Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek milyen annak az...

Szerintetek milyen annak az embernek a lelkivilága, aki a Breaking Bad-ből végig együttérez Walt-tal?

Figyelt kérdés
2015. nov. 14. 22:06
 1/8 anonim ***** válasza:

O az 'antihos'. Erted, a halalraitelt, aki megprobal minden aron penzhez jutni, ha mar a tarsadalom lemondott rola, ugy dont hogy o is lemond a tarsadalmi normakrol.

Semmilyen kulonos 'lelkivilag' nem kell ahhoz, hogy egyutterezz vele.

2015. nov. 14. 22:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Szerintem meg de. Egyrészt a társadalom nem mondott le róla, részben magának cseszte el az életét. Másrészt meg, ő nem hős, semmi hősies nincs abban, amit a végén csinál. Kizárólag a saját önérzetét akarja kielégíteni és elaltatja a lelkiismeretét átlátszó kifogásokkal, miközben borzalmasabbnál borzalmasabb dolgokat tesz. Képtelen vagyok a vége felé együttérezni vele. Hóhérkézre adja Jessie-t? A pokol legmélyebb bugyrát érdemli. Azzal együtt, hogy látjuk, hogy hogyan züllik le. Csomószor megmenthette volna magát, kiszállhatott volna.
2015. nov. 14. 22:34
 3/8 anonim ***** válasza:

Walter egy katicát nem ütött agyon, ha nem jelentett rá fenyegetést, vagy a családjára. Aki szeretett már valakit annyira, hogy bármi áron megvédte volna, az együtt tud érezni vele.

De ugyanígy együtt lehet érezni Jessie-vel, és Hank-ékkel is, ezért a világ legnagyobb sorozata a Breaking Bad, mert semmi sem fekete vagy fehér benne, mindenki a döntései árát fizeti meg. Waltnak az volt az "ár", hogy meghal, és előtte elveszít mindenkit akit szeretett.

2015. nov. 14. 23:18
 4/8 A kérdező kommentje:

"Walter egy katicát nem ütött agyon, ha nem jelentett rá fenyegetést, vagy a családjára."

Nem? Mi a helyzet Mike-kal, akit színtiszta büszkeségből ölt meg? Mi a helyzet Lydiával (akit amúgy a sorozatban egyedüliént nem sajnálok)? Mi a helyzet Jessie-vel, akinek jóváhagyta a halálát, pedig akkor már nem jelentett rá fenyegetést? Walt a végén már mindenkin átgázolt. Ha megnézed a sorozat megfontoltabb, profibb bűnözőit, ők tényleg csak végszükség esetén ölnek. Walt meg a végére már ott tartott, hogy simán kinyíratott mindenkit, aki az útjában állt.

"Aki szeretett már valakit annyira, hogy bármi áron megvédte volna, az együtt tud érezni vele."

Én nem tudok együtt érezni vele. Attól, hogy szeretek valakit, nincs jogom megölni mást, aki szintén szeret valakit és szintén szeretik, mikor az én hibámból jutott oda, hogy tehertétel legyen (lásd a 10 tanú a listáról, Gus, Mike, Gale!) Gale-nek az égvilágon semmi bűne nem volt, és nem kellett volna meghalnia, ha Walt képes befogni a száját és hagyni, hogy Jessie elmenjen, vagy akár csak kicsit kedvesebb lett volna Jessie-vel és kárpótolta volna. Walt egyik legnagyobb jellemhibája, hogy soha nem hálás senkinek, aki megérdemelné. Nem mutat senki felé szolidaritást. Pedig sok gondot megelőzhetett volna vele. Walt áldozatai nem közvetlenül jelentettek rá fenyegést, hanem sokkal inkább az az igazság, hogy a saját hibájából olyan helyzetekbe került, hogy közel került a halálhoz vagy a börtönhöz, és ezért inkább másokat állított félre az útból, csak hogy magát mentse, majd utána az egészet elintézte azzal, hogy "a családomért tettem". Ki olyan naiv, hogy elhiggye azt, hogy a család biztonsága a legfontosabb, amikor újra meg újra a saját hiúsága miatt sodor mindenkit veszélybe?

2015. nov. 14. 23:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem tud előre lépni csak azon az egy úton. Én bírom.
2015. nov. 14. 23:50
 6/8 anonim ***** válasza:
Egy halott ember, egy tanár aki megpróbál betörni és be is tör a drogbizniszbe, már-már zavarodott elme akit a hirtelen alvilági hírnév függővé tesz és legendát akar magából csinálni csak éppen nem úgy alakulnak a dolgok ahogy eltervezi, nem is profiként tör hirtelen be a bizniszbe hanem amatőrként, a hibák logikusak, érthetőek, megpróbálja okosan mozgatni a szálakat, de így alakul a végére, nem úgy ahogyan ő azt eltervezte, mint írtam ő függő lett és nehezen akart kiszállni a szakmából amiben istenítik így nem is tudott és ez lett a vége.
2015. nov. 15. 03:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Én inkább azt nem értem, Skylert miért utálják olyan sokan. Walter egy megérthető karakter, hitelesen van ábrázolva, ahogy oda sodródik, ahová végül a történet végére eljutott, valamilyen szinten a körülmények ismeretében még szimpatizálni is lehet vele. De ettől nem lesz "jó fiú".
2015. nov. 15. 08:56
 8/8 A kérdező kommentje:

Egyetértek az utolsóval. Walter esendő ember, bizonyos döntései érthetőek, de ettől számomra még egy bűnöző marad. Ha kicsit kedvesebb lett volna Jesse-vel, simán főzőcskélhetett volna Gale-lel, ameddig csak akar. Azonkívül a rákja nem kifogás arra, hogy sose tudja, hol a helye, nem tisztel senkit és nem hálás soha senkinek. Pl. Saul is elintéz neki egy csomó mindent egy valag munkával, de mindig csak foghegyről beszél vele, meg oda***sza neki a táskáját, hogy vegye ki a pénzét. Gus is teljesen méltányosan bánt vele az elején.

Skyler is normális karakter szerintem, csak átragad rá Walt mindent relativizáló gondolkodásmódja. De becsületére legyen mondva, ő a végén látványosan felocsúdik (mikor kést ránt Walt-ra. Az egy csillagos ötös jelenet szerintem).

2015. nov. 15. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!