Mit lehetne még tenni ahhoz, hogy az InuYasha eddig ki nem adott részeit szinkronosan bemutassák?
Tudom, hogy az RTL csak ül rajta, de egyszerűen nem fér a fejembe, hogy miért nem lehet levetíteni az éjszakai sávban sem. Akkor amúgy is egy csomó gagyi műsor, meg ismétlés megy, szerintem simán beleférhetne az a kb. 25 perc.
Ennél sokkal brutálisabb sorozatok mennek a tv-ben (ott van mondjuk a Spartacus, ami milliószor keményebb, mint az InuYasha, mégis ment a Viasat6-on).
Egyébként már rég végignéztem az összes epizódot és általában mindent eredeti nyelven nézek. :)
De annyira szeretem Moser Károly hangját, hogy ebben az esetben simán kiüti nálam Kappei Yamaguchit. Számomra nagyon sokat vesztett a sorozat a varázsából, miután japánul kezdtem nézni.
Nem lehet újra valamiféle petíciót indítani, csak ez alkalommal több ember figyelmét felhívni a dologra? A múltkorit is aláírtam, de sajnos nem lett semmiféle eredménye.
Sokakkal egyetemben nagyon szeretném, ha a már elkészült szinkron végre kikerülne az archívumból. Kihez lehetne még fordulni?
Azon a kérdésen is gondolkodtam, ha az éjszakai/hajnali műsorsávban adnák le, akkor is olyan szintű elkapcsolási faktor lenne, hogy bevételkiesést okozna a csatornának?
Mennyit bukhatna rajta az RTL, amiért még csak meg sem próbálják?
Hát, ha már az eddigiek után sem voltak hajlandók levetíteni, nem tudom, hogy lehet-e még bármi reményt hozzáfűzni a dologhoz. Láttam, hogy máig vannak, akik írogatnak valamelyik RTL csatorna FB oldalának, de szemlátomást ez nem elég ok nekik, hogy műsorra tűzzék. Másfelől az RTL II ad animációs tartalmakat, és többen ebből azt olvassák ki, hogy valamennyire nyitottak a rajzfilmek előtt. De ennyi idő után ez már szerintem hiú remény, komolyan meglepődnék, ha valaha fognák magukat, és leadnák a maradék részt, hogy végre elcsitítsák a felháborodott rajongókat.
Egyébként tudjuk biztosan, hogy még mindig megvannak a sorozathoz a jogaik?
Miért ne lennének meg a jogaik a sorozathoz? A jogok nem évülnek el, csupán, nem tudjuk, hogy az RTL annó hányadik részig vette meg az Inuyasha jogait, ha csak addig, amíg leadták, akkor nem hiszem, hogy megvennék tovább, ha viszont végig, akkor simán leadhatnák a maradékot is, elvégre a jogok náluk vannak :)
Mellesleg Moser Károlyt én is szeretem :3 Élőben is hallottam, ahogy Inuyasha kiáltását tőle: Vasrombolü lélekrabló :9 Bravúros :) Ez a 2015 Animekarácsonyon volt :)
Egyszer talán nekem is lesz szerencsém élőben hallani. :D
Egyébként mindenhol azt írják, hogy anno a 167. részig teljesen elkészült a szinkron. Csak nem adták le az epizódokat, mert túlságosan meg kellett volna vágniuk a véres jelenetek miatt.
Nem tudom, hogy hová lehetne még fordulni az ügyben. Ha már egyszer rááldozták a pénzt a beszerzésre és a szinkronra, nem értem, hogy miért éri meg számukra egy archívumban tartogatni ahelyett, hogy legalább egyszer levetítenék. -.-
Annyira meg sem vagyok lepődve. Az RTL többször is megjárta az efféle idősebbeket célzó animációs sorozatokkal (Dragon Ball Z, InuYasha, Star Wars: A klónok háborúja), szóval lehet, hogy kedvük sincs már velük foglalkozni. Persze azóta az ORTT, ami ezeket a sorozatokat kifogásolta, már megszűnt, szóval elviekben nem ütköznének gondokba, ha valami késői időpontban leadnák végre az InuYasha maradékát.
Egyébként meg egyre csak azt tapasztalom, hogy akit tényleg komolyabban érdekel a külföldi popkultúra, főként a keleti, és szeretne is különlegesebb bonyodalmak nélkül hozzáférni a cikkeihez, annak eleve nem Magyarország a megfelelő lakóhely.
Lehet, hogy egyre nagyobb az érdeklődés irántuk, de szemlátomást sajnos nem elég nagy ahhoz, hogy rendes piacuk legyen, hogy forgalomba hozzák a sorozatokat, filmeket. Valahogy meg kéne győzni a tévécsatornákat, forgalmazókat, hogy megérné nekik ezzel foglalkozni, van az ilyen művekre igény.
Ezért mondom, hogy nem állnak olyan jól a dolgok magyar fronton. Az animerajongóknak nagy szubkultúrájuk van, de a forgalmazók nem látnak bennük stabil felvásárlói piacot, ezért tojnak rájuk. De a japán tömegkultúra egyes műveinek még akkora hazai szubkultúrájuk sincs, mint az animéknek. Pl. ilyen a tokusatsu, az élőszereplős speciális effektusos filmek és sorozatok, amik már évtizedekkel az animék elterjedése előtt bejárták a világot, és több országban ma is népszerűek valamilyen szinten. Ezek is a japán média fontos, történelmi jelentőségű részei az animékkel együtt, de érthető módon nem adják ki őket nálunk, mert annyira ismeretlenek és idegenek. Az animék viszont ismertek, mégsem akarják kiadni őket.
Ha Európát nézzük, akkor pl. Németországban a tévében adnak egy-két animét, DVD-ket is kiadnak, még a legrégibb Godzilla filmek is igényes kiadásokat kapnak, hogy a rajongók kedvére tegyenek. Nálunk bezzeg még az olyan művek kiadásával sem foglalkoznak, amiknek itt is sok rajongójuk van (pl. a Dragon Ball franchise egyéb részei). Ez elég gáz. Ezért kéne kimutatni a csatornák felé, hogy az animéket nem csak pár ember szereti, hanem sok. Akkor talán nem ódzkodnának kiadni az InuYasha meg egyéb művek elhanyagolt részeit.
Ezért jutott eszembe ez a kérdés, hogy van-e valami járható út, hogy erre a "jelenségre" felhívjuk a figyelmet.
Nem hiszem el, hogy nem lenne nézettségük az animéknek, főleg mióta megszűnt az A+ és utána az Animax is. Ha késői órákban is adnák őket, szerintem akkor is lenne olyan nézettségük, mint ennek a sok ratyinak, amit vetítenek.
Milyen módszerrel lehetne felnyitni a tv csatornák vezetőinek a szemét, hogy lenne igény ezekre a sorozatokra? Vagy arra, hogy kiadják DVD-n, vagy - amit teljesen lehetetlennek látok a mai helyzetben - Blu- rayen...
Tudom, hogy sokan inkább letöltenek, nem költenek ilyenekre, de én speciel annak idején is megvettem az összes InuYasha DVD-t, mozifilmet, még a Mondo és AnimeStar újságokat is. Örültem neki, hogy ennyivel is támogathattam a hazai animék kiadását.
Annyira sajnálom, hogy jelenleg így el vannak hanyagolva az animék. Mert az egész gyerek-tinikorom az körülöttük forgott és miattuk vagyok ma az, aki. Sailor Moon, Dragon Ball, InuYasha...
Mind rengeteget jelentenek nekem, de legfőképpen az Inuyasha, mert az volt az első "tudatos" anime élményem. Erről tudtam az első résztől, hogy ez japán, ez nem mese, hanem anime és az első rész beszippantott és azóta is imádom. Végigkísérte az egész életemet 12 éves koromtól kezdve... és ennek már szintén 12 éve. :) Azóta élek-halok Japánért, még a nyelvet is tanultam a fősulin, meg azért autodidakta módon is próbálkozom. :D
És sajnálom, hogy a mostani generációnak csak a Spongyabob és más agyrohasztó darabok jutnak, nem láthatnak mást a tv-ben, csak azt a sok IQ gyilkos szennyet.
A linken megtekintheted az ominózus 114. rész (egy lehetséges / elképzelhető) magyarszinkronos verzióját. Ha próbálkozásnál nem is több, akkor is nagy előrelépés a sorozatot tekintve. Bár az RTL pozitívan venné a próbálkozást és látná a hozzá tartozó véleményeket, majd adná le az eredeti leszinkronizált epizódokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!