SPOILER! Trónok harca - Úgy néz ki, hogy ez első részben megölik Dorant és Trystanet a Homokkígyók és valószínűleg Hotaht is. Beigazolódik, hogy mivel a dornei nép a Homokkígyók mellett állnak, ezért Doran megszívja a lassú terveivel?
Magamnak írtam le, hiszen van az a pont. Nálam ennél bukott ki, hozzátartozott a véleményhez.
(Egyébként a képeken csak Tyenet és Ellariát látom, legalábbis a korábbi képekkel összevetve. Obara és Nymeria talán nem részesei az "akciónak". Nem mintha izgatna, csak úgy tűnik. Aztán lehet ott vannak a jelenetben...)
Azért ha valamelyik részben letarolják a Homokosokat a sárkányok, írjátok ki ide, az a jelenet érdekel majd.
Az volt, de utána valami olyasmi rémlik nekem, hogy (nem pontosan): "Apátok volt a lecsapni készülő kígyó, én pedig a fű, ami elrejtette." Aztán elmagyarázta nekik, hogy ő megint a fű lesz, ami most őket fogja rejteni és elküldte Nymet és Tyenet Királyvárb kémkedni.
Ha Dorant meg is ölik a könyvekben, azok tutira nem a Homokkígyók lesznek, hanem Gerold Dayne partija. Én legalábbis nem láttam arra utaló jeleket, hogy Nymék bármiféle gyilkos indulattal viszonyulnának a rokonaik felé (a rokongyilkosság amúgy is súlyos vétség, nem beszélve arról, hogy Oberyn imámdta a testvérét, ráadásul egy másik testvérért halt meg).
A sorozatban pont ezen logika alapján vagyok képtelen ezt megemészteni. Meg akarják bosszulni Oberynt, erre megölik a testvérét? Ha Oberyn élne, ugyanúgy kibelezné őket ilyenért, mint a Hegyet.
Hát...Doran kezdettől háborúellenes karakter. (Eltemette a húgát, annak a gyerekeit, meg a nagybátyját Robert felkelése után) Nem akarja ártatlan emberek életét kockára tenni megint.
Dorne csak látszólag erős "királyság". Az ereje nagy része kimerül a védekezésben. Valódi háborúskodásra nem egészen alkalmasak. Ezért akar Doran biztosra menni, ehhez pedig muszáj várnia, különben mindenkit a halálba küldene a családjából.
Ez nem hiszem, hogy gyávaság, inkább józan ész(?).
A sorozatban én már nem egészen vágom, hogy most mit akarnak ezzel. Ellaria akkor csak Oberynt akarja megbosszulni úgy, hogy kiirtja a családja életben maradt tagjait? Mert az akció után a háborúval is ezt érik el. Azt látom, hogy ezek a karakterek elmebetegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!