Ahhoz, hogy valaki anime-guru legyen, ahhoz hány anime részt kell megnézni?

Nem attól lesz valaki anime-guru, hogy végigdarál kettő 500 részes neverendinget, meg az elmúlt 1-2 év termését válogatás nélkül, aminek a kétharmada kb kopipészt kategória.
Szerintem a "guruság" ott kezdődik, hogy valaki látott mondjuk 300+ címet az elmúlt mondjuk 20-30 év távlatából, beleértve a különböző stílusok nagy címeit és úgy általában látott/ismer a különböző műfajokból legalább pár címet nem csak az elmúlt évekből, hanem mondjuk a 2000-es, 90' esetleg 80'-as évekből is

Nem elsősorban a mennyiség számít, hanem, hogy az alapkövek meglegyenek. pl (Miyazaki filmek, Evangelion, Berserk, GITS, stb.)
Bár Magyarországon már az is nagy fannak hiszi magát, aki megnézett pár DB és Naruto részt...

Én igazából főleg sok kicsiből kapartam össze azt az (mostmár) 1256-ot. Amiket eddig láttam:
kimi ni todoke
lovely complex
Romeo x Juliett
Soul Eater
Omamori Himari
zero no tsukaima + futatstuki no kishi
golden time
chuunibyou demo koi ga shitai
nichijou
guilty crown
toradora!
mirai nikki (jövőnapló)
kanokon
PaSwG
One Piece (350.résznél tartok)
code geass
danshi koukosei no nichijou
ao no exorcist
Sword Art Online (kedvenc) + Gun Gale Online
Inuyasha (193 rész van)
bokura ga ita
kaichou wa Maid-sama
vampire knight + guilty
kamisama hajimemashita + kamisama kiss
Fullmetal Alchemist + Brotherhood
ookami to koushinryou (spice and wolf)
inu x boku ss
tonari ni Kaibutsu-kun
hataraku Maou-sama
sankarea
shakugan no shana
katanagatari
Tokyo Ghoul + √A
soredemo sekai wa utsukushii (a világ még mindig gyönyörű) +manga
tasogare otome x amnesia
Kill la Kill
sukitte ii na yo
noragami
És még rengeteget kiszemeltem, magamnak, mert nem tudok betelni velük. Már szinte mindig azt álmodom, hogy egy anime szereplő vagyok és élem az életem az anime barátaimmal. :D Első válaszoló: Nem, nem érdekel az vagyok-e, de egy páran mondogatták és kipróbáltam, mert én sem hittem, hogy ilyen egyszerűen azzá lehet válni. Amúgy az eddig látott részeimben egyetlen egyszer sem találkoztam az "otaku" szóval, de viszont rengeteg más kifejezést ismertem meg. Végül is az animék miatt kezdem el japánul tanulni és maga a Japán nép történelme is rendkívül érdekelni kezdett. De, ha az a kérdés, hogy érzem-e hogy "otaku" vagyok, vagy sem, szerintem hamarosan az leszek.

Otaku az akár már most is lehetsz, sőt, valószínűleg az is vagy.
Azért azt jegyezd meg, hogy az otaku egy negatív hangvételű szó japánban, és nem véletlenül.
"Anime-guru" az biztos nem vagy, ha csak ilyeneket nézel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!