Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerinted milyen a Ragyogás...

Garrison 2001 kérdése:

Szerinted milyen a Ragyogás című film (1980)?

Figyelt kérdés
Én elismerem, nagy mestermű, de én nem bírnám megnézni. Elég félelmetes a témája azért, hogy az apa megőrül. Meg én alapból nem bírom a horror filmeket, sőt ez a film elvileg pszichológiai horror, ami talán még nagyobb kegyetlenség a véres-zombis horrornál a gyenge idegrendszerűeknek.

2015. szept. 20. 21:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem zseniális, nekem egyik kedvenc filmjei közé tartozik, A zenék is nagyon jók, és mint tudjuk Bartók Béla és Ligeti György zene művei is hallhatóak a filmben
2015. okt. 29. 11:18
 12/17 anonim ***** válasza:

Jaj, megelőztek Bartókkal és Ligetivel! :) De azért köszi, előző. :)

Igen, büszkék lehetünk zeneszerzőinkre, ad is némi plusz a filmhez a zene.

Amit nem értek, miért horrorként tekintenek a 80-as változtra sokan? Hivatalosan is mikor horrornak, mikor thriller-nek sorolják be, szerintem az utóbbi.

Nekem tetszett a film (csak a 80-as, Nicholsonos-t láttam, amire kérdezel),

és mivel félsz az ilyen műfajoktól, kérdező, ezért elmondom neked, h ez egy kevésbé rémisztő, kevésbé pszichésen roncsoló film! Vagyis éppenhogy nem psziché-roncsoló aktegória.

Tehát ha edzeni akarod ilyesmin magad, akkor remek bevezetés ez a változat.

(Nem mondom azt, h gyerekmese.)

Sötétben / este biztos nem nézném újra, de vannak ennél durvább thrillerek is.

Számomra pont kellemes borzongás. Vannak hatásvadász jelenetek benne, szóval jól gondold meg. A híres, klasszikus véres ikerpár jelenet van, akiknél kiveri a biztosítékot. Meg a felvillanó képek. Szóval azért óvatosan, ha nem vagy ilyenhez hozzászokva. De nem súlyos ez a verzió.

Én személy szerint kedvelem Nicholson-t. Nem mondom, h minden filmjében jól alakít, de ebben tetszik.

A filmbeli feleség, és a kisfiú talán sajnos egy picit túljátsza magát, de pont emiatt kicsit kevésbé félelmetes lettez az alkotás, és van, akinek ez pont így van rendben.

Igyál a film alatt egy nagyon pici vörös rumot, majd megérted, miért... hehe (gonoszka kacajka ;-) )

(Csak vicceltem! Ne fogyassz alkoholt!)

De komolyan nem súlyos film, amolyan határ eset, a borzongás tekintetében. Gyengébb idegzetűeknek viszont nem ajánlott, hosszú távú szorongást okozhat ez a light verzió is.

2015. nov. 7. 11:36
 13/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Igen, én nem vagyok hozzászokva az ilyen rettegéshez meg borzongáshoz, úgyhogy várok még a megnézésével kb 8 hónapot ,amikor -ha minden úgy alakul - elkezdem az egyetemet - és megnézem majd 19 éves koromban.
2015. nov. 7. 18:57
 14/17 anonim ***** válasza:
Szívesen a válaszom. :)
2015. nov. 8. 10:59
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

A 3-as válaszolónak:

Lol, Jack Nicholson-t hogy a fenébe nem lehet nem szeretni? Az az ember egy vérprofi. Még ha nem is tetszett a Ragyogás, akkor is el kell ismerni, hogy amit tudott azt kihozta a karakteréből. Én egyszerűen imádom azt az embert de amiben tényleg lenyűgözött az a Száll a kakukk fészkére c. filmbeli alakítása. Zseniális. Ahogy maga a film is..;)

2015. dec. 11. 19:43
 16/17 anonim ***** válasza:
Most olvasom a könyvet és nagyon tetszik.A filmből csak részleteket láttam,de a zenék tényleg iszonyatosan jók.Könyv után jön a film. ;)
2016. nov. 14. 15:30
 17/17 anonim válasza:
Legjobb film
2020. jan. 10. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!