Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek nincs túl sok...

Szerintetek nincs túl sok hiba a Star Wars Az Ébredő Erő-ben?

Figyelt kérdés

Amiket most fogok írni erősen spoilerveszélyes dolgok lesznek, tehát aki még nem látta a filmet, és nem is szeretné előre megtudni, hogy mi történik benne, az ne olvassa el.

Most felsorolom, hogy én milyen hibákat találtam benne, nem mondhatni, hogy kevés, de most csak a legfontosabbakat hangsúlyozom:

1. Szerintem a legnagyobb baklövés. Értem én, hogy valami csavarnak lennie kell a filmben, de az, hogy Luke Skywalker elvonultan, remete módon éli életét egy óceán közepén található kis szigeten, miközben a Jedi Rend fennmaradására magasról csinál, számomra érthetetlen. Az meg, hogy miért van száműzetésben egyenesen agyrém. Volt egy tanítványa, aki áttért a sötét oldalra. Ennyi? Miért?

2. Közvetlenül a film elején már felfedeztem a következő hibát. Nevezetesen azt, hogy a Luke Skywalkerhez elvezető térkép hogy került ahhoz az öregemberhez, aki átadta azt Poenak (az Ellenállás legjobb pilótájának)? És egyáltalán minek Lukehoz vezető térkép? Nekem ez bonyolult.

3. Anakin, majd később Luke Skywalker fénykardja hogy a fenébe került ahhoz az emberszerű lényhez??? Han Solo meg is kérdezte ezt tőle, de a válasz csak annyi volt, hogy "hosszú történet". Ez is szerintem abszolút logikátlan húzás.

4. Izgalmas volt azt megtudni, hogy Hannak és Leia hercegnőnek a közös gyerekük áttért a sötét oldalra, viszont azt, hogy ez hogyan és miért történt meg senki sem árulja el, még csak nem is utalnak rá.

5. Továbbá a főgonosz, akit az egész film alatt csak hologramként ábrázolnak kicsoda, micsoda? Erről sem tudunk meg semmit.

6. Ez egy elég vicces jelenet, elvileg a film legkomolyabb ütközete közben, amikor a megsebesült Kylo Ren ellen Rey és Finn áll ki fénykardpárbajra. Értem én, hogy Kylo hasa/oldala megsebesült és vérzik, de könyörgöm mondja meg azt nekem valaki, hogy azt ki találta ki, hogy a párbaj előtt (és egyszer közben is) elkezdje verni a sérült testrészét Kylo, mint valami elmebeteg? Egyszerűen ezt nem tudom, hogy miért találták ki. Lehet hogy azért, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy meg van sebesülve és ezért tud 2 teljesen fénykardpárbajképzetlen [jó kis szót kreáltam:)] győzedelmeskedni felette. Nem tudom.

Ettől elvonatkoztatva, nem írom külön pontba, de ugyanennél a jelenetnél, mint már az előbb említettem, érthetetlen, hogy a sith ellen (bár a filmben egyszer sem mondják ki, hogy sith, vagy hogy micsoda) hogy tud győzni Rey és Finn. Nem gondoltam volna, hogy Kylo ilyen gyenge vívó.

7. Ez nem túl fontos, de számomra esztétikailag rombolja a képet. Ez nevezetesen az a madár, amelyik egy roncsdarabot kopogtat a csőrével a sivatagban (Jakku). Mozgása olyan robotikus (szaggatott), mint A Birodalom visszavágban a tauntaunoké.

Hogy ne csak ócsároljam a filmet mondok néhány számomra igen tetszetős elemet.

A látványvilága egyszerűen lenyűgöző. Óriási hatást gyakorolt rám (főleg 3D-ben), bár akkorát nem, mint anno az Avatar.

Továbbá a film elején a szereplők véletlenszerű egymásra találása és a történések egybefonódása igazán el lett találva. Han Solo és Chewbacca megjelenése után pedig a szerepet átveszik a nosztalgiaérzést kiváltó jelenetek.

Szerintem az előző 6 rész zenéjéből kicsit többet is átörökíthettek volna, de így is jó volt.

A film vége pedig igazán monumentálisra sikerült. Nem is mondok erről többet, aki megnézte már úgy is tudja, hogy miről beszélek, aki meg még nem látta az nézze meg!

Az előbbiekben említett problémák nem vonnak le sokat az élményből, együtt lehet élni velük, de azért szerintem jobban átgondolhatták volna. Lényeg, hogy nekem a film nagyon tetszett, méltó folytatása az előző részeknek, és megfelelő nyitása a következő években érkező két résznek. A következő részekkel kapcsolatban is magasak az elvárások, de szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy nagyon várjuk már azokat is.

2015. dec. 20. 23:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/105 anonim ***** válasza:
17%

1. Szánalmas, hogy nem futotta semmire csak egy új remény re-makre, kihalt jedik, eltiport szenátus, sötét oldalra tért padawan, bolygópusztító csodafegyver, hűtőrendszer elpusztítása, fekete maszkos gonosz shit, ragyás bőrű sötét nagyúr, Han és Csuvi erőltetett szerepe mint csempész űrvagány, a droidba rejtett fontos adat..... Komolyan ennyi telik Hollywood-tól? Annyi minden lehetett volna....

2. Tucatnyi levegőbe lógó szál és személy. Majd lenyomják ezt trilógiát, aztán majd 20 év múlva ennek is csinálnak egy előzményt, hogy mi történt 4-5-6 és 10-11-12 között, az lesz az új 10 között ami most a 7?

3. Hol van a "kolosszalitás" egy sci-fi legyen kolosszális, legyenek benne "azta qurva" pillanatok. Ebben az 1-2-3 felülmúlhatatlan. Nem csak CGI-ra gondolok, hanem magára a megszámlálhatatlan "epic-huge szálra". Most komolyan pl. Palpatin-nál létezik keményebb főgonosz a filmtörténelemben? A létező leghatalmasabb főgonosz. igazi "epic-huge" ahogy egyedül kiterveli hogy átveszi az egész galaxis irányítását, elpusztít mindent és mindenkit, mindenre gondol, mindent elvarr. És ez csak egy "epic-huge". Vagy pl. maga a Jedi-rend, mint az 1000 éve fennálló Galaktikus Köztársaság leghatalmasabb rendje, legbölcsebb legönzetlenebb békeőrei.... stb.

4. A lázadók szánalmasak, van egy század 30 éves X szárnyújuk. Ez a flottájuk. Öregem röhej.

5. A színészek, gagyik.

6. Hol egy jó kis űrcsata.

7. Hol egy jó kis fénykard párbaj.

Nincs kedvem folytatni, mert sosem érnék a végére.

2015. dec. 22. 14:29
 32/105 A kérdező kommentje:

"Hol egy jó kis űrcsata.

Hol egy jó kis fénykard párbaj."

Ezekből szerintem is lehetett volna több, jobb.

2015. dec. 22. 14:41
 33/105 anonim ***** válasza:
70%

Mennyi rinyagép van itt. (Akinek nem inge...)

Annak kéne örülni, hogy van film, meg hogy foglalkozik vele valaki. Meg hogy az állítólagos béna Lucas után (mert ugye régebben ezen ment a p×csogás, hogy mennyire tré az új trilógia, köszi Lucas bá') egyáltalán foglalkozik vele valaki. Vagy egy normális cégnél van a frencsájz, ahol van pénz, van megfelelő technika, van ötlet, stb (sz×rok rá, hogy Disney).

De nem, arról papol mindenki már az x+1. kérdésben az oldalon, hogy mik a hibák, mi nem jó, mennyire gagyi az egész, stb.

Kezd unalmas lenni ez is, hogy jön mindig egy új nagy megmondó, egy orákulum, aki felvonultat mindenféle hülyeséget, hogy miért is a világ baklövése a film. Itt mindenki egyszerre producer, rendező, kameraman, maszkos, CGI-os, zeneszerző, fizikus, matematikus, csillagász, és jobban ért az erőhöz, mint maga Luke Skywalker.

2015. dec. 22. 15:12
 34/105 anonim ***** válasza:
19%

"Annak kéne örülni, hogy van film..."

Baromira nem így látom. Ezzel most egy dolog vált tuti-biztossá, hogy minimum 20 évig nem látunk normális Star Wars-ot. Nekem nem sok kedvem, van 20-30 évet várni, hogy hátha majd egyszer lesz egy újra normális trilógia, pl. a "Régi Köztársaságról" ami kb. a Baljós Árnyak előtt sok száz évvel.

Vagy pl. ezen játékintrók alapján valami ilyesmi feelingű, animációs sorozatot.:

https://www.youtube.com/watch?v=jIlMxTS759w

https://www.youtube.com/watch?v=eBqWAHUcVzQ

https://www.youtube.com/watch?v=8Klt-NF5Qh0

2015. dec. 22. 15:31
 35/105 anonim ***** válasza:
56%
Jobban örültem volna ha nagyúr visszatér mert le klonozták. luke átált volna a sötét oldalra.. anakint feltámasztották volna izgibb lett volna.
2015. dec. 22. 15:48
 36/105 anonim ***** válasza:
19%

Hát ennél még talán az is jobb lett volna :)

Egy biztos, a nagyságot ami ebben az Star Wars Univerzumban rejlik, sikerült degradálni, miniatürizálni egy jóidőre, jó nagy visszalépés az 1-2-3hoz képest. Leklónozni az egy szó.

2015. dec. 22. 15:56
 37/105 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem még ez se lett volna rossz irány.

https://www.youtube.com/watch?v=0q_CrNCFAi0

2015. dec. 22. 16:05
 38/105 anonim ***** válasza:
50%
Ha lucas csinálta volna biztos jobb lenne
2015. dec. 22. 16:11
 39/105 anonim ***** válasza:
82%

A film jó volt, jó a visszhangja, tetszik az embereknek. Egy film nem lehet tökéletes, és nem is tetszhet mindenkinek. Márpedig akárki akármit mond, ez az emberek nagyjának tetszett. Az, hogy az emberek felnagyítják az apró hibákat (ahogyan tették ezt a PT(Prequel Trilogy)-nél is, és érdekes módon az OT(Original Trilogy)-nél soha, pedig annál is lehetne bőven), és képtelenek élvezni egy jó filmet, már az ő hibájuk. Egyébként nem, a kritikusok nem átlag-nézők, ők máshogyan, kritikusabban néznek egy filmet (és érdekes módon ezek ellenére is tetszett nekik).

Ha valaki alapból nem szereti a Star Wars-ot (és a Star Wars alatt nem csak az OT-t vagy csak a PT-t értem, mert a kettő egy egész - attól hogy szereted az egyiket, még nem fogod szeretni a Star Wars-ot, mert az mindkettő egyszerre), az ne csodálkozzon, hogy nem tetszik neki a film, ha pedig valakinek nem tetszik a film, akkor hagyja békén, nézzen mást, mert amúgy zavaró, hogy azzal van tele a GYK, hogy mennyire "sz*r" volt az (egyébként MINIMUM 10/7-es) új film, és hogy mindenki a hibáin lovagol (amik általában nem is hibák, és világosan ki vannak fejtve a filmben, csak oda kéne figyelni).

Egyébként mit vártok? A Disney költ rá 4 milliárd dollárt, aztán olyan újításokat visz a filmbe, hogy az amúgy is érzékeny rajongók hisztirohammal reagáljanak, lehúzzák a filmet, és bukjon a cég több milliárdot? Ha marad a gyökereknél, az a baj, ha eltávolodik, az a baj. Nem is értem, hogy mit vártak ettől a filmtől. Egy trilógia kezdődarabja, nyílvánvaló, hogy egy bevezető-film nem fog a SAGA legjobbja lenni - bár úgy érzem, hogy az emberek még ennyivel se érnék be. Hiányolják 1-2 karakter eredettörténetét, pl. Snoke-ét és Rey-ét. Az OT-ben tulajdonképpen ennyit se tudtunk ilyenkor a szereplőkről - azt se tudtuk, hogy Palpatine hogy néz ki, és még a Birodalom visszavágban is csak egy jelenetet kapott, ráadásul nem is a végső kinézetében, ehhez képest Snoke-kal ezerszer beljebb vagyunk.

Ha nektek nem tetszett a film, oké, de unalmas már, hogy napi 20 kérdés jön, ahol a kérdezőnek nagyjából annyi célja van, hogy valakivel együtt hisztizzen a 7. rész miatt. Én itt kiszálltam a vitából, sok sikert a továbbiakhoz.

2015. dec. 22. 17:13
 40/105 anonim ***** válasza:
40%

33: Neked akkor "ha nincs ló, jó a szamár" alapon tetszik a film? Mert én nem ilyen vagyok. Azért, mert SW logo alatt kiadtak valamit, még nem biztos, hogy méltó az elődökhöz, viszont ha már merték felvenni a nevet, vállalják az összehasonlítást.

A film egyébként nem teljes kudarc, hiszen egy jó kis akciódús, kardozós sci-fi. De nem egy hősi eposz, mint az eddigi SW-ok.

Engem azzal nem tudnak megfogni, hogy újra van Han, meg Csuvi, meg ezeréves sólyom.

Hidd el, nem szívesen fanyalgok, mert nagyon vártam már a filmet, de sajnos ilyen lett. Vérszegény.

2015. dec. 22. 17:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!