Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi a véleményetek az új...

Mi a véleményetek az új transformers filmekről?

Figyelt kérdés

Szerintem furcsa, hogy az űrlényeket emberi tulajdonoságokkal látnak el.

Van a veterán katona, a bölcs szamuráj, az infantilis, a menő, a jó öreg fővezér.

Ezek a poénok se illenek bele: na csapassuk, beszorult a hájas seggem stb.

Nem értem miért kell minden tf filmbe egy szerelmi szál, tinédzserek, apa-lánya konfliktus.

Helyett inkább fókuszálhatnának a transformerek eredetére, optimus és a többiek életére, múltjára. Személyszerint engem ez érdekelne.

Az egész film kb az emberek fuvarozásáról és robbantásokról szól.

A robotok nem kommunikálnak eleget, néha háttérbe szorulnak, nem látjuk a jellemük fejlődését.

Az első részben megismert karakterek kihullotak, csak optimus és bumblebee maradt.

Jön az 5. 6. 7. Rész, remélem jobbak lesznek.

2016. febr. 19. 20:56
 1/1 anonim ***** válasza:

Amikor az elsőt kiadták, én úgy voltam vele, hogy bőven vannak hibái, de első próbálkozásnak nem volt túl rossz. Sokszor megnéztem, szórakoztató film, de ma már szerintem képtelen lennék végigülni.

Azóta a készítőkkel annyira elszaladt a ló, hogy manapság ezek a filmek az "éretlen tiniknek való Hollywood-i tömegszemét mozik" mintapéldái. Ha egy filmekről szóló beszélgetésben valaki a tömegszórakoztatás legaljára akar példát hozni, akkor szinte mindig a Transformers filmeket említi, mert ezek tényleg szinte minden negatív sztereotípiát megtestesítenek a mai magas büdzséjű amcsi akciófilmekről:

-értelmetlen sztori

-erőltetett szerelmi szál

-papírvékony, eldobható karakterek

-javarészt minősíthetetlen vagy ripacs színészi alakítások

-idétlen, gyermeteg, alpári poénok

-kínos egysoros beszólások

-dögös macák

-csilivili kocsik meg motorok

-szégyentelen termékmegjelenítés

-túlpörgetett, nehezen követhető, végső soron érdektelen és teljességgel unalmas akciójelenetek

-robbanások, robbanások, robbanások

-amerikai patriotizmus

-rasszista sztereotípiák

-tipikus Michael Bay-féle agysorvasztás

A második részt még nem tudtam egy ültő helyemben végignézni, mert az egy kínkeserves borzalom tele kihagyott lehetőségekkel, a sok undorító nemi szerves, fingós, segges poéntól pedig hányingerem van. A harmadik szintén szar volt, de egynek elment. A negyedik az előzetes infók alapján érdekesnek tűnt, mert sokkal nagyobb hangsúlyt helyezett a robotokra, kihagyták belőle a hadsereget és nem volt benne annyi szexvicc meg altesti poén. De ezt még egyszer se bírtam megnézni, mert hiába javította ki a film a korábbi részek több hibáját, ettől valahogy nem lett jobb. Az akciójelenetekből kiveszett az újdonság ereje, és már a ezek a robotos CGI effektek sem számítanak nagy számnak. Rég ráuntam ezekre a filmekre és a reménykedésbe, hogy valaha jobbak lesznek.

A Transformers-t egyebek felől szeretem minden őrültségével együtt, és én egyáltalán nem tartom furcsának, hogy a robotokat emberszerűen ábrázolják, hiszen ez a márka egyik alapelve. Ezt legalább sikerült átültetniük a rajzfilmekből és a képregényekből a filmekbe. De mint mondtam, már tojok rájuk. Biztosan belenézek az újabb részekbe kíváncsiságból, főleg ha végre kukázzák Bay-t, de semmilyen reményt nem fűzök hozzájuk. Igazából még aggaszt is, hogy mi lesz, ha a jobb sorozatokat vagy képregényeket próbálják adaptálni.

2016. febr. 20. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!