, hogy olyan varázslatokkal védik, amin három elsőéves gyerek átverekedi magát? Sőt, ha annyira fontos, hogy senki ne szerezze meg, miért állítják próbák elé azt, aki el akarná lopni? MIért nem védik le ahogy tudják és kész? Mert így felmerül, hogy igazából ha valaki végigcsinálja a próbákat, nyugodtan kisétálhat a kővel. Szerintem ez egy illetve két nagy hiba, és még senkinek nem tűnt fel?
2016. máj. 27. 00:16
1/9 anonim válasza:
csak az tudta megszerezni a követ, aki meg akarta találni ugyan, de nem volt vele célja...bocsi ha nem jól tudom :)
2016. máj. 27. 00:21
2/9 H.Patrik20 válasza:
Mivel ez egy gyerekeknek szolo konyv(amit egyebkent imadok) nem tokeles. Ez nem olyan, amin elmelkedni kell. 😊 Amugy az utolso "proba" a legfontosabb, hogy csak az talalja meg a kot, akinek nincs celja vele. (Tukor) szoval nem viheti el barki, akinek rossz celja van vele. Ezert lesz a vegen Harry zsebeben a ko. Nem volt semmilyen terve vele, csak megakarta vedeni.
Remelem jol ertelmeztem a kerdesed, bocsi ha nem 😁😀
2016. máj. 27. 00:24
3/9 anonim válasza:
Előzővel egyetértek, de ha már kérdezünk: miért van szüksége Mógusnak három elsőéves gyerekre ahhoz, hogy keresztüljusson a próbákon? Talán, mert a gonosz ostoba, a jó meg bölcs? Mert ha nem így volna, nem lehetne legyőzni a gonoszt. Ezt olvastam valahol, hogy végső soron általában a gonosz saját ostobaságába bukik bele, legyen az önhittség vagy más.
Szerintem az a lényege egyébként az egésznek szimbolikusan, ha elmélkedni akarok rajta, hogy a jó, még ha gyengének tűnik is, mégis képes kiállni a próbákat ott, ahol a gonosz elbukik, véljék bármilyen erősnek. Ez pedig egy igazi gyerekkönyvhöz méltó konklúzió.
2016. máj. 27. 12:16
4/9 anonim válasza:
Ezen már sokat gondolkodtam, és a fő válasz az, hogy ha a kő csak simán le lenne védve úgy hogy senki ne férjen hozzá akkor a könyv nagy része felesleges lenne:D
Viszont ahogy előttem leírták olyan ember nem tudja megszerezni akinek gonosz célja van vele.
2016. máj. 27. 19:11
5/9 A kérdező kommentje:
Igen ezt meg is értem. De ha csak az szerezheti meg a követ akinek nincs vele célja, attól még ezeknek a hiperkönnyű próbáknak még mindig nincs értelmük. Mert kkor miért nem csak elrejtették és akkor úgyse találja meg a gonosz.. Mire kellett előtte az a pár elsőéveseknek is pite próba. Értem, hogy ez csak egy mese stb. :D De akkor is ellentmondásos.
2016. máj. 27. 20:55
6/9 anonim válasza:
Nekem azért nem tűnik teljesen irreálisnak a dolog, mert Edevis tükrén kívül mindegyik feladat valami speciális tudást vagy tehetséget kért. Pl. láthattuk, hogy Mógusnak is komolyan meggyűlt a baja Bolyhoskával, Piton feladatánál hangsúlyozták, hogy a logikai feladatokba általában bele törik a varázslók bicskája - egy olyan varázslót, akinek nincs Voldemort beleépülve a tarkójába valószínűleg megállított volna valamelyik feladvány. (Valahogy nem tudom elképzelni Féregfarkat vagy Bellatrix LeStrange-t hogy megoldja...)
2016. máj. 27. 21:44
7/9 A kérdező kommentje:
Igen, ezt mondom én is, de akkor három elsőéves gyerek mégis hogy tudott átjutni rajtuk játszi könnyedséggel?
2016. máj. 27. 23:14
8/9 anonim válasza:
Mert szerencséjük volt:D Abban, hogy hárman voltak, és mindhármuknak voltak olyan képpeségei ami pont jól jött.Harry iszonyat jól repül, Ron tehetséges a sakkban, Hermione meg okos, jó a logikája.Ha az egyikük is hiányzott volna nem hiszem hogy végigcsinálják a próbákat.
2016. máj. 28. 16:48
9/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk ez is igaz :D Najó, megnyugodtam a témában.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!