Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Yaoi-t kedvelő lányok! Ti...

Yaoi-t kedvelő lányok! Ti miért szeretitek ezt a műfajt?

Figyelt kérdés

Én lány vagyok, és bár nincsen semmi ellenérzés bennem a yaoi iránt, de egyszerűen hidegen hagy, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy más lányokban miért tud olyan érzéseket kelteni, hogy teljesen rajongjanak érte.

Úgy értem, szeretem a romantikus történeteket, de csak azok dobogtatják meg a szívem, amiben fiú-lány páros van, hiszen ott a lány helyzetébe bele tudom élni magam, és át tudom élni a romantikus érzést.

Ezzel szemben, ha két fiú esetében játszódik ez le, akkor csak értetlenül nézek, és azt érzem, kimaradok valamiből...

Komolyan érdekel, nem elítélésből mondom, és nagyon kíváncsian várom a válaszokat :)

2016. febr. 24. 21:09
 1/7 anonim válasza:
100%

Én fiúként ezek miatt buzultam be :D

Gondolom hasonló indok miatt mint amiért a fiúk pedig yuri mangákat olvasnak.Szerintem ez valamilyen fétis lehet.Mivel jómagam biromantikus/aszexuális ezen rajzokon élhetem ki a sötét ferde vágyaimat amit titkolnom kell a világtól. Aztán csak el ne felejcsem letörölni az előzményeket.:3 Másik oldalról a Yaoi/shounenai-ban megvan a tökéletes egyensúly a romantikus történetvezetés és két férfi szerelmének bemutatása terén. Természetesen sok yaoi zsánerparódiává vált az évek során.

16/f/bi

2016. febr. 27. 02:40
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az őszinte választ :)

Bár a kíváncsiságom még mindig él, mert egy bi fiú szempontjából nem érzem rejtélynek az ez iránti vonzódást :)

Mit értesz tökéletes egyensúly alatt? Hogy két férfi egyenrangúbb, mintha férfi-nő lenne a felállás?

Nem vagyok benne annyira ebben a műfajban, hogy ismerjem a történetvezetését, azért kell ezt megkérdeznem.

2016. febr. 27. 02:52
 3/7 anonim válasza:
100%

Sokan mint én is, talán pont az érzelmek intenzitása miatt szeretik ezt a műfajt. A mangákban a látvány, és maga a hangulat, volt, hogy olvasás közben rendesen megdobogtatta a szívemet, hiába vagyok nő. Az abszolút kedvencem pontosan emiatt a Koisuru Boukun, És a Sekaiichi hatsukoi. :) Nem kimondottan a szexre fókuszál, (persze van bőven mindkettőben) hanem az érzelmekre. A vívódás, és a boldogság utáni vágyakozás, a bizonytalanság, a szerelem ami olyan erős, hogy szinte már fájdalmas :) Ezek nagyon intenzív, és magával ragadó érzelmek :)

25/L

2016. márc. 13. 11:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Sokszor nem is a szex a fontos (na nem mintha nem élvezném hogy két helyes pasi egymással van elfoglalva) hanem az érzelmek. Hogy mernek érezni. Hogy kifelé mutatnak valamit, de láthatod mi bújik meg a macsó álarc mögött. Csak csendben jegyezném meg: Szeretem a yaoit, de a túl nőcis karakterek ki tudnának kergetni a világból.
2016. márc. 17. 20:57
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek is, újabb hozzászólók :)

Ó, az intenzív érzelmeket szeretem átélni én is, mangát, fanfiction-t olvasva :) Szóval ezt a részét megértem.

De mondom, ezt csak akkor tudom átélni, ha fiú-lány a felállás.

De azt hiszem, a harmadik válaszoló segített kicsit jobban rájönnöm, miért nem érzem át az érzelmeket a yaoinál: mert nem szeretem a lányos fiú karaktereket.

Illetve, én még a túl lányos női karaktereket sem, talán mert én magam mindig fiús lány voltam.

Szóval lehet, engem az uke figurája legtöbbször emiatt zavar.

Bár az tény, hogy sosem ástam bele magam a yaoi-ba, ezért nem láttam sok fajtát, éppen csak érintőleg, de nem dobogtatta meg az szívem, ezért hanyagoltam. :)

2016. márc. 17. 21:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, örülök hogy picit segíthettem :) Ezek a lányos karakterek egyébként nem ok nélkül ilyenek, ennek is megvan az oka, háttere.

Ha picit is érdekel itt érdemes szétnézned:

[link]

Annyit írnék, hogy yaoiban is vannak nagyon gyenge, és nagyon jó mangák, nagyon jó amatőr írások is. Mint mindenben :) Biztosan van olyan igényes írás ami neked is tetszene. Én is úgy kezdtem hogy ezt már neem.... :) Azután találtam pár amatőr magyar írót akik nagyon megfogtak, a mai napig kedvenceim. Szóval az igényesebb írásoknak amik nem csak a szex körül forognak , hanem remek történetük, eleven karaktereik vannak, a mai napig rajongója vagyok.

2016. márc. 18. 18:38
 7/7 A kérdező kommentje:

Hú, köszönöm szépen ezt a linket, fantasztikusan alaposan megírt, tartalmas, informatív cikk! :)

Így már értem, miért alakulhatott ki, főleg Japánban, ahol a nemi szerepek tényleg sokkal merevebben elkülönültek sokáig, meg a férfi és női test ott tényleg kevésbé különbözik, gyakran előfordulhatnak lányosan szép arcú fiúk.

Mondjuk én ezzel továbbra is úgy vagyok, mint pl. a diszkóval, hogy már érteni értem, másoknak miért jön be, de nekem attól még nem az én asztalom :) Bár már jobban értem, miért szeretik a rajongói, de ez pusztán kognitív felfogás, nem vált bennem saját érzelemmé.

Köszönöm még egyszer :)

2016. márc. 18. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!