Rendező, forgatókönyvíró vagy egyszerű író?
Mindig is író akartam lenni. Hobbim az írás, mindig írok, egész egyszerűen szeretem ezt csinálni. Egyébként angolul írok többet, most vagyok végzős és műfordítónak akarok/akartam továbbtanulni.
Viszont mindig is volt egy baj az írással: ahány ember elolvas egy regényt, annyi féle módon van elképzelve egy jelenet.
Még akarom osztani másokkal azt, hogy én hogy képzelem el az egészet. És nem rég eszembe jutott, hogy a rendező pont ezt csinálja. De lényegében a forgatókönyvíró írja a sztorit, úgyhogy fogalmam sincs, mi legyen most.
Annyira felvillanyozott a rendezés ötlete, de nem tudom, jó lennék e benne...
Viszont úgy érzem, ez az, ami nekem lenne megfelelő.
Esetleg egyszerre lehetek forgatókönyvíró és rendező is?
Köszi mindenkinek a választ.
18/L
Miért ne lehetnél egyszerre a kettő? Rengeteg példa van rá... (Tarantino pl.).
Mondjuk a könyvekben pont az a jó, hogy te képzelheted el, hogy megmozgatja a fantáziát, nincs behatárolva a képzelet mások által. Sok könyvből készült film nem csak azért csalódás, mert a történetet átírják, hanem azért is, mert nem feltétlen egyznek a szereplők és a helyszínek az olvasó elképzeléseivel.
Persze 18 évesen azt is tudhatod, hogy nem olyan hű de könnyű sikeres filmrendezőnek/forgatókönyvírónak lenni. Sőt nagyon apró a sikerre az esély, nem elég, hogy felvillanyozott a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!