Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Ahhoz, hogy valaki anime-guru...

Ahhoz, hogy valaki anime-guru legyen, ahhoz hány anime részt kell megnézni?

Figyelt kérdés
Páran mondták, hogy elég 1000 részt megnézni. Én kiszámoltam és eddig 1249 részt láttam, de ha csak ennyi epizód kell hozzá, akkor máris az lettem? Úgy értem, ennyi erővel bármelyik kisebb rajongó is azzá válhat. Legalábbis szerintem.
2015. jún. 17. 13:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Hát az én véleményem szerint akkor vagy az ha már össze se tudod számolni mennyi animét néztél meg... Szerintem az anime részek nem igazán számítanak mert megnézel egy One Piece (amit csak ajánlani tudok mindenkinek) és rögtön 700 jársz egy animével... Na de a lényeg igazából hogy ha igazi "otaku" vá válasz azt érezni fogod! Ez nem olyan amit másik megmondhatnak neked... Ha szabad ilyet mondanom szerintem még nem vagy, mert ha az lennél akkor az anime-guru helyett otaku-t írtál volna. :) Mert akik jártasak a szakmában mind ismerik az otaku szót mert ez sok animében beköszönt és így megragadt a magyar tudatban... De ha te úgy érzed magadról hogy az vagy akkor az vagy! Bár egyébként nem értem miért lényeges ez. :/
2015. jún. 18. 08:24
 2/7 anonim ***** válasza:
szerintem ha igazi otaku vagy akkor megnézed a gintamát és a magyarázószövegek nélkül is érteni fogsz kb minden utalást :D
2015. jún. 18. 08:52
 3/7 Hintalow ***** válasza:

Nem attól lesz valaki anime-guru, hogy végigdarál kettő 500 részes neverendinget, meg az elmúlt 1-2 év termését válogatás nélkül, aminek a kétharmada kb kopipészt kategória.

Szerintem a "guruság" ott kezdődik, hogy valaki látott mondjuk 300+ címet az elmúlt mondjuk 20-30 év távlatából, beleértve a különböző stílusok nagy címeit és úgy általában látott/ismer a különböző műfajokból legalább pár címet nem csak az elmúlt évekből, hanem mondjuk a 2000-es, 90' esetleg 80'-as évekből is

2015. jún. 18. 16:45
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem elsősorban a mennyiség számít, hanem, hogy az alapkövek meglegyenek. pl (Miyazaki filmek, Evangelion, Berserk, GITS, stb.)

Bár Magyarországon már az is nagy fannak hiszi magát, aki megnézett pár DB és Naruto részt...

2015. jún. 18. 18:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem is tudom, én több, mint 400 anime után sem érzem magam igazi "anime-guru"-nak. Szerintem ez sokkal több összetevős, mint 1000 látott anime epizód. Úgy gondolom, ehhez tisztában kell lenni az alapvető kifejezésekkel pl. a műfajok elnevezései shounen, seinen, josei stb.), gyakran használt szavak (loli, tsundere, moe és még egy rakat). Az ún. 'alapművek' ismerete is elengedhetetlen összetevője a dolognak. Fontos lehet még pl. a seiyuukkal, anime stúdiókkal tisztában lenni, mangákat is olvasni. És ezek csak a hirtelen általam eszembe jutott dolgok.
2015. jún. 18. 19:35
 6/7 A kérdező kommentje:

Én igazából főleg sok kicsiből kapartam össze azt az (mostmár) 1256-ot. Amiket eddig láttam:

kimi ni todoke

lovely complex

Romeo x Juliett

Soul Eater

Omamori Himari

zero no tsukaima + futatstuki no kishi

golden time

chuunibyou demo koi ga shitai

nichijou

guilty crown

toradora!

mirai nikki (jövőnapló)

kanokon

PaSwG

One Piece (350.résznél tartok)

code geass

danshi koukosei no nichijou

ao no exorcist

Sword Art Online (kedvenc) + Gun Gale Online

Inuyasha (193 rész van)

bokura ga ita

kaichou wa Maid-sama

vampire knight + guilty

kamisama hajimemashita + kamisama kiss

Fullmetal Alchemist + Brotherhood

ookami to koushinryou (spice and wolf)

inu x boku ss

tonari ni Kaibutsu-kun

hataraku Maou-sama

sankarea

shakugan no shana

katanagatari

Tokyo Ghoul + √A

soredemo sekai wa utsukushii (a világ még mindig gyönyörű) +manga

tasogare otome x amnesia

Kill la Kill

sukitte ii na yo

noragami

És még rengeteget kiszemeltem, magamnak, mert nem tudok betelni velük. Már szinte mindig azt álmodom, hogy egy anime szereplő vagyok és élem az életem az anime barátaimmal. :D Első válaszoló: Nem, nem érdekel az vagyok-e, de egy páran mondogatták és kipróbáltam, mert én sem hittem, hogy ilyen egyszerűen azzá lehet válni. Amúgy az eddig látott részeimben egyetlen egyszer sem találkoztam az "otaku" szóval, de viszont rengeteg más kifejezést ismertem meg. Végül is az animék miatt kezdem el japánul tanulni és maga a Japán nép történelme is rendkívül érdekelni kezdett. De, ha az a kérdés, hogy érzem-e hogy "otaku" vagyok, vagy sem, szerintem hamarosan az leszek.

2015. jún. 19. 14:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Otaku az akár már most is lehetsz, sőt, valószínűleg az is vagy.

Azért azt jegyezd meg, hogy az otaku egy negatív hangvételű szó japánban, és nem véletlenül.

"Anime-guru" az biztos nem vagy, ha csak ilyeneket nézel.

2015. jún. 19. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!