Spoiler! Vikingek 4. évadzáró epizódja. Vélemények?
Nem tudom mire vélni és valahogy ettől tartottam. Azzal, hogy két évadot forgattak kicsit eleve lapos volt ez az évad. És az "évadzárót" sem igazán tudom hová tenni.
Eddig minden évad végén megvolt a "hűha, még akarom" érzés, de most... olyan lapos volt. A csata jelenet sem nyűgözött le.
Az meg, hogy nagy hirtelen ugrottak 12 évet az időben... és a nagy dráma Ragnar fiai részéről, hogy csak most derült ki az angliai vikingfalu sorsa. Kicsit erőltetettnek éreztem.
Összességében nem vagyok elégedett.
Ja, igen valóban igazad van. Nem 12 évet ugrottak, Magnus lett 12 éves. Akkor kb. 6 max. 7 évet ugrottak.
Na és látod ez az. Elég lapos volt évadzárónak. A Vikingek oldalon "mid season finale"-ként emlegetik, de még egy "közép szezonzárónak" is kicsit gyenge volt.
Már be van rendelve az ötödik évad, újabb húsz résszel.
"History has ordered a 20-episode fifth season of its popular drama series Vikings for premiere in 2017."
Igen, az világos, hogy Björn elindul a mediterrán vidékre, ennek így is kell történnie.
Ragnarnak sajnos valóban a vég közeleg. Szerintem a fiai hatására elmennek és megbosszulják a viking falu lemészárlását. Ahhoz, hogy legalább megközelítőleg hasonló módon végezze Ragnar, mint a valós legendákban valami ehhez hasonlónak kell majd történnie.
Viszont ami mégsem hagy nyugodni az Párizs és Rollo sorsa. Valamint Csonttalan Ivar legendáját is eléggé kiforgatták. Elméletben a legendák alapján ő is nagy vezető lesz, ő és Ubbe fogja megbosszulni apja halálát. Az, hogy ő sokra viszi már most látszik, mert a felnőtt fiúk közül ő az aki a leginkább kitűnik habitusát illetően annak ellenére, hogy nem tudja használni a lábát. Viszont kíváncsi vagyok, hogy így hogy fog ez megvalósulni.
Na meg itt az ideje, hogy szépen lassan "Széphajú" Harald átvegye a hatalmat, aki ugyebár ugyancsak tekintélyes uralkodó volt a viking történelemben a testvérével együtt. Viszont az nem derült ki, hogy mi lett velük az elmúlt pár évben amit átugrottak. Pedig számomra elég szimpatikus karakterek ahhoz, hogy Ragnar elkerülhetetlen halála ne legyen komoly veszteség a sorozatot illetően. Úgyhogy remélem ezt a vonalat is tovább vezetik a következő részekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!