Mi a véleményetek a Star Wars Rebells-ről?
A Rebels egy F.O.S.
Én amikor meghallottam, hogy lesz egy sorozat a lázadókról, azt gondoltam tök jó, végre többet megtudunk Wedge Antilles-ről, a Zsivány osztagról, Ackbar admirálisról, Rieekan tábornokról stb...
De nem.
Egy mese 10 éveseknek, akik megnézik ezt a szart, és Star Wars rajongónak hiszik magukat. (Ami nem az ő hibájuk, a készítők keltik bennük a tévhitet, hogy a SW vicces kis droidokról szól, meg egy srácról, aki egy csúzlival gyűr le képzett katonákat és pilótákat.) Aztán jönnek azzal, hogy "jaj a sztár vársz az tök jó főleg a forgó lézerkard meg a lézercsúzli meg a pisztoly ami fénykarddá alakítható át!!4!!!!"
A másik probléma:
Egy Star Wars-os gyerekmesét úgy kéne megcsinálni, hogy az megfeleljen a SW és a gyerekmesék követelményeinek. Itt csak 2. történt meg. Amúgy sem a lázadásból kéne mesét csinálni, ami a SW talán legfontosabb eseménye, hanem mondjuk az ewokokról vagy a jawákról, ami nem tanítana hülyeségeket a SW-ról a leendő SW rajongóknak.
Egyébként!
A Clone Wars jobb volt. Sokkal. Miért?
Mert az nem egy utcagyerek nem létező karakterfejlődéséről szólt, hanem egy háborúról, ami tökéletesen kitöltötte a 2. és a 3. rész közötti időszakot.
Őszintén, szerintem egy Old Republic sorozatra nagyobb szükségünk lett volna (természetesen a CW stílusában).
Aki végigolvasta és egyetért, azzal az Erő legyen.
#3:
Megkérdezném, hogy hány részt láttál a Rebels-ből, mert ha láttad volna az eddigi összeset, nem írnál ekkora baromságokat
Míg a The Clone Warsnak könnyű dolga volt, mert nem kellett bemutatnia a háború kitörését (mivel ezt megtette A klónok támadása), addig a Rebelsnek be kell mutatnia az alapoktól kezdve, hogyan is alakult ki a Lázadás, és hogy miért is rossz a Birodalom, illetve miért rossz a Birodalomban élni (ezeket ugyanis egyetlen filmben sem láthattuk). Most komolyan azt gondoltad, hogy majd egyből in medias res-szel kezdünk és egyből lesz Ackbar, Wedge Antilles, meg Zsivány osztag? Egyetlen apró lázadó sejtből indulunk ki, és folyamatosan haladunk a nagy egész, a valódi Lázadás felé. Mellesleg a Lázadás legfontosabb alakja, Bail Organa, már a második részben szerepelt. A második évad első részében pedig már egy kisebb Lázadó flotta is létezik.
A sorozat tökéletesen beleillik az eredeti trilógia hangulatába, semmivel sem gyerekesebb mint az...
Ettől függetlenül a The Clone Wars jobb volt, ezt elismerem, és sajnálom, hogy elkaszálták
Igazad van, nem láttam minden részt. Az 1. évadot láttam, de nekem annyi elég is volt.
A lázadás kialakulásáról pedig már van egy sztorink, amit a Birodalom ellen beszélő szenátorok robbantanak ki. (Organa, Bel Iblis, Mothma...)
A kettő közül hadd higyjek már inkább ennek, mint a kis csapatnak, amiben van egy Luke uánzat, egy Obi-wan utánzat, egy R2 utánzat, egy Chewie utánzat, Han Solo női változata, meg egy mandalori, mert az eredeti trilógiában mindenkibek Boba Fett volt a kedvence.
Ja és a Jediről jut eszembe, persze hogy kell egy újabb Sith, aki olyan kemény, hogy a szülei nem adtak neki nevet, hanem egy SWTOR osztályról nevezték el.
Aki ezt is elolvasta, azzal megint csak az Erő legyen.
Akkor látom semmit nem sikerült felfognod se a sorozatból, se arról hogy a szenátorok hogyan robbantották ki a lázadást. Fel kellett volna tűnjön, hogy a kettő lényegesen összefügg.
Valóban, Organa, Mon Mothma, Padmé és a többiek már az ep3 idején lefektették a lázadás alapjait, már akkor, amikor névleg még nem is létezett a birodalom, csak Palpatine hatalma egyre diktatórikusabb lett. Miután a köztársaság ténylegesen elbukik, Padmé megmondja Bail-nek, hogy tegyenek úgy a többiekkel, mintha támogatnák Palpatine-t, és majd csak akkor lépjenek, amikor eljön az idő (mindez az ep3 könyvváltozatából derül ki, sajnos a filmből kivágták ezeket a jeleneteket) És a szenátorok pontosan ezt teszik, és ezt a folyamatot mutatja be a Rebels. Ugyanis, ha figyeltél volna, kiderült hogy több lázadó sejt is van, és folyamatosan figyelik őket a szenátorok, akik a lázadást szervezik (ahogy Bail is figyelemmel kíséri a kis csapatot, akiket a sorozat nyomon követ) Aztán amikor eljön az idő, akkor egybekovácsolják a sok apró lázadó sejtet, és létrejön a Lázadás, és onnantól, már beszélhetünk olyanokról, hogy Wedge Antilles és társai...
"egy Luke uánzat, egy Obi-wan utánzat, egy R2 utánzat, egy Chewie utánzat, Han Solo női változata, meg egy mandalori, mert az eredeti trilógiában mindenkibek Boba Fett volt a kedvence."
Kanan mint Obi-Wan utánzat? Ő aztán marhára nem az... Egyrészt neki fogalna sincs a jediségről, mert ki se lett normálisan képezve, másrészt ő inkább Luke és Han keveréke. A többi párhuzam sokkal helytállóbb, de az új szereplőknek is meg van a saját jellemük, ami merőben eltér azokétól, akikről szerinted másolták őket.
Az Inkvizítorról tett megállapításod pedig megint csak mutatja a teljes tudatlanságod a témát illetően. Egyrészt ő nem Sith. Másrészt az Inkvizítor nem a neve, hanem a tisztsége, belőlük több is van. A nevét nem közölték az alkotók, de biztosan van neki. Az SWTOR pedig immár nem Canon, hanem Legends kategória, tehát miért is nem meríthetnének onnan ötleteket?
Úgy kritizálod a sorozatot, hogy közben fogalmad sincs róla, mi történik benne. Na ez teljesítmény volt!
Persze, hogy nem canon, minden eddig kiadott könyv meg játék legenda lett, ha már itt tartunk, nem értem, miért bem lehetett a könyvekben megírtak szerint folytatni a filneket. (Erre amúgy tudom a választ: nincs benne sok fénykard-párbaj, meg lövöldözés, csak sok stratégia meg űrcsata, amit a közönség nagy része valamiért unalmasnak találna)
A Jedivel kapcsolatban: épp ezért hasonlít Kenobira, meg kell tanulnia, hogy lehet jó mester, ahogy Obi-wannak is meg kellett tanulnia, hogyan képezzen ki valakit úgy, hogy ne történjen meg az, ami Anakinnal történt.
Az inkvizítoros sztori meg azért félrevezető, mert az ősi Sith Inkvizítorok mindent csináltak, csak azt nem, amit ez a csávó. Vagy a 2. évadban elmerül valamelyik ősi Sith Nagyúr tanításainak a tanulmányozásában? Követőket és híveket szerez, akiknek átadja az Erőről szerzett új ismereteit? Vagy hagyományos Sith relikviákból álló gyűjteményt hoz létre Dromund Kaason?
Ha igen, akkor elfogadom, hogy inkvízitor.
Ha akarod, válaszolhatsz, de arra már nem fogok reagálni, mert a végtelenségig érvelhetnénk.
De tisztelem a SW tudásod, az intelligenciád, és a képességed, hogy ésszerű érvekkel meg tudod védeni azt, amit szeretsz
Az Erő legyen veled!
Persze, hogy nem canon, minden eddig kiadott könyv meg játék legenda lett, ha már itt tartunk, nem értem, miért bem lehetett a könyvekben megírtak szerint folytatni a filneket. (Erre amúgy tudom a választ: nincs benne sok fénykard-párbaj, meg lövöldözés, csak sok stratégia meg űrcsata, amit a közönség nagy része valamiért unalmasnak találna)
A Jedivel kapcsolatban: épp ezért hasonlít Kenobira, meg kell tanulnia, hogy lehet jó mester, ahogy Obi-wannak is meg kellett tanulnia, hogyan képezzen ki valakit úgy, hogy ne történjen meg az, ami Anakinnal történt.
Az inkvizítoros sztori meg azért félrevezető, mert az ősi Sith Inkvizítorok mindent csináltak, csak azt nem, amit ez a csávó. Vagy a 2. évadban elmerül valamelyik ősi Sith Nagyúr tanításainak a tanulmányozásában? Követőket és híveket szerez, akiknek átadja az Erőről szerzett új ismereteit? Vagy hagyományos Sith relikviákból álló gyűjteményt hoz létre Dromund Kaason?
Ha igen, akkor elfogadom, hogy inkvízitor.
Ha akarod, válaszolhatsz, de arra már nem fogok reagálni, mert a végtelenségig érvelhetnénk.
De tisztelem a SW tudásod, az intelligenciád, és a képességed, hogy ésszerű érvekkel meg tudod védeni azt, amit szeretsz
Az Erő legyen veled! (Meg azzal is, aki ezt is elolvasta)
Oké, akkor nem reagálok, de még egy kiegészítést fűzök hozzá, az inkvizítoros részhez.
Az eredeti inkvizíció szó a középkorból ered, amely egy olyan szervezetet jelentett, aminek a feladata az eretnekek kinyomozása és megbüntetése volt. Ebből származtatható az inkvizítor szó is... Ha ezt vesszük alapul, akkor elég logikusnak tűnik, hogy így nevezték el a készítők, hisz a feladata nem más, mint "az eretnekek kinyomozása és megbüntetése". Az eretnekek pedig jelen helyzetben a Jedik :)
Illetve elnézést kérek tőled, amiért támadólag, sőt kissé ingerülten, arrogánsan léptem fel, csak mostanában nem alakult minden velem olyan jól, ahogy szerettem volna, és kissé feldühödött állapotban válaszoltam...
Az Erő legyen veled is :)
igen nagy csalódás és elég nagy visszalépés a cw után.
a cw-ben is voltak infantil és gyerekes részek,de a rebells felnőtt fejjel már élvezhetetlen mert egyértelműen 6-7 éveseknek készült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!