Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Tudtok nekem Blu-ray filmeket...

Tudtok nekem Blu-ray filmeket mondani amit gyárilag 720p-ben adtak ki?

Figyelt kérdés

Tehát nem nem Full HD-ben hanem HD Ready-ben!

Mert egyik ismerősöm azt mondta, hogy nem adnak ki eredetiben 720p filmeket csak Full HD-ben!

2016. jan. 29. 18:02
 1/6 anonim ***** válasza:
nem
2016. jan. 29. 18:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Tényleg nem adnak ki 720p-ben filmeket. Nem sok értelme lenne.
2016. jan. 29. 18:34
 3/6 A kérdező kommentje:
Pedig én láttam a Media Markt-ban Blu-ray filmet 720p-ben!
2016. jan. 29. 19:09
 4/6 anonim válasza:
Márpedig blu ray lemezre nem adnak ki 720p filmeket , mert egy minden egyes le forgatott sorozat film de még rajzfilm is kiadható minimum 1080as felbontásban , ugyanis ezeket a legrosszabb esetben is 16 mmes filmre vették fel, és mivel még a 8mm filmből is kinyerhető digitalizálással 1080as felbontás nemhogy a 16mmből, a 35-70ről meg ne is beszéljünk. Mesék rajzfilmek eseten ha nem használtak filmet hanem digitálisan csinálták akkor is ujra alkotható jobb felbontásban mivel az egy animált mese semmi akadálya h ujra megcsinálják magasabb felbontásban . Továbbá a mostani filmeket sorozatokat meg már digitális kamerával rögzítik de ezek is minimum full HD felbontásban vesznek de inkább a 2k de előfordul az 5k felbontású cinema kamera is . Másodszor még ha előfordul h mondjuk maga a film egyes jelenetei pl speciális effektek nem hdben készülnek lásd csillagközi szökevények, ahol a cgi sd felbontásban történt akkor is azokat a jeleneteket felkonvertálják 1080p felbontásba. Végül pedig összefoglalva láthatod h semmi nem indokolja h 720p felbontású anyagokat adjanak ki blu ray lemezre mert a blu ray lemez arra lett kitalálva h full HD felbontású tartalmakat adjanak rá ki 720p-t akkor kapsz ha lekonvertálod, vagy pedig különféle netes boltokban lehet letölteni web-de verziókat 720p-be de ezek meg se közelítik a blu ray lemez minőségét . Remélem kielégítő választ kaptál ;)
2016. aug. 7. 14:31
 5/6 A kérdező kommentje:

Megnézném én a 90s, 2000s videoklipeket, vagy a tv filmeket, sorozatokat pl: Jóbarátok amiket már digitálisan vettek fel de még nem ismerték a HD-t.

Hazai videoklipeket amiket még SD-ben vettek fel digitálisan

Spytime, Valami véget ért, Álomhajó, Hiányzol, Itt a nyár!

Meglehet kérdezni az előadókat megmondják, hogy akkor még nem volt HD :) Viszont már digitálisan vették fel!

Vagy is soha nem lesz HD ! ! !

Ezeket az életben nem fogják feltenni szerintem még egészséges 720p-ben sem! Bele kell törődnünk, hogy vannak olyan videók amik maximum SD-ből felkonvertálva

(felerőltetett kamu HD-ben) fognak csak felkerülni!

Pl: https://www.youtube.com/watch?v=7GqlqOC4Upw

2016. aug. 7. 18:42
 6/6 anonim válasza:
Nos a jóbarátok a lehető legrosszabb Példa volt ugyanis gyönyörű blu ray kiadás létezik belőle , a magyar sorozatokat hagyjuk sajnos sok buta valóban digitálisan vette fel bár azt se nevenzém rossz minőségűnek a dvd szintet megüti az meg elég , a többi külföldi sorozatot ezer százalék h filmre vették v digitálisan de full hdbe ugyanis a star wars a klónok háborúja is teljes egészében digitálisan full hdbe lett felvéve képzeld el mar akkor is volt , sőt 1993ban is létezett maga a digitális full HD technológia hiszen a hdtv szabványt már a 80as években megpróbálták általánosítani, így mint mondtam az h a magyar előadók és rendezők nem ilyen minőségben rögzítették a műveiket az az ő hibájuk ugyanis a technológia mindig rendelkezésre állt :D , de hidd el senki nem akarja szerintem a barátok közt 1996os részeit 1080pbe blu rayen a külföldi emberek közül
2016. aug. 7. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!