Star Wars 7, csalódás vagy tetszett?
ezzel a ren lovag dolog kijavítással is le lehetne már állni a pitsába,mert idegesítő.
a gyerek sötét oldal használó vagyis sith akármilyen elfuserált is és akármilyen hülye új nevet aggatunk rá.
Látom te se vagy tisztában a Star Wars univerzummal.
Lehet kakaskodni hogy ne helyesbítsen senki, de azt nem takarja be homokkal hogy valaki nem figyel a moziban.
Minden idők legrosszabb Star Wars része.
Ezt persze úgy mondom, hogy engem a második rész vezetett be a Star Wars univerzumba, és az első három rész hatására lettem SW rajongó.
Én az eredeti trilógiát csak viszonylag későn láttam, így nem fog el nagy nosztalgiaérzés Han Soló láttán.
Ugyanakkor nagyon zavar, hogy az első három rész(az utólag rossz történetvezetés ellenére is) magával ragadó látványvilágából, monolitikus csatáiból és kungfufilm szintű lézerkardpárbajaiból semmit nem hoztak át. Gyakorlatilag a a 6odik részben látványosabb az űrcsata a mostani sw légicsatáinál.
De a negyedik rész realisztikusságából és az ezzel járó feszültségből sem mentettek át semmit. Eleve a film nézése közben egyszer sem izgultam semmiért. Maga a főgonosz meg még az első 3 rész Anakinjához képest is hiteltelen és nyomorék. Még egy rohamosztagossal sem tud remdesen elbánni.
Maga a film inkább kaphatná a Juppiter felemelkedése 2 nevet. Attól a filmtől is sw régi trilógia szintű történetet és új trilógia szintű látványvilágot vártam. Egyiket se kaptam meg.
Hát a kardpárbaj valóban inkább az eredeti trilógiára emlékeztetett (egyszerű, viszont számomra volt benne kémia).
Az előzménytrilógia párbajai pedig mindig mesterien voltak megkoreografálva, iszonyat látványosak, viszont néha kiveszett belőlük az érzelem a túlzott giccs miatt.
Szerintem az SW univerzumában az egyetlen kardpárbaj ami gyenge, az az Obiwan vs. Darth Vader a 4. epizódban. Ott csak kémia van, maga a látvány gyenge. :D (szeretem amúgy azt is)
Nos, ha valakivel egész gyerekkorában szart etetnek, akkor az a szart fogja szeretni, hiába adnak neki krémest. Ez a véleményem azokkal kapcsolatban, akik az előzménytrilógia miatt csalódtak az új filmben.
Ez a film marha jó lett, ha a két folytatás is ilyen szintű lesz, végre lesz méltó folytatása a star warsnak.
SPOILER!
Az új film tulajdonképpen az új remény remake-je. És nagyon jól megcsinálták, pont úgy, ahogy az eredeti után 40 évvel meg kell csinálni. A látvány fantasztikus ebben a filmben, egy percig sem zavart a CGI, ízlésesen alkalmazták, remélem tanul ebből az egész filmszakma. A díszlezekbe, meg maszkokba ölt pénz is meggérte az utolsó centig. Végre csillagokháborúja hangulata volt a filmnek. És ez nagy szó, mert magának Lucasnak sem sikerült, három nekifutásra sem.
Történet: valójában egy fanfic. Teljesen logikus, és már tinédzser koromban is azzal tömtem a nerd haverjaim fejét, hogy a fojtatásban Vader unokái harcolnak a bennük megbúvó sötét oldallal, és tessék, JJ megcsinálta. És itt mi van? Han és Leila kallódó gyermeke vívódik a jó és a gonosz között, miközben próbál megfelelni a nagyapja örökségének. Csakhogy ő nem akkora kaliber, mint az öreg (ezért ábrázolja a film egy hisztis kölyöknek), és ez a félelem, harag hajtja őt a sötét oldal felé. És ugye ezt koronázza meg az apagyilkosság. Tökéletes! Na erre elhiszem, hogy valakiből Sith lesz. De nem ám arra, ahogy anakin rinyál, h mentsd meg padmét légyszi légyszi. Rendben. Állj fel lord Vader. George, te meg nyald ki.
Szóval szerintem nagyon rendben volt ez a film, tetszett a sztori, egyszerű, de van mélysége, van hova kifutnia. A színészek is jók voltak, a főszereplő csaj, és Poe telitalálat. A látvány sem volt az a giccses CGI orgia, amitől hányok. Pozitívan csalódtam!
Amikor kijöttem a moziból, nagyon csalódott voltam. Ez a film, olyan volt, amikor látod egy sorozat első részét. Igazából semmi sem történt, ami lényeges, csak bemutatták a karaktereket. Ez egy sorozatnál sincs teljesen rendben, viszont ott legalább jön a következő héten az új rész és nem lankad a lelkesedésed, na de itt? Most 1 évet várjak arra, hogy lényegében történjen bármi is? Végig ültem 2 órát a semmiért.
SPOILER
1. Már megint egy halálcsillag? Szám szerint a harmadik?!!?!?
2. Már megint maszkos a főgonosz (majdnem főgonosz)? Miért? Mert úgy menőbb? A sith nagyúr meg úgy néz ki mint Darth Sidius 2.
3. Szerintem túl sok volt a nosztalgiafaktor. Han Solo? Csuvi? Ezeréves sólyom? Leila? Minek? Meg ez a rakás poén. Annyi vicc volt benne, mint a többi 6-ban összesen.
4. Mi a makkom az, hogy egy lézerkardot sosem látott rohamosztagos meg egy roncsguberáló kiscsaj csak úgy legyőz egy olyan sithet, aki Vader unokája, Luke képezte ki és láthatólag nem ma kezdte az ipart, még akkor is, ha nem fejeződött be még a kiképzése?! Amúgy a karakterében sok minden rejlik, de miért ennyire gyenge? Persze, lehet hogy a következő részben ezek kiderülnek, na de most erről a filmről van szó, nem az új trilógiáról.
5. Mi volt ez a náci beszéd, a nácikra hajazó jelképekkel, náci katonai parádéval és MAJDNEM KARLENDÍTÉSSEL? Hát itt hittem azt, hogy sírva gurulok le a székről :D
SPOILER OFF
De amúgy ha belegondolok, lehet ez még jó, mint ahogy fent is írtam: bevezető részként. Csak ahhoz, hogy igazán tudjam értékelni ezt a filmet, minimum az utána következő részt látnom kellett volna egyből utána... na hát arra még várhatok egy darabig :D
Én nem vagyok elvakult rajongó.
Úgy néztem meg, hogy semmi extrát nem vártam tőle.
Hát nekem nagyon tetszett! Végig lekötött, szórakoztatott, szereplők jók voltak, egyedül a pilóta karakterét (akié a droid) éreztem kicsit erőltettetnek, túl lazának.
Rey és Finn is jó karakterek szerintem, Kylo Ren meg pont attól jó gonosz, hogy olyan kiforratlan még (meg én pl. tök jót kacarásztam a dühkitöréses részeken :D).
Csubi/Cheewie is jó volt, pedig eddig utáltam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!