Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Darth Veder leveszi a maszkot...

Darth Veder leveszi a maszkot néhányszor a kis szobájában?

Figyelt kérdés
Erre miért van szüksége?Ezzel emlékezni akkar a rági életére mikor nem volt rajta maszk amikor még volt "családja"?

2015. nov. 17. 21:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
48%

Abból kell kiindulni, hogy a benne lévő dolgok fikciók, aminek nincs köze a valósághoz, így nem mérhető a valóság mércéjével.

A mesékben és a tudományos fantasztikus művekben viszont minden megtörténhet, akár az is amit most éppen kigondoltál és úgy vélted, nem, az neeem ez így már túl vad lenne..

2015. nov. 20. 07:55
 12/17 anonim ***** válasza:

Rátok adok egy sisakot és egy maszkot egész napra.

Megnézem mennyire pállik, izzad, büdösödik be a fejetek alatta akár csak néhány óra után. Néha jó hogy levennétek magatokról, hogy szellőzni tudjon a fejetek.

Egyébként a sisak rész és az arcot takaró rész két külön elem. Szerintem csak a sisak részt veszi le mindig, mert a VI. rész végén mondja is Luke-nak, mikor már haldoklik, hogyha leveszi az arcot takaró maszk részt, akkor meghal.

2015. nov. 20. 08:20
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én olvastam valahol egyszer, hogy a kamrájában akár az egész páncéljától is megszabadulhatott pár órára, mert ott adottak voltak hozzá a körülmények.
2015. nov. 20. 12:07
 14/17 anonim ***** válasza:

Ezt remélem nem gondoltad komolyan. Nézzük csak Orwell-nek az 1984 c. könyvét. Ez bizony egy sci-fi és a 20. század irodalmának az egyik, ha nem a legmeghatározóbb darabja, de nézhetjük Ray Bradbury, Isac Asimov, Aldous Huxley, Anthony Burgess és még sok más híres sci-fi író műveit. Ezekről mind felesleges beszélni mert fikciók?

Nem merülhet fel valakiben egy kérdés a fent említett írók alkotásaival kapcsolatban?

Ehhez még hozzá tartozik, hogy a Star Wars világában rengeteg könyv íródott amiket a kérdező valószínűleg nem olvasott, ezért feltesz egy kérdést, hogy hátha valaki igen, és ezek valamelyikében esetleg említést tettek az adott témától.

Gondold át újra amit itt előadtál, aztán ha van még benned egy minimális jóérzés, kérj elnézést a kérdezőtől!

2015. nov. 20. 12:25
 15/17 anonim ***** válasza:
50%

Dehogynem, csak ne valóságként kezeljük a dolgot.

A gyerekek még nem tudnak különbséget tenni a mese és a valóság között, de a felnőtt emberek már tudják, ha egy elképzelt szituációt gondolnak tovább, ott bármi beleférhet, de ha az írója éppen annak az ellenkezőjét akarja megjeleníteni, akkor az szerint írja meg a következő részét.

Régen olvastam én is ezektől az íróktól és tényleg, nagyon élvezetes dolgokat írnak. Csak el kell tudni különíteni a valóságtól, amit a saját mércénk szerint megítélhetünk, viszont a sci-fiben bármiképp alakulhat a történet bármely része, akár úgy is ami az általános emberi mércénktől távol áll.

Pl ha a most ágyban fekvő és lélegeztető gépen lévő ember nem tud felállni onnan és netán bármit tenni esetleg harcolni vele a testén, hogy a témánál maradjunk, de még a legszorosabb szükségleteit sem tudja elvégezni, az egy megírt történetben kitalált dologgal már felszerelhetjük a fontos élet fenntartó gépet a testére és a fejére. Azzal együtt élhet teljes életet is. Na meg ha akarja (az író) akkor le is veheti a hősünk magáról, mert az esetleg csak segíti az élet funkcióit a mese története szerint.

Ezt persze megint csak nem lehet összehasonlítani azzal a valósággal, hogy "adok a fejedre egy ilyen sisakot, hogy mit szólsz hozzá", ott nem lehet ilyen kérdés, mert a lélegeztető gépen nem lehet csak úgy levenni, vagy ha igen akkor már akár feltenni sem kell megint. De mint tudjuk, a filmben bármi megtörténhet. Ezért nem érdemes erről olyan !komolyan! komolykodóan beszélni, de beszélni lehet azzal a fenntartással, hogy nyilván tudjuk, hogy ez nem a valóság.

'Letudjavenni' vagy 'nemtudjalevenni', úgyis az lesz aminek a körülményeit megírja az aki az egészet megalkotta íróként. Mi találgathatunk itt bármit, a mesét megírják ettől független végső kimenetellel.

Szeretem én is a sci-fi -t mint műfajt és keresem én is a valósággal a kapcsolatot. de tudom, hogy a mesékben bármi megtörténhet, amit az író úgy gondol jónak és érdekesnek.

Amikor az ember kijön egy moziból egy jó filmről, akár az említettről is, akkor eleinte mintha ott járna azon a helyen és abban a történésben, de aztán lassan leszáll a földre. Tudom nem jó érzés kilépni abból az álomvilágból. De tényleg, ezt komolyan mondom mert én is megéltem már.

Tudom, jó eljátszani a gondolattal..

Na persze nem akarom megzavarni ezt a szellemi játékot.

Jó szórakozást a tovább gondolásához! :)

2015. nov. 20. 13:58
 16/17 anonim ***** válasza:
De könyörgöm, itt kezelte valóságként a dolgokat? Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy ez csak fikció. De attól még miért ne lehetne beszélni róla?
2015. nov. 20. 14:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Tessék beszélni róla.
2015. nov. 20. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!