A Trónok harcában miért esznek olyan sok undi kaját?
Teljesen reális középkori kaják voltak leírva benne.
A hús édesítése nem csak az ázsiai és a karibi konyha hülyesége, Európában is ez volt, kb. az 1600-1700as évekig.
A kásák is elterjedtek voltak, hiszen egyszerű volt őket megfőzni, laktató volt, és az alapanyag könnyedén tárolható volt.
Húsos-zöldséges piték: Ezeréves vendéglátós trükk: ha pocsék alapanyagot kell eladni, vágd apróra, fűszerezd meg jól, és ha lehet még csomagold is be valamibe hogy jól nézzen ki. Mrs. Lovettnek is hogy bejött már ez...
Pörköltek: ugyanez a logika, egy fokkal jobb húsból. Tökmindegy, hogy két nyulat vagy két macskát sikerült-e elkapni, a húsból lehet olyan cuccost főzni, ami elég hasonló. Ellenben az egyben sültekkel, amit ha jól megnézed az előkelőek igencsak preferálnak.
Magok, szárított gyümölcsök: ez volt amiben sok cukor volt, és könnyedén szállítható volt anélkül hogy megromlott volna.
Lókolbász meg itt is van/volt, nagy cucc.
Ha az ember szegény és éhes is, és nincs olcsó kínai kajaipar ami instant levessel meg hasonlókkal jóllakassa, akkor bizony kreatív lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!