Legfaszább horrorok a 70 es évektől napjainkig? Gondolok itt a nem megszokott mindennapi filmekre . Megszokott alatt itt a freddy filmekre gondolok . Az sem baj ha feliratos
Nem ijesztőek, de ezek a legelismertebbek, amiket láttam:
Az ördögűző (Friedkin, 1973)
A nyolcadik utas: a Halál (Scott, 1979)
Ragyogás (Kubrick, 1980)
A bolygó neve: Halál (Cameron, 1986)
Hatodik érzék (Shyamalan, 1999)
Engedj be! (Alfredson, 2008)
A Ragyogás egy fhos, kb. köze nincs a könyvhöz.
The Ring (bár nekem a Ringu 0 is bejött)
Blair Witch Project
Rose red
Ju-on
I spit on your Grave
The last House on left
Cube 2 (azért ez, mert ezt láttam)...
Mondjuk nekem a kísértetes, természet felettis, elvontabb filmek a kedvenceim, ami nem vértől tocsogó.
Kemény, hogy a Ragyogást fikázod, ami az Az ördögűző mellett a legkultikusabb horror valaha, itt még nem arról szólt ez a műfaj, hogy jumpscare-ekkel riogatjuk a szerencsétlen nézőt, vagy az abszolút semmirekellő, ostoba és öncélú slasher-ökkel árasztyuk el a piacot.
Ezek a horrorok nem ijesztgetni akartak, és nem félelmet kelteni attól, hogy majd mindjárt egy feltolt hangsáv belevisít a füledbe, ezeknek a filmeknek nagyon erős atmoszférateremtés volt a célja, amit képekkel, vágással, zenével és végül, de nem utolsó sorban történettel érték el.
A Ragyogás egy a műfajában felülmúlhatatlan mestermű, egy hatalmas művész munkája. És King-nek nem tetszett, mert nem hasonlít a könyvre? Hmm, hát sajnálom, egy rossz ízlésű, végtelenül közepes tehetségű ponyvaíró véleményére nem adok. Meg lehet nézni a '97-es Ragyogás minisorozatot, amibe már King is keményen belenyúlt, gyakorlatilag nézhetetlen.
De hát mit is várhatnék olyantól, aki szerint Köpök a sírodra című emberiség elleni bűntett a minőségi film...
Hogy válaszoljak is a kérdésre:
- Ragyogás
- Az ördögűző
- Az évszázad vihara
- Angyalszív (Talán belefér a horror kategóriába)
- Ördöggerinc
- Rosmery gyermeke
- A dolog
- A köd (Elsősorban a Darabont-féle, de akár Carpenteré is ideférhet)
- A kör (Ringu)
- Más világ
- Ómen
- Onibaba (Ez ugyan '64-es, de egy igazi filmkülönlegesség, egy esélyt adj neki!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!