Szerinted milyen a Ragyogás című film (1980)?
Jaj, megelőztek Bartókkal és Ligetivel! :) De azért köszi, előző. :)
Igen, büszkék lehetünk zeneszerzőinkre, ad is némi plusz a filmhez a zene.
Amit nem értek, miért horrorként tekintenek a 80-as változtra sokan? Hivatalosan is mikor horrornak, mikor thriller-nek sorolják be, szerintem az utóbbi.
Nekem tetszett a film (csak a 80-as, Nicholsonos-t láttam, amire kérdezel),
és mivel félsz az ilyen műfajoktól, kérdező, ezért elmondom neked, h ez egy kevésbé rémisztő, kevésbé pszichésen roncsoló film! Vagyis éppenhogy nem psziché-roncsoló aktegória.
Tehát ha edzeni akarod ilyesmin magad, akkor remek bevezetés ez a változat.
(Nem mondom azt, h gyerekmese.)
Sötétben / este biztos nem nézném újra, de vannak ennél durvább thrillerek is.
Számomra pont kellemes borzongás. Vannak hatásvadász jelenetek benne, szóval jól gondold meg. A híres, klasszikus véres ikerpár jelenet van, akiknél kiveri a biztosítékot. Meg a felvillanó képek. Szóval azért óvatosan, ha nem vagy ilyenhez hozzászokva. De nem súlyos ez a verzió.
Én személy szerint kedvelem Nicholson-t. Nem mondom, h minden filmjében jól alakít, de ebben tetszik.
A filmbeli feleség, és a kisfiú talán sajnos egy picit túljátsza magát, de pont emiatt kicsit kevésbé félelmetes lettez az alkotás, és van, akinek ez pont így van rendben.
Igyál a film alatt egy nagyon pici vörös rumot, majd megérted, miért... hehe (gonoszka kacajka ;-) )
(Csak vicceltem! Ne fogyassz alkoholt!)
De komolyan nem súlyos film, amolyan határ eset, a borzongás tekintetében. Gyengébb idegzetűeknek viszont nem ajánlott, hosszú távú szorongást okozhat ez a light verzió is.
A 3-as válaszolónak:
Lol, Jack Nicholson-t hogy a fenébe nem lehet nem szeretni? Az az ember egy vérprofi. Még ha nem is tetszett a Ragyogás, akkor is el kell ismerni, hogy amit tudott azt kihozta a karakteréből. Én egyszerűen imádom azt az embert de amiben tényleg lenyűgözött az a Száll a kakukk fészkére c. filmbeli alakítása. Zseniális. Ahogy maga a film is..;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!