Az Akama Ga Kill népszerű a magyaroknál? Én megnéztem és szerintem egyik legjobb anime amit valaha láttam shounen műfajban
Azért annyira nem borzalmasak. Legalábbis a Shingeki, amit én is láttam. Az Akaménál jobb, ha az tetszett, akkor amaz is fog. A Ghoult nem néztem meg, nem is érdekel, nem az én stílusomban készül.
Egyébként én nagyjából ilyen metodika szerint próbálok pontozni:
A 61%-osnál szerintem eléggé alacsonyan lehet a skálán a medián és a módusz, ami eléggé kompromittálja a véleményét. Nem azt mondom, a Berserk, Mushishi, Ginga Eniyuu tényleg kötelező mesterművek, de az csak a legfelső 2% és egyszerűen nem lehet egy értékelési rendszert erre alapozni. Az átlag nem lehet 2-3 pontnál egy 10 pontos skálán.
10 éve hobby szinten nézem őket, nálam a 9-10pontba nagyon kevesen férnekbe. Utóbbi pár évben szinte már csak a nagyobb marketingelt animéket néztem meg, meg egy-két kisebbet.
Bakemono széria-Madoka-AnoHana-Angel Beats elment.
Sőt a Kiseijuu-t és a Fate/Zero-t még a legbutításuk ellenére is szerettem. Sőt egyébként a JoJo epikus baromságiat is megszerettem részben.
Azonban olyan borzalmakat láttam (Guilty Crown, Sword Art, Tokyo Ghoul, Akame, Kill la Kill, stb) ami megtanított hogy nem érdemes hinni ezekben, inkább régmúltban keresni jó animéket, meg várni hátha érkezik valami értelmes.
Mondjuk most a Boku Dake egész érdekes, de még így is bőven a 9 pontos szint alatt teljesít.
És figyelembe tudod venni azt is, milyen kategóriában, milyen célközönségnek készült, vagy van pár kedvenc kategóriád, és ami nem fér bele, az már eleve 4 pont mínuszból indul?
Csak mert elég sokszor látlak téged és egy másik 62%-ost fortyogó gyűlölettel beszélni egyik másik zsánerről. Filmeknél sem egy mérce szerint mérjük a háborús drámákat a vígjátékokkal és a politikai szatírákkal. Az animék között sem lehet elvárni, hogy egy slice-of-life comedy egyben űropera vagy dark fantasy legyen. Egy 10-es skálán pedig van hely bőven és egyetlen pont is minőségi különbséget jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!