Az emberek többsége miért utálja a godzilla (2014) filmet?
Már láttam 2-szer és szerintem zseniális, mások szerint jobban elrontani nem is lehetett volna egy filmet.
Nektek mi a véleményetek róla?
Ha nem szeretitek megindokolnátok miért?
1. Borzalmas színészi játék (kivéve Bryan Cranston).
2. Rengeteg forgatókönyvbeli hiba.
3. Néha nevetséges karakter reakciók.
A film kb első 30 perce nézhető utána átcsap ordas nagy baromságokba.
Többsége? Nem mintha olyan népszerű film lenne, de szerintem legalább annyi imádóját láttam, mint utálóját. Elég sikeres volt ahhoz, hogy több folytatást berendeljenek és egy közös szörnyfilm-univerzumot indítsanak el.
De ami a személyes véleményemet illeti, még nem tudtam a filmet egy ültő helyemben végignézni, mert az emberi szál olyan érdektelen. Az előzetesek remekek voltak, de teljesen más képet festettek a filmről, mint amilyen igazából. Cranston karaktere, az egyetlen értékelhető emberi figura, az elején kiesik. Ken Watanabe csak bámul és filozofál, pedig milyen érdekes lett volna látni, hogy hogyan ismeri meg a szörnyeket a helyett, hogy már eleve mindent tudna róluk.
A szörnyek jeleneteivel is rosszul bánnak, mert egészen a végső harcig csak incselkednek a nézővel. Mintha rendező meg az írók nem tudták volna, hogy kezeljék őket. Az interjúkban azt mondták, hogy Godzilla valami megtestesült természeti katasztrófa lesz, ami büntetést mér az emberekre. Erre a filmben valami szuperhős. De ha ő a megmentő, minek kell annyit rejtegetni?
Olyan, mintha a film eleje az eredeti filmet utánozná, amiben még volt értelme titkolni Godzillát, a vége pedig a folytatásokat, amikben Godzilla már hős. De a régebbi filmekben a szerepcsere fokozatosan történt, időt hagytak a nézőknek, hogy megismerjék és megszeressék Godzillát. Ebben a filmben nem ismerjük meg, hanem csak a kutatók szövegelnek róla.
Pluszba ott vannak a sima forgatókönyvi hibák is, hogy a szereplők néha értelmetlen döntéseket hoznak vagy nem vesznek észre szembetűnő dolgokat. Nézhető film így is, de idegesítő, hogy mennyivel jobb lehetne, ha a készítők csak kicsit jobban átgondolják a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!