Mit gondoltok az új Star Wars részről?
Nekem az a véleményem, hogy ez a film stílusában nagyon elüt az előző részektől, nincs meg a régebbiekre jellemző Star Wars hangulata.
A történet, és annak a mesélés stílusa miatt is úgy gondolom, hogy a film legnagyobb erőssége az előzményeket övező kultusz meglovaglása, ez a rész látványosnak nevezhető ugyan, de nagyon ötletszegény.
A szereplők nagyon kevés kivételtől eltekintve humanoidok (emberek), csak mutatóban van néhány egzotikus lény a filmen. A droidok ennek a világnak alapvető részét képezték, számukat sikerült egyre redukálni (BB8), kiegészítve a kést "ősdroid" néhány másodperces jelenésével.
Amin egyszerűen csak röhögni tudok, az az egyik fő-gonosz, akinek már a személye is erőltetett (miért is ne ő lenne az, hát nem természetes?), de a karakter egy paródia. Nem tud meggyőző lenni, de a csúcs az, amikor egy olyan karakter elméjében akar kutakodni, aki azt sem tudja valójában, hogy létezik az erő, arról meg fogalma sem lehet hogyan (a két Skywalker mennyit kínlódott, hogy használni tudja az erőt), s meglepő módon ő lát bele a rettegett gonosz elméjébe, mire az kétségbeesetten el is fut. Lézerkarddal már mindenféle előképzés nélkül lehet harcolni, sőt, ha már úgy alakul, akkor a rettegett gonosz is bucira verhető vele:-)
Nézhető a film, csak ez már más, mint Lucas világa volt, s az utolsó képsorban azt találtam ijesztőnek, hogy komolyan gondolják, sok folytatásos szappanopera lesz a sorozatból? - merthogy ez a rész valaminek a kezdetét mesélte el, a történet befejezetlen.
(a véleményemet ide bemásoltam, egy másik kérdésre adott válaszomból)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!