Mi a véleményetek a Terminátor-szériáról?
Én viszonylag nagy fanja vagyok a dolognak, és mivel már eléggé elfogult lettem, ezért kicsi fejmosásra vágyom..
Az 1. részt nagyon szerettem a sajátos hangulata miatt, a 2. részen (nevessetek ki) nem egyszer eltudtam sírni magam, a 3. rész már messze nem volt olyan jó mint az első kettő, de azért szerintem korrekt volt. A Megváltás nekem kifejezetten tetszett, a hangulata + a látvány elég jóra sikeredett, bár a végén volt pár eléggé abszurd jelenet.. A Genisys szerintem a leggyengébb darabja lett a sorozatnak. Emilia Clarkeot feleségül vennem, de ennek ellenére nem való Sarah Connor szerepére, és az egész film gyakran elég idétlen volt..
A Sarah Connor krónikái sorozatot még nem láttam, mostanság akarom majd elkezdeni.
Szerintetek mi lesz a széria jövője? Esetleg spin-off filmet, vagy egy újabb TV sorozatot érdemes lenne belőle készíteni? Vagy már halott ügy? Schwarzi nélkül már egyáltalán nem élne tovább a franchise?
Én is szeretem - bár túlzottan nagy fanja nem vagyok. Ez az utolsó rész üdítően jobb volt, mint a Salvation. A 2-est még moziban láttam, képzelheted mekkora para volt...
Remélem Schwarzi még készít néhányat, de az se lenne utolsó, ha lezárnák a sztorit valami nagyot szóló filmmel.
A sorozat jó volt, azt sajnáltam, hogy megszüntették. Nézd meg mindenképp. :)
Én csak az első részt szeretem. Egy igazi 80-as évekbeli sci-fi akció, ami sokszor már túlélőhorrorba hajlik. A vágás, fényképezés kitűnő, a zenéket nagyon jól eltalálták.
A második részt gyűlölöm. Az első rész horroros hangulata után szinte már PG-13 besorolású családi akcióvígjátékot csináltak belőle. Van egy-két komoly jelenete, de a film úgy összességében messze nem az lett, aminek lennie kellett volna. Amikor a T-800 a végén benyögi azt a nyáltenger dumát a sírásról, nekem beverte az utolsó szöget a koporsójába.
A harmadik rész felemás. Egyrészt a T-X borzalmas, a John Connort játszó színész borzalmas, a karaktere egy nyámnyila kölyök, nem olyasvalaki, akiről elképzelné az ember, hogy a világvége után az ellenállókat vezeti. Cserébe a T-800 kezdett visszatérni régi önmagához. Nem menti meg a filmet, de haladás.
A 4. rész tűrhető volt. Két lépés előre, egy hátra. A benne megjelent néhány terminátor koncepciója elég hülyén néz ki. A motor terminátorok borzasztóak, a harvester (ha az a neve), mintha technológiailag messze a kora előtt járna, a vízi gépek sem kifejezetten tetszettek. Ezen kívül nem igazán volt meg az érzés, hogy az emberek a puszta fennmaradásukért küzdenek. A háború erőviszonyai nagyon kiegyenlítettnek tűntek. Teljesen más, mint amit Kyle az első részben lefestett.
A Genesys pedig szintén nagy visszalépés. Az eleje, a jövőben játszódó részek és az "eredeti" T-800 megérkezése körüli jelenetek, nagyjából Sarah és Kyle időutazásáig nem rosszak, sőt, az eredeti T-800 kilövéséig kimondottan jók, utána viszont szakadékba veti magát a színvonal.
Ja, és a sorozat. Azt csak szinkronnal láttam, ami szerintem elég rossz lett. Egyébként is inkább a közepes körül leng a színvonala, ráadásul, mivel elkaszálták, egy hatalmas cliffhanger a vége.
Az IP jövője pedig valószínűleg az lesz, hogy néhány évente megpróbálják rebootolni, amit tartanak addig, amíg teljesen fel nem élik az első két rész sikerével felépített nevet, vagy be nem találnak egy sikeres filmmel, amikor pedig 1-2 évente jöhetnek majd a folytatások, amíg ki nem fárad a cím.
Mivel pedig a sorozatos megosztó illetve rossz fogadtatás miatt nem mernek sok pénzt beletolni, az első forgatókönyv valószínűbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!