Doctor és Gallifrey viszonyáról egy kis gyorstalpalót?
A LEÍRÁS SPOILEREKET TARTALMAZHAT, HA NEM VAGY UP-TO-DATE, AKKOR NE OLVASD EL!
Szóval. Ugye tudjuk azt, hogy a "War Doctor" elpusztította Gallifrey-t és emiatt lelkiismi furdija volt sokáig. Meghogy ő az egyedüli a fajtájából stb....
Erre jött rákontrázva az 50. évfordulós rész, amikor is Clara két szép szeméért a Doctor úgy döntött, inkább csak lefagyasztja a bolygót és egyszer majd rátalál.
Még hogy mindig a viszonyt filózzam, a Karácsonyi részben (megjegyzem szintén Clara két szép szeme volt a fő hangsúlyban) Gallifrey időlordjai úgy döntöttek Karácsonyi ajándék gyanánt a Doctornak egy egyszerű Fez helyett inkább egy totál új regenerációs ciklust ajándékoznak. -ERGO AZ IDŐLORDOK A NAP HŐSEI -
De hogy még egy korábbi részt említsek, a Mester az Idő végzete c. részben (ha nem abban bocsájtsatok meg a hibámért, de túl sok idő lenne betölteni a google-t :P) vissza akarja hozni az időlordokat, de a Doktor (Akkor még Tennant) ezt megakadályozza, merthogy az időlordoknak semmi keresnivalójuk a földön. --> Jó ezt még nagyjából meg tudom érteni, mert ott is elmagyarázta, hogy háborúból odarendelni őket csak a földön is háborút szítana és elpusztulna az univerzum blabla...
Ebből én erőteljesen azt a következtetést vontam le, hogy a Doctor szereti a népét. Én naív...
Volt szerencsém egész pontosan 12 perccel ezelőtt befejezni a Heaven Sent c. epizódot. Imádtam... De nem ez a lényeg. Szóval ha láttad, olvasd tovább, ha nem akkor AZONNAL ZÁRD BE AZ OLDALT, KAPCSOLD KI A SZÁMÍTÓGÉPED, VERD BE A KÉPERNYŐT EGY KALAPÁCCSAL ÉS GYÚJTS RÁ A LAKÁST!!!
Szóval a rész végén mindannyiunk álma (legalábbis az enyém biztosan) teljesült, Gallifrey visszatért. Vagyis a Doctor megtalálta. Hogy hol, azt nem tudom, meg igazából azt sem igazán értem, hogy hogyan,(Remélem egy később elolvasott kritika segíteni fog a megértésben) de lényeg, hogy ott állt szülőbolygója sivár, homokos talaján. Elkezd magyarázni egy kölöknek, hogy szóljon a Galli góréjának, hogy visszatért, és csúnya világ lesz. Merthogy a Hibrid nem Dalek-Időlord keverék, hanem az, a lény, aki elpusztítja Gallifrey-t...
És nálam itt lett teljesen elszakadva a cérna, ha élhetek effajta szenvedő szerkezettel.
Csak néhány kérdés:
1. Ha most a Doctor el akarja pusztítani Gallifrey-t, akkor miért lihegett annyira, hogy anno megmentse?
2. Mégis mit tettek azok a drága TimeLord-ok, hogy a saját népük szülötte általi halálra vannak száműzve, aszerint a bizonyos jóslat szerint?
3. Miért küldték el a Doctort az időlordok a saját Confession Dial-jébe (Gyónókorong)?
4. Tulajdonképpen azért zabos rájuk a Doctor mert közvetetten felelősek voltak Clara haláláért? Vagy inkább, mert bezárták őt a saját gyónókorongjába és arra száműzték hogy haljon meg újramegújramegújramegújra?
Szerintem ennyi. De biztos kihagytam valamit, mert ismerem magam :D Aki elolvassa és válaszol is annak már előre is jövök egy cuppanóssal vagy egy sörrel. Behajtani lehet, csak derítsétek ki, ki vagyok :D
Oké, mint Classic Who fan gyorstalpaló:
-az időlordok nagyjából hisztis kislányok tömegpusztító fegyverekkel és túl sok szabadidővel. kiszámíthatatlanok, szeszélyesek, megalomániások, korruptak, kegyetlenek.
-a Doktor tök jogosan zabos rájuk. mondjuk azért, mert kb 10szer halálra ítélték már, száműzték, kizárták a tardisból, lemásolták, átverték...
-a fandom által ismert időlordok 80%a szociopata, idegbeteg roncs
-a Doktor törvényen kívüli renegát, nem manipulálható...annyira
-nagyon tudnak s egget nyalni ha arról van szó
1:ahogy néztem Rassillont és sleppjét akarja csak arról kódítani
2:mér, mit nem?
3:azért hogy kivallassák.
4:ez már egy szó szerint több ezer éves perpatvar.
Clara ígyis-úgyis meghalt volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!