A Star warst hogy kezdjem el nézni?
Mindenképpen story szerint nézd
1-2-3-4-5-6-7
Ha úgy nézed, hogy 4-5-6-1-2-3-7 akkor megjelenési sorrendbe nézed és nem lesz annyira élvezetes az első 3 rész
Minden létező sorozatra, bármilyen műfajban érvényes az, hogy úgy nézd őket sorban, ahogy megjelentek a darabjai, ugyanis az alkotó alapból így szerette volna, hogy a közönség elé kerüljenek.
Az előzmény részei bármilyen sorozatnak, filmnek, könyvnek, akárminek, csak akkor érthetőek 100%-osan, ha az eredeti műveket láttad.
Hogy melyik sikerült jobban, az ízlés kérdése. Nekem például az előzmény-trilógia tetszik jobban.
Teljesen más a két trilógia stílusa. Az első (4-5-6) a klasszikus jó és gonosz harcát dolgozza fel, annak minden szimbolikáját felhasználva. (Egyértelmű, hogy ki a jó, meg ki a rossz; a rossz az természetesen velejéig gonosz, akiben egy cseppnyi jóság sincs, a jó pedig egyértelműen jó; valamint a jók minidg megnyerőek, szépek, a gonosz meg minidg ronda.) Az előzmény-trilógia szakít ezzel. (És ez az, ami miatt sok rajongó ezt nem szereti.) Egy teljesen más oldalát mutatja be a későbbi rettegett gonosznak. Mégpedig az emberi oldalát. Azt, hogy ő is egy szerethető, jóindulatú emberként kezdte, és csak később vált gonosszá. Ez pedig kicsit ellenkezik az eredeti trilógia által sugallt feltételezésekkel. Továbbá az 1-2-3 szakít a klasszikus ábrázolásmóddal, a gonosz nem feltétlenül ronda és unszimpatikus, sőt, nem derül ki egyből, hogy ki jó, és ki gonosz. (Kivéve ha láttad a 4-5-6-ot.)
Szóval szerintem egyáltalán nem rosszabb az 1-2-3, pusztán más nézőpontból szemléli a dolgokat.
Hogy hogy nézed meg, az mindegy. Egyéni szimpátia kérdése. Mivel a 4-5-6 volt előbb, ezért evidens, hogy nézhető az 1-2-3 ismerete nélkül is. Én személy szerint viszont jobban preferálom a törénet szerinti sorrendet. (1-2-3-4-5-6)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!