Szerintetek milyen annak az embernek a lelkivilága, aki a Breaking Bad-ből végig együttérez Walt-tal?
O az 'antihos'. Erted, a halalraitelt, aki megprobal minden aron penzhez jutni, ha mar a tarsadalom lemondott rola, ugy dont hogy o is lemond a tarsadalmi normakrol.
Semmilyen kulonos 'lelkivilag' nem kell ahhoz, hogy egyutterezz vele.
Walter egy katicát nem ütött agyon, ha nem jelentett rá fenyegetést, vagy a családjára. Aki szeretett már valakit annyira, hogy bármi áron megvédte volna, az együtt tud érezni vele.
De ugyanígy együtt lehet érezni Jessie-vel, és Hank-ékkel is, ezért a világ legnagyobb sorozata a Breaking Bad, mert semmi sem fekete vagy fehér benne, mindenki a döntései árát fizeti meg. Waltnak az volt az "ár", hogy meghal, és előtte elveszít mindenkit akit szeretett.
"Walter egy katicát nem ütött agyon, ha nem jelentett rá fenyegetést, vagy a családjára."
Nem? Mi a helyzet Mike-kal, akit színtiszta büszkeségből ölt meg? Mi a helyzet Lydiával (akit amúgy a sorozatban egyedüliént nem sajnálok)? Mi a helyzet Jessie-vel, akinek jóváhagyta a halálát, pedig akkor már nem jelentett rá fenyegetést? Walt a végén már mindenkin átgázolt. Ha megnézed a sorozat megfontoltabb, profibb bűnözőit, ők tényleg csak végszükség esetén ölnek. Walt meg a végére már ott tartott, hogy simán kinyíratott mindenkit, aki az útjában állt.
"Aki szeretett már valakit annyira, hogy bármi áron megvédte volna, az együtt tud érezni vele."
Én nem tudok együtt érezni vele. Attól, hogy szeretek valakit, nincs jogom megölni mást, aki szintén szeret valakit és szintén szeretik, mikor az én hibámból jutott oda, hogy tehertétel legyen (lásd a 10 tanú a listáról, Gus, Mike, Gale!) Gale-nek az égvilágon semmi bűne nem volt, és nem kellett volna meghalnia, ha Walt képes befogni a száját és hagyni, hogy Jessie elmenjen, vagy akár csak kicsit kedvesebb lett volna Jessie-vel és kárpótolta volna. Walt egyik legnagyobb jellemhibája, hogy soha nem hálás senkinek, aki megérdemelné. Nem mutat senki felé szolidaritást. Pedig sok gondot megelőzhetett volna vele. Walt áldozatai nem közvetlenül jelentettek rá fenyegést, hanem sokkal inkább az az igazság, hogy a saját hibájából olyan helyzetekbe került, hogy közel került a halálhoz vagy a börtönhöz, és ezért inkább másokat állított félre az útból, csak hogy magát mentse, majd utána az egészet elintézte azzal, hogy "a családomért tettem". Ki olyan naiv, hogy elhiggye azt, hogy a család biztonsága a legfontosabb, amikor újra meg újra a saját hiúsága miatt sodor mindenkit veszélybe?
Egyetértek az utolsóval. Walter esendő ember, bizonyos döntései érthetőek, de ettől számomra még egy bűnöző marad. Ha kicsit kedvesebb lett volna Jesse-vel, simán főzőcskélhetett volna Gale-lel, ameddig csak akar. Azonkívül a rákja nem kifogás arra, hogy sose tudja, hol a helye, nem tisztel senkit és nem hálás soha senkinek. Pl. Saul is elintéz neki egy csomó mindent egy valag munkával, de mindig csak foghegyről beszél vele, meg oda***sza neki a táskáját, hogy vegye ki a pénzét. Gus is teljesen méltányosan bánt vele az elején.
Skyler is normális karakter szerintem, csak átragad rá Walt mindent relativizáló gondolkodásmódja. De becsületére legyen mondva, ő a végén látványosan felocsúdik (mikor kést ránt Walt-ra. Az egy csillagos ötös jelenet szerintem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!