Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Trónok harca elméletezgetés?

Trónok harca elméletezgetés?

Figyelt kérdés
Szóval a könyvek és a sorozat most tart egy idősíknál. Az 5x10 es részben ugye megszeretgetik Jont a testvérei, de az a könyv alapján sem derül ki h belehal-e a támadásba. Neten olvastam elméleteket és sokan mondják h a vörös papnő fogja megmenteni Havast amiben van is ráció mert a vörös rástartolt egyből Feketrvárban (meg ugye lehet hogy megérezte benne a királyi vért mert a fanok jelentős része hiszi h Jon Targaryan.) Nos a papnő nemhiszem h azért megy vissza a falhoz hogy gangbanget rendezzen a varjaknak. Jonnal nyilván kezd valamit, és ha netalán feléled akkor megszűnik az esküje az örséghez mert az ugye halálig tart. Vannak akik szerint átvargol Szellembe de remélem Jon nem kutyaként fog szerepelni tovább, akkor inkább halljon meg. Ami pedig az őrséget illeti GRRM szerintem tuti elintézi az összeset. Eddig is karma szerűen büntette az író a negatív szereplőket. Szóval lehet h áttörnek a mások és folyamatosan foglalgatják el Westerost? Gondolom Tyrion nyaggatja a majd csak előkerülő Dannyt h húzzunk már át a Keskeny-tengeren mert ez a Meereeni kaland nem jött be, egyébként is ő az örökös, Stannis, Tywin, K.O. így tulajdonképpen már csak kissebb házak maradtak. Arról nem is beszélve, h Királyvár politikai elittje vagy halott vagy elmenekült. Szóval a Tyrelles nagyi aki még ér valamit ilyen szempontból. Szóval ennek így van értelme? Azor Ahai fog szerepelni a könyvekben? Kíváncsi vagyok van-e értelme gondolkodni rajta vagy csak egy jól csengő prófécia az egész? Ja és ha Havasfiú valóban sárkány akkor csak Danny mellett lenne értelme bohóckodnia. Ja és szerintetek lehetsèges az h a vastrónra végül senki nem fog ülni? A hét királyság felbomlik mindenki meghal és csókolom ( volt ilyen látomása Brannnek és Dannynek is, egy szétrombolt trónterem. Ha valaki hosszanválaszol azt megköszönöm.

2015. jún. 15. 16:24
 1/2 anonim ***** válasza:
79%

Én abban bízok,hogy széthullik a királyság és megint 7 vagy több királyság lesz, Cersei pedig felgyújtja a várat a trónnal együtt, mivel addigra biztos sok wildfire (magyarban futótűz?) lesz felhalmozva. És mivel azt jósolták neki,h mindhárom gyereke előtte fog meghalni, így gondolom ez nem jó irányba fogja terelni a gondolatait, így lesz oka a gyújtogatásra,amit elkezdett a Segítő Tornyával a könyvben.

Sztem azt a teóriát,hogy Jon szülei Lyanna és Rhaegar, a legtöbb olvasó már tényként kezeli (én is). Melisandre eredetileg a könyvben végig a Falnál maradt és figyelmeztette is Jont,h mindig tartsa maga mellett a farkasát, mert nemsoká bajok lesznek, és mikor a tűzbe meredve Stannisről kért látomást, akkor egyrészt csak "havat" látott, ami miatt sokan azt hiszik,h Jont. Mivel az egyik vad, Varamyr is mondta,h Jonban erős a warg képesség, de nem tudja használni és nem is próbálja, plusz a következő évadban nagyon valószínű,h Jon a farkasát fogja "használni", így sztem ez a könyvben is lesz. Aztán vagy meggyógyítják, vagy Melisandre tartja életben vmilyen mágiával vagy feláldoz érte vkit.

Mivel Martin azt mondta,h a vége "bittersweet", tehát keserédes lesz, ezért nem hiszem,h a Mások egész Westerost leigáznák. Szerintem kifog róluk derülni,hogy nem gonosz, mindenáron pusztítani akaró lények. Ennél "többek" lesznek.

Ha az Azor Ahai próféciát nézed, akkor lehet rá találni jelentkezőket. Nemtom pontosan hogyan fordították magyarra, de a lényege,h sóban és füstben fog újjászületni egy vérző csillag alatt.

Jon: először mikor megmentette Jeor Mormontot a wightoktól, akkor megégett és utána ha jól emlékszem sót is tettek a sebeire, és akkoriban volt a meteor-szerűség az égen. Második alkalommal pedig a megszúrkálásakor: Bowen Marsh (a könyvben ő volt, nem Alliser és a kissrác) mikor megszúrta, akkor sírt (sós könny), az óriás Wun Wun a megölt katonát lóbálta összevissza, akinek a címere egy vörös csillag.

Dany: Dragonstone ostromakor született, így valszeg volt ott tűz és füst, és a tenger vize sós, Dragonstoen pedig a tengerben van. Vagy mikor felmászott Drogóhoz a máglyára.

Victarion Greyjoy: a vas szülöttei, így folyton hajózott a sós vízű tengeren, majd Moqorro tűzzel gyógyította a karját.

Brienne: mikor Biter lerágta a fél arcát a könyvben, és van egy vörös kardja is.

Stannis: neki is Dragonstone. Plusz a ceremónia,mikor elégették a 7 isten szobrát és kihúzta az egyikből a kardot.

De több karakterbe is bele lehet ezt magyarázni, és nem biztos,h kimondottan egy karakter lesz az új "Azor Ahai". Már csak azért sem, mert Azor Ahai egy valszeg ashaii történet, ő ott vetett véget a Hosszú Éjszakának. Rajta kívül ott van az "utolsó hős", aki sárkányüveggel győzte le a Másokat Északon és így vetett véget a Hosszú Éjszakának. Vagy Hyrkoon hőse, aki egy lángoló karddal egy zsarnokot győzött le, stb. Tehát mindenhol máshogy ismerik ezt a legendás hőst.

2015. jún. 15. 17:11
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, eléggé kiismerhetetlen akkor ez a világ ezek szerint.
2015. jún. 15. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!