Szerintetek is ostobaság újraszinkronizálni bizonyos filmeket? Ti mit gondoltok?
Figyelt kérdés
Úgy gondolom, egyes filmeket újraszinkronizálni egyszerűen baromság. Az ember hozzászokik az adott szinkronhoz, erre x év múlva teljesen más hang, szöveg hallatszik a szereplők szájából, mint amit megszokott. Pl. a Beverly Hills-i zsaru, Top Gun, Menekülés a győzelembe, Túl a csúcson, Namu, a gyilkos bálna, Halálos fegyver 3, Hófehérke és a hét törpe (1987) filmeknél nagy hibát követtek el azzal, hogy új szinkronhangokat kaptak a szereplők. Amikor meghallottam, hogy a szereplők teljesen más szinkronszínész magyarítja, el is kapcsoltam az adott csatornáról. Nem mondom, akadnak olyan filmek, ahol mondjuk a 2, 3. változat élvezhetőbb, mint az első szinkron, például A Halálos fegyver 1. részében a 3. szinkron sikerült a legjobban, míg a 2. résznél a 2. változat, ugyanis Sörös Sándor szinkronizálja Mel Gibsont, véleményem szerint az ő orgánuma passzol leginkább Melhez.) Illetve a Vadmacskák c. film esetén a 3. szinkron telitalálatnak bizonyult. Összességében viszont hülyeségnek tartom bizonyos/egyes filmek újraszinkronizálását.2016. márc. 24. 18:09
1/3 anonim válasza:
Nem biztos hogy direkt történik, elég csak annyi hogy máshoz kerülnek a jogok, és ők más szinkronstúdiókkal vannak szerződésben, mint egy korábbi esetben. Ilyenkor a szinkronrendező is csak annyit tehet hogy megpróbál hasonló színészt alkalmazni, hogy ne legyen annyira zavaró a különbség.
2/3 anonim válasza:
Mi van? Ha a film forgalmazási joga máshoz kerül, abban benne foglaltatik a szinkron, nem csak a képanyagot veszi meg!
Szerintem inkább az az oka, hogy ezek már rossz minőségű, régi szinkronok, nem felelnek meg a mai digitális elvárásoknak, pl. 5.1, vagy mi van most.
De amúgy jogos a felvetés.A fülemben cseng Marty McFly hangja, vagy a Dokié, és mindenkié, és szó szerint tudom, mikor mit fognak mondani.
Erre az új szinkronnal tiszta gáz lett, nem csak a hang, de a kimondott szöveg is megváltozott.
Nagyon rossz. Én is elkapcsoltam, amikor ez ment pár hete.
(akinek nem egyértelmű, ez a Vissza a jövőbe trilógia)
3/3 anonim válasza:
Hát pedig 2-es, sajnos az nem úgy működik, hogy a filmmel együtt jár a szinkron is. Nekem egy szakavatott ember mondta ezt, aki az egyik tv-nél dolgozik. Sok régi szinkron pl. olyan stúdió birtokában van, ami jogutód nélkül szűnt meg, így nincs kitől megszerezni. Valószínűleg ma már máshogy működnek ezek a dolgok, talán pont úgy, ahogy Te írod, de most ugye a régi szinkronokról van szó. A másik ok pedig az, amit írtál is, mikor a régi szinkron egyszerűen annyira "elöregedett", elkoszolódott, hogy már nem lehet minőségi felújítást csinálni belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!