A Szex és New York 3x09 részében ezt hogy értette Samantha?
Mikor az új pasijának rossz izű a spermája, ez a párbeszéd zajlik le a lányok között (írom zárójelben az eredetit is, hátha úgy valaki rájön, mert a magyar verziónak nem sok értelmét látom.)
Samantha: Nem, ez nem csak uborkásan keserű. Valami más is van benne. Megvan, Clorox. (lt's not just asparagus. lt's asparagus and something else. l know: Clorox.)
Miranda: Legalább kifehéríti a lepedődet. (At least it'll get your whites whiter.)
Samantha: Ez súlyos, kimegy a gálám. (This is serious. l almost gagged.)
A gálám nem tudom mit jelent :)
De angolul azt mondta, hogy majdnem elhánytam magam, öklendeztem.
Vagy másik részre gondoltál?
A Clorox az egy fehérítő, olyan, mint a hipó.
Azt hiszem más nincs benne, ami ne lenne érhető.
Szerintem magyarul nem a gálaruhára gondoltak. A gála a toroknak lehet valami szlenges neve, vagy a gégének. Nekem rögtön ez jutott eszembe, lehet, hogy már hallottam valahol.
Szóval, hogy nem tesz jót a torkának a rossz ízű sperma.
Mondjuk azt nem értem, hogy miért nem fordították le szó szerint.
De lehet, hogy valami lájtos verziót láttál. Múltkor én is néztem jó pár részt. És egyik nap tök más volt a szöveg, mint ami szokott lenni. (láttam már többször is sok részt) Finomították, nem mondták a merészebb szavakat. Illetve meg is volt vágva. Nem volt benne minden jelent.
Lehet, hogy az gála is ilyen finomítás.
Nem light volt. Rendes. Minden csúnya szót kimondanak, plusz a light-nál írják az elején, ha jól emlékszem. Mint a bélyegző odanyomták a cím alá, hogy LIGHT.
Másik: Nincs a toroknál semminek ilyen neve. A garat egy izmos cső, és abba nyílik az orrüreg, a szájüreg és a gége ürege. Még a gégét szokták gigának mondani, de gálának semmiképp.
8: igen, régen ott volt a light felirat. De amit én láttam most, annál nem volt, és mégsem az eredeti volt.
Te komolyan tudod, hogy az ország egyik táján sem hívják a torkot gálának? Minden tájszólást ismersz? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!